" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Πῶς γίνεται νά μήν νοιώθουν ποτέ,χρέος ἀπέναντι τῶν Ἑλλήλων; Οἱ πολιτικάντηδές μας,ἐννοῶ...



«...δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου που αποτελεί χρέος της γενιάς μου στο τόσο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μου».( Ζέρβας : Χρέος τῆς γενιᾶς μου ἡ ὑλοποίησι τοῦ μουσείου ὁλοκαυτώματος)

Ἔλεγε,μόλις τέσσερις μῆνες μετά τήν ἀνάληψιν τῆς δημαρχίας ὁ Κωνσταντῖνος Ζέρβας,δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Καί πράγματι,μετά ἀπό ἄλλους τέσσερις μῆνες τό χρέος του ἀρχίζει νά ὑλοποιεῖται :

«Είναι μια λύση που επιτέλους θα βάλει στις ράγες το τρένο της κατασκευής...Αυτό είναι το πρώτο βήμα ώστε να ξεκινήσουμε εκεί που η διοίκηση βρισκόταν το 2013. Μιλάμε για επτά χαμένα χρόνια. Ας βάλουμε πλάτη ...» ( Ζέρβας : Επτά χρόνια χαμένα για το Μουσείο Ολοκαυτώματος)

Η λύση που ξεμπλοκάρει το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος


Το μνημόνιο αυτό έχει αντικείμενο τη χωροθέτηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος σε ακίνητο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αναλυτικότερα, το μνημόνιο επιτρέπει τη μετατόπιση του αρχικού σημείου κατασκευής του έργου σε πιο κεντρικό σημείο προκειμένου, όπως σημειώνει ο δήμος, να προσδοθεί στο κτήριο επιπλέον δυναμική, αλλά και να λυθούν προβλήματα, όπως η προσβασιμότητα και η δημιουργία του χώρου στάθμευσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την αδειοδότηση και λειτουργία του Μουσείου.

Διότι βλέπετε δέν ἦταν μόνον τό χρέος τοῦ Ζέρβα,ἀλλά καί ὅλων τῶν ἄλλων,μά ὅλων λέμε ! Ἀπό τόν πρωθυπουργό τῆς Ἑλλάδος ἕως τήν πρόεδρο τῆς δημοκρατίας τους :


Τά ἐνδιαφέροντα καί οἱ εὐαισθησίες τῆς πρώτης κυρίας...

Μέ ἀπόφασι Μητσοτάκη τρέχουν γιά τό μεγάλο ἔργο

"Μετά από πέντε χρόνια που δεν είχε γίνει τίποτε για το συγκεκριμένο έργο ξαναμπαίνει το τρένο στις ράγες του, υπάρχει η καλή βούληση, υπάρχει ο συντονιστής της όλης προσπάθειας, ο κ. Πικραμμένος, και θεωρώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα. Έως τότε, θα κάνουμε όσες συσκέψεις χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε τα όποια ζητήματα είναι ανοιχτά", δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Λέτε νά μήν ἤξερε ποιόν ἔθεσε ἐπικεφαλής γιά τήν λῦσιν τοῦ θέματος,ὁ Κούλης; 


Επτά δεκαετίες άργησε η Θεσσαλονίκη. Να αποκαταστήσει τη μνήμη, να αναγνωρίσει τα λάθη της, να ανοίξει τα αρχεία της, να ερευνήσει, μα πάνω απ’ όλα να ζητήσει συγγνώμη για ένα κομμάτι της Ιστορίας που έθαψε με τη σιωπή της και κάτω από τα θεμέλια του πανεπιστημιακού της ιδρύματος.(Παγκόσμιο μνημείο κατά του ρατσισμού)

Ἀλήθεια,ἔχει σκεφθῇ κανείς,ἀπ᾿ὅλους αὐτούς τούς πολιτικάντηδες,ἤ τούς κονδυλοφόρους τοῦ κάθε συστημικοῦ ἐντύπου,πού βγαίνουν χρόνια τώρα καί μᾶς μιλοῦν γιά τοῦτο τό χρέος,πόσο μεγάλο εἶναι τό χρέος τῆς πολιτείας,τοῦ κράτους,τῶν ἐκφραστῶν του ἀπέναντι στούς Ἕλληνες πού χάθηκαν μέσα σέ μία δεκαετία πού σημαδεύτηκε ἀπό τά πλέον δυσβάσταχτα  μνημόνια τά ἀπάνθρωπα καί ἄκρως ἀντιλαϊκά μέτρα,στόν βωμό τῆς πιό βρώμικης πολιτικῆς πού γνώρισε ἡ χώρα; Πόσοι ἀκόμη χάνονται ( μήν κυττᾶτε πού πιά δέν τά μεταδίδουν τά βρωμοκάναλα ) εἴτε αὐτοκτονοῦντες εἴτε λιμοκτονοῦντες σέ κάποιους δρόμους,κάποια παγκάκια,τόσο ἄδικα ;

Τούς σκέφτηκε ποτέ κανείς ; Τόλμησε ἤ τολμᾷ νά δώσῃ κάποιο νούμερο γιά νά φανῇ τό μέγεθος τῆς γενοκτονίας ; Ὄχι βεβαίως. Δέν τολμοῦν οὔτε κἄν νά τό συζητήσουν...Αὐτοί πέρασαν στίς ἀφανεῖς σελίδες τῆς ἱστορίας καί ἐκεῖ θά μείνουν ὡς νά μήν ὑπῆρξαν ποτέ,κυριολεκτικῶς !
Καί τό χειρώτερο ἴσως ὅλων,δέν χάθηκαν ἀπό ἐχθρούς ! 

Τόσα χρόνια,δεκαετίες ἐπί δεκαετιῶν ἀκοῦμε τούς πολιτικάντηδες νά κάνουν λόγο γιά τό χρέος τους ἀπέναντι ὁποιουδήποτε ἄλλου πλήν τῶν Ἑλλήνων !


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Μέ τί έχουμε μπλέξει τελικά;!!!! Λέω...αλλά άς μήν πώ...μόνο θά λέμε; άς πράξουμε κάποια φορά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέ τί ἔχουμε μπλέξῃ;Ἅμ τό θέμα εἶναι νά ξεμπλέξουμε,πού δέν τό βλέπω...

      Καλησπέρα ἀγαπητή Σοφία !

      Διαγραφή
  2. Δυστηχως δεν μπορω να επικοινωνησω οπως θα ηθελα προσπαθησα να στειλω ενα σχολιο με πληροφοριες για το πως η Αυστρια εδωσε αποζημιωση στο ισραηλ για το εγκλημα του ναζισμου, χαθηκαν ομως ενω προσπαθουσα να το στειλω κανοντας πολλες φορες την διαδικασια,εγραφα και αλλα και δεν ξερω το κατα ποσο χανονται τελικως ,συγνωμη δεν θα βαλω τονους και να πω οτι δεν ειμαι αυτος που σχολιασε για παρομοιο προβλημα και που εστειλε λεει και στον πανουση κλπ ,καλη σας συνεχεια να τα γραφετε εσεις για εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὑπάεχει πρόβλημα μέ τό θέμα τῶν σχολίων.Πρέπει νά ξεκίνησε πρό 15ημέρου καί κάτι,ὅταν κάποιος ἀνώνυμος,στά ἀγγλικά πάντα,ἔστελνε αἰσχρά σχόλια,καθημερινῶς καί κατά δεκάδες !Συνεχίζει νά στέλνει,δυστυχῶς...

      Δέν ξέρω ἄν μπορῶ νά κάνω κάτι,δυστυχῶς.

      Ἐπίσης τό ἄλλο περιεργο,εἶναι πού μέ ἔχει μπλοκάρῃ τό ΚΙΣ,ἀπό τήν σελίδα του.Τί νά πῷ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου.

      Διαγραφή
  3. Πως σας φάνηκε η σημερινή αφιέρωση της google;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσιολογική γιά τά δικά τους μέτρα καί σταθμά,ἐννοεῖται... Πῶς ἀλλιῶς ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Επειδή ρωτάτε να σας πώ πώς το είδα εγώ, είχατε σχετική ανάρτηση περί τεχνής και χθές η google είχε αφιέρωση για κάποια μπάρμπαρα εξ αγγλίας της μοντέρνας τέχνης, χωρίς να έχει π.χ γενέθλια ή κάτι άλλο,έτσι το είδα εγώ.να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Λές;Λες νά ἔχω τήν «τιμή» νά μέ «διαβάζῃ» ἡ Google;

      Τί νά πῶ;Μετά ἀπό τά τελευταῖα ...περίεργα πού μοῦ συμβαίνουν διόλου ἀπίθανο καί αὐτό !

      Ἐλπίζω,πάντως,νά μήν εἶναι ἔτσι,καταλαβαίνεις γιατί...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  4. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ....

    Τύφλωση και θάνατος
    Ο Ανδρόνικος Δούκας του δήλωσε, ότι θα του χαρίσουν την ζωή αν παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα του και αποσυρθεί σε μοναστήρι, ο Ρωμανός συμφώνησε και η συνθήκη υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη.[62] Ο εκδικητικός Καίσαρας Ιωάννης Δούκας διέταξε ωστόσο να ακυρώσουν την συνθήκη και να τον τυφλώσουν σκληρά (29 Ιουνίου 1072). Ο Μιχαήλ Ατταλειάτης γράφει ότι ο πρώην αυτοκράτορας ικέτευε συγχώρεση, δεν ήθελε να τυφλωθεί από έναν "άπειρο Εβραίο", τον τύφλωσε μετά από τρεις προσπάθειες ενώ "κοίταζε σαν ταύρος". Ο Μιχαήλ Ατταλειάτης γράφει ότι "σήκωσε τα μάτια του γεμάτα αίματα, το θέαμα ήταν τόσο θλιβερό που έκανε όλους όσους τον κοίταζαν να κλαίνε με λυγμούς". Ο Ρωμανός εξορίστηκε στην νήσο Πρώτη στην Θάλασσα του Μαρμαρά, χωρίς καμία ιατρική επίβλεψη τα τραύματα του χειροτέρευσαν μέχρι που πέθανε. Ο μισητός εχθρός του Μιχαήλ Ψελλός λίγο πριν τον θάνατο του έστειλε επιστολή με την οποία τον συγχαίρει ειρωνικά για την απώλεια των ματιών του.[63] Πέθανε παρακαλώντας τον θεό να τον συγχωρέσει για τις αμαρτίες του ενώ η σύζυγος του Ευδοκία προχώρησε σε μεγαλοπρεπή κηδεία.[64] Ο ιστορικός Τζον Τλούλιους Νόρυιτς (1929 - 2018) έγραψε "θανάτωσαν μαρτυρικά έναν γενναίο και σωστό άνδρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τύπος με το μουστάκη είναι ο Δαυΐδ Σαλτιέλ πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης αλλά και του ΚΙΣ.
    Οι μετοχές του ανέβηκαν στους κύκλους όταν επεσκέφθη την Ελλάδα ο τότε ουγγροεβραίος πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζυ, με τον ο οποίο η σύζυγος του Λουκία το γένος Μαλλάχ ήταν γ΄εξαδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επτά δεκαετίες άργησε η Θεσσαλονίκη. Να αποκαταστήσει τη μνήμη, να αναγνωρίσει τα λάθη της, να ανοίξει τα αρχεία της, να ερευνήσει, μα πάνω απ’ όλα να ζητήσει συγγνώμη για ένα κομμάτι της Ιστορίας που έθαψε με τη σιωπή της και κάτω από τα θεμέλια του πανεπιστημιακού της ιδρύματος

    Τι αμόλησε απ'το στόμα το φερέφωνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοῦ πέρασε ἀπό τό μυαλό πώς μπορεῖ καί νά μήν εἶναι φερέφωνο καί νά τά πιστεύῃ αὐτά πού λέει; Δέν εἶναι καθόλου ἀπίθανο !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή