" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Τουρκία, Μέρκελ καί ἑβραῖοι ...


Ἐπεί δή σέ πολλούς ἀκούγεται περίερη ἡ ἔκφρασις τουρκο-ισραηλινή σχέσις καί ἴσως ὅσο καί νά ψάχνουν ν᾿ἀδυνατοῦν νά βροῦν κάποιο σύνδεσμο,πέραν τοῦ γεωπολιτικοῦ,τῆς τουρκίας μέ τό ἰσραήλ,ἄς δοῦμε κάποια πολύ ἐνδιαφέροντα καί ἄκρως διαφωτιστικά στοιχεῖα,ἀπό ἄρθρο τοῦ Θεοδότου (
ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΗΓΕΤΩN: SARKOZY, BUYUKANIT καί MERKEL,Νοέμβριος 2011).

Η διήγησή  μας μπορεί να αρχίσει απ΄το έτος 1626. Εκείνη την χρονιά γεννήθηκε στη Σμύρνη μία πραγματικά εφιαλτική προσωπικότητα η οποία έμελε να  παίξει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Αυτός δεν  ήταν άλλος από τον Shabbetai Zevi, Εβραίο ασκεναζί (δηλαδή με καταγωγή από τη Γερμανία), του οποίου  ο πατέρας όμως  είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, για την ακρίβεια στην... Πάτρα!

 Για τους ιστορικούς αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, τόσους αιώνες μετά την καταστροφή του Ναού του Σολομώντος (το 70 μ.Χ.), ακριβώς όπως είχε προείπει ο Ιησούς Χριστός,  και τη διαμόρφωση του πρώτου γνωστικού ρεύματος, ο ακραίος Γνωστικισμός ξαναεμφανίστηκε στο πρόσωπο αυτού του ανθρώπου. Και καλό είναι να θυμηθεί κανείς εδώ τι σημαίνει Γνωστικισμός: Είναι θρησκευτικό σύστημα το οποίο απορρίπτει τον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό και τιμάει τον... εωσφόρο, δηλαδή τον διάβολο, γιατί τον θεωρεί φορέα της γνώσης και, κατά συνέπεια, λυτρωτή της ανθρωπότητας.
Κατά τον  Shabbetai Zevi λοιπόν, ο «φωτισμένος» έπρεπε να γευθεί το «μέλι της Αβύσσου», δηλαδή την αίσθηση του ψεύδους και της ισχύος, την απόλαυση που προσφέρουν τα σεξουαλικά όργια και τη διεστραμμένη χαρά που προκύπτει από την καταπάτηση οποιασδήποτε ηθικής αρχής. Από επιστήμονες που έχουν εγκύψει στο θέμα αυτής ειδικώς της μορφής του γνωστικισμού, ο Shabbetai Zevi θεωρήθηκε άτομο  με έντονη ψυχοπαθολογική συμπεριφορά. Και όμως...  αυτό το άτομο  κατάφερε να φτιάξει ένα τεράστιο «μεσσιανικό»  κίνημα, οι απόηχοι του οποίου παραμένουν αισθητοί μέχρι σήμερα.
 
Αρχικά ο Shabbetai Zevi κήρυττε τις δοξασίες του Γνωστικισμού και, συνακολούθως, την κατάργηση κάθε παραδοσιακής θρησκείας. Πολλοί ραββίνοι πιστέψανε πως ήταν ο Μεσσίας που περίμεναν – και τον ακολούθησαν. Η Θεσσαλονίκη, η Σμύρνη και η Κωνσταντινούπολη εξελίχθηκαν στα σημαντικότερα κέντρα αυτού του μεσσιανικού/γνωστικού κινήματος. Τελικά ο Σουλτάνος ανησύχησε και έδωσε εντολή να τον πιάσουν. Και τότε ο Shabbetai Zevi λιποψύχησε μπροστά στην προοπτική τού μαρτυρικού θανάτου και ασπάστηκε το Ισλάμ, δίνοντας παράλληλα εντολή στους Εβραίους οπαδούς του να κάνουν το ίδιο αλλά μόνο εξωτερικά :


 Ντονμέδες : Τό πιό «κοινό μυστικό» τῆς Μέσης Ἀνατολῆς 
«Από τα μέσα», κρυφάμυστικά, θα παρέμεναν πιστοί στον μεσσιανικό γνωστικισμό που είχε κηρύξει ο  Shabbetai Zevi.

Αυτό και έγινε• και οι Τούρκοι τους ονόμασαν dönmeh (στα ελληνικά ντονμέδες), δηλαδή αποστάτες.
Σύμφωνα με επιστημονικούς υπολογισμούς, περί το 1900 ζούσαν στη Θεσσαλονίκη  περίπου 15.000 (!) ντονμέδες, χωρισμένοι σε τρεις τάξεις, τους Konyosos, τους İsmirli και τους Jakoblar (Jakobiti). Βίωναν την πίστη τους με άκρα μυστικότητα, και παντρεύονταν μόνο μεταξύ τους.

Πολλοί ντονμέδες άλλωστε κατετάγησαν στον Τουρκικό στρατό, έγιναν αξιωματικοί και υπήρξαν από τους πρωτεργάτες του κινήματος των Νεότουρκων στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη κυβέρνηση, πράγματι που ανέλαβε την εξουσία μετά την επανάσταση αυτών  των τελευταίων  το 1908, συμμετείχαν τρεις ντονμέδες υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός των Οικονομικών Τζαβίτ μπέης.


φωτό
Πολλοί Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, με επιμονή υποστήριζαν ότι και ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ντονμές. Και όπως ήδη είπαμε, ένας απ’τους ραββίνους της Θεσσαλονίκης που διεκρίθη ως στέλεχος των ντονμέδων ήταν και  ο Haim Joseph Mallah, προπάππους του σημερινού προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarcozy.

  Αυτό λοιπόν που ονομάστηκε «Κεμαλισμός» και «εκκοσμικευμένο τουρκικό κράτος»  μπορεί να θεωρηθεί  και  υλοποίηση  του σχεδίου του Εβραϊκού Γνωστικισμού όσον αφορά στην Τουρκία: καταστροφή της παραδοσιακής θρησκείας και των παραδοσιακών κοινωνικών δομών της χώρας αυτής και, παράλληλα, δημιουργία ενός εθνικισμού που στόχευε στην εξαφάνιση των άλλων εθνοτήτων που τότε ζούσαν στην τουρκική επικράτεια – των Ποντίων π.χ., των Αρμενίων κ.ά. Οι δεσμοί επομένως της Τουρκίας με το Ισραήλ δεν είναι μόνο γεωπολιτικής υφής• είναι και δεσμοί ιδεολογικής  φύσεως. .

Αὑτά ὅσον ἀφορᾷ τήν σχέσιν τουρκίας ἰσραήλ. Ὅσο γιά τό «δεσμοί ἰδεολογικῆς ὑφῆς» φαντάζομαι πώς ἀντιλαμβάνεσθε πλέον ὅτι σημαίνει στήν οὐσία : ἀόρατος ἐξουσία καί κυριαρχία τῆς τουρκίας ἀπό τούς ἑβραίους,μέ ὅ,τι σημαίνει αὐτό ὄχι γιά τήν ἴδια τήν τουρκία ὡς κρατική ὑπόστασιν,ἀλλά καί κυρίως γιά τήν πολιτική της ἀπέναντι στήν χώρα μας...



Γιά νά δοῦμε τώρα ποιός ἄλλος ἐξυπηρετεῖ τά σχέδια αὐτά. Χωρίς δισταγμό,πιστεύω,ὅλοι σας σκέπτεστε τήν Γερμανία. Μία γερμανία πού ἔπαιξε τόν πιό βρώμικο ῥόλον στόν ἀφανισμό τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς Ἰωνίας,τοῦ Πόντου καί γενικώτερα τῆς Μικρᾶς Ἀσίας. Ἔλα ὅμως πού καί σήμερα παίζει τόν ἴδιο ῥόλον !

Τελευταῖο παράδειγμα ἡ σύσκεψις τοῦ Βερολίνου,γιά τό θέμα τῆς Λιβύης,ὅπου ἐκλήθησαν καί οἱ πιό ἀπίθανοι ( Κογκό) ἀλλά ὄχι ἡ Ἑλλάς ! Καί τί ἀπάντησε ἡ Μέρκελ στόν Κούλη ὅταν ...τῆς ζήτησε ἐξηγήσεις ἐπ᾿αὐτοῦ; Δέν θ᾿ἀσχοληθοῦμε μέ θέματα θαλασσίων ζωνῶν !
Ἄ,μάλιστα καί προφανῶς γιά ὅλα τά ἄλλα θέματα,τό Κογκό ἀπό τά βάθη τῆς Ἀφρικῆς εἶναι τά μάλα ἐνδιαφερόμενο γιά τό θέμα τῆς Λιβύης ἐνῶ ἡ Ἑλλάς πού θαλασσίως συνορεύει μέ αὐτήν ἕνα μόνον θέμα τήν συνδέει : οἱ θαλάσσιες ζῶνες ! Μάλιστα φράου Ἄγγελα Δωροθέα Κάσνερ-Κάσμιερτσακ-Μέρκελ,τό πιάσαμε τό ...νόημα ...

Γιά νά τήν δοῦμε καί αὐτήν ὅμως.

κυκλοφόρησε στην Γερμανία ένα βιβλίο με τον τίτλο: Άνγκελα Μέρκελ- Η Καγκελλάριος και ο κόσμος της, στο οποίο ο Γερμανός δημοσιογράφος Stefan Kornelius κάνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα στο γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, και αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της ήταν Πολωνός και το πραγματικό του όνομα ήταν Kazmierczak. Όταν μετανάστευσε από την Πολωνία στην Γερμανία, το άλλαξε επί το γερμανικότερο σε  Kasner.


Horst Kasner (né Horst Kaźmierczak; born August 6, 1926 in Berlin, died September 2, 2011 in Templin) was a German Protestant theologian and father of German Chancellor Angela Merkel. (τό βιογραφικό ἐδῶ)

Ο δημοσιογράφος δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες, και οι λόγοι, όπως θα φανεί παρακάτω, είναι μάλλον προφανείς. Το επίθετο Kazmierczak προέρχεται από  το όνομα Kazimierz, μία ιστορική συνοικία της Κρακοβίας,  γνωστή γιατί αποτέλεσε το κέντρο  της εβραϊκής κοινότητας της πόλης από τον 14ο αιώνα. Πολλοί  Ιουδαίοι λοιπόν της Πολωνίας  έπαιρναν το επίθετο τους από τα αρχικά αυτής της συνοικίας, όπως εξάλλου  το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι.

Ο Kazmierczak  παντρεύτηκε  μία Πολωνή, με το επίσης πολύ συνηθισμένο εβραϊκό επίθετο Jentzsch. Έτσι μας προέκυψε  η  Angela Merkel (=το επίθετο του συζύγου) Kasner- Kazmierczak… και ένας Θεός ξέρει τι άλλο! Καί πώς η Μερκελ αναδείχτηκε  στην  ηγεσία της Γερμανίας; 
 Η Angela Merkel γεννήθηκε  το 1954 στο Αμβούργο, που τότε ήταν μέρος μέρος της Ομοσπονδιακής (δηλαδή της Δυτικής) Γερμανίας. Πατέρας της ήταν ο Hοrst Kasner, σύνηθες εβραϊκό επίθετο, και μητέρα της η Harland Jentzschs, που όπως φημολογείται είχε παππού «Πολωνό». Ο μπαμπάς τώρα, αν και θεωρητικώς ήταν «Λουθηρανός πάστορας» στην Δυτική Γερμανία, ξαφνικά  αποφάσισε να μετακομίσει στην Ανατολική Γερμανία, δηλαδή την κομμουνιστική. Αυτό και έκανε και εκεί –πάλι αιφνιδιαστικώς και περιέργως- το μαρξιστικό καθεστώς του προσέφερε προνόμια πολύ ασυνήθιστα: Όχι ένα αλλά δύο  αυτοκίνητα καθώς και την δυνατότητα να μπαινοβγαίνει στην ανατολική Γερμανία όποτε το ήθελε. (Για θυμηθείτε το τείχος του Βερολίνου και τα παλληκάρια που σκοτώθηκαν πάνω του, γιατί ήθελαν να φύγουν από τους παραδείσους των κομμουνιστών!

Ο Wolf γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1923, στο Hechingen της επαρχίας Hohenzollern (τώρα Μπάντεν-Βυρτεμβέργη ), απο εβραίους γονείς.(βιογραφικό,ἐδῶ)


Η μικρή Angela, τώρα, γράφτηκε στην κομμουνιστική οργάνωση της νεολαίας και προωθήθηκε ταχύτατα, αφού έφτασε να γίνει  γραμματέας του τομέα «Παρακίνηση και Προπαγάνδα». Λέγεται ότι αυτός που βοήθησε το κορίτσι να «εξελιχθεί» ήταν ο Marcus (Misha) Wolf, δηλαδή ο –εξυπακούεται Εβραίος- αρχικατάσκοπος της Ανατολικής Γερμανίας.
   Όταν όμως έπεσε, το 1989, το  τείχος του Βερολίνου, η Angela έβγαλε  το «αριστερό» ταγιέρ και φόρεσε το «χριστιανοδημοκρατικό» : Έγινε  στέλεχος του Democratische Aufbruch, πολιτικής οργάνωσης που «εμπνεόταν» από  το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της (πρώην) Δυτικής Γερμανίας (CDU) - με το οποίο και τελικώς ενώθηκε. Έτσι, με το κόλπο της ένωσης αυτής η Angela βρέθηκε μέσα στους Χριστιανοδημοκράτες και, μετά από πολλούς και διάφορους ελιγμούς, κατέληξε να φτάσει να γίνει «προστατευόμενη» του ίδιου του Helmuth Kohl. Και καλά να τα πάθει ο Kohl! Όταν ήρθανε τα δύσκολα για αυτόν (δηλαδή κατηγορίες για χρηματισμό και τα συνακόλουθα), η Angela πρώτα πήρε αποστάσεις, μετά τον άδειασε και τελικώς κατάφερε να γίνει η ίδια πρόεδρος του CDU και μετά καγκελλάριος της ενοποιημένης Γερμανίας!


Πάντως, μεγαλύτερη σημασία και από το γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ, έχει η δήλωση του καθηγητή πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Βόννης και βιογράφου της, Gerd Langguth: «Η κ.Μέρκελ έχει μια συναισθηματική σχέση με το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό». Δήλωση που απέκτησε ιδιαίτερη σημειολογία, αφού δημοσιεύτηκε από τους  New York Times. (ἀπό Θεόδοτο,ἐδῶ)

Jewish Kazimierz
Kazimierz ( Πολωνικά προφορά:  [kaʑimjɛʂ]  Λατινική : Casimiria  Γίντις : קוזמיר , Romanized :  Kuzimyr


Για πολλούς αιώνες, ο Kazimierz ήταν ένας τόπος συνύπαρξης και αλληλοδιείσδυσης των εθνοτικών πολωνικών και εβραϊκών πολιτισμών

Το βορειοανατολικό τμήμα της περιοχής ήταν ιστορικά εβραϊκό...Οι Εβραίοι είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιφερειακή οικονομία της Κρακοβίας από τα τέλη του 13ου αιώνα...

1936 street scene in Kazimierz 
Η εβραϊκή κοινότητα στην Κρακοβία ζούσε αδιάσπαστα παράλληλα με τους πολωνούς γείτονες της υπό τήν προστασία του βασιλιά Casimir III του Μεγάλου...(περισσότερα ΕΔΩ)


Λοιπόν,τώρα ἀντιλαμβάνεσθε καί τήν ἐκδήλωσιν χαρᾶς τῆς φράου  Ἄγγελα Δωροθέα Κάσνερ-Κάσμιερτσακ-Μέρκελ ,μέ τό καθρεπτάκι τοῦ Ἐρντογάν. Ἔ,συμβολικό τό καθρεπτάκι ἔτσι; Τό τί εἶδε μέσα σ᾿αὐτό δέν νομίζω πώς χρειάζεται νά τό ποῦμε ἐμεῖς...



Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Σήμερα ακούσαμε σε εκπομπή απο αφγανό να λέει οτι έφυγαν γιατί δεν τους θέλανε καθώς είναι χαζαραβες αν ακούσαμε καλά στο 0,50 του βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ᾿ἀρχήν δέν κατάλαβα τίποτα !

      Ποιοί δέν τούς ἤθελαν; Ἀπό ποῦ ἔφυγαν;Ποιοί εἶναι «χαζάραβες»;
      Καί κυρίως :σέ ποιά ἐκπομπή καί ποιό βίντεο;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Πελασγική,
      Εδώ και χρόνια, έχω γράψη πως τα αφγανά που μάς έρχονται εδώ και 15 χρόνια, είναι ΔΗΘΕΝ Σιΐτες, ΧΑΖΑΡΟΙ.

      https://esxatianasxesi.blogspot.com/2015/08/blog-post_68.html

      https://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/10/32-32-9-29.html
      https://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/10/blog-post_94.html
      https://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/09/24.html
      https://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/09/600.html
      https://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/09/15.html
      https://esxatianasxesi.blogspot.com/2015/08/blog-post_539.html

      Διαγραφή
    3. Διηνέκη,ἱστορικῶς ἔχει ἀποδειχθῇ,τελικῶς,πώς τό δουλεύουν τό πρᾶγμα πολύ καλῶς οἱ ἑβραῖοι.Βάζουν τίς παρακαταθῆκες τους παντοῦ. Παντοῦ,λέμε !
      Κι᾿ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα τίς ἐνεργοποιοῦν πρός ὥφελός τους !

      Ἂπό τήν ἄλλη,ἐμεῖς,δέν εἴμαστε αὐτοῦ τοῦ φυράματος,εὐτυχῶς. Ἄς δυσκολευόμαστε,ἄς δεχόμεθα ἀλύπητα τά χτυπήματα,ὅλων,στό τέλος ἡ Ἱστορία μένει σ᾿ἐμᾶς,κοντοστέκεται,ὑποκλίνεται καί μᾶς σημειώνει μέ Χρυσᾶ Γράμματα !
      Καί ἔτσι θά εἶναι πάντα !

      ἅ,αὐτό τό τελευταῖο,περί ἱστορίας καί Ἑλλήνων πού ἔγραψα,ἔπρεπε νά τό γράψω στόν Διόδωτο πού ἔγραψε γιά τόν Γούδη πώς ὁ φιλοσιωνισμός του μπορεῖ νά ὁφείλεται στήν ἐπιθυμία του νά μοιάσουμε σ᾿αὐτόν,ὡς πρός τήν πρακτική του ! Μά ἄν τό κάναμε αὐτό,τότε πώς θά μποροῦσε νά ἀποδειχθῇ ὅτι εἴμεθα τό ἀντίπαλο δέος;Τό Πνεῦμα ἀπέναντι στήν Ὕλη πού ἐκεῖνοι ἀντιπροσωπεύουν;

      Διηνέκη,σέ παραδέχομαι διότι ἀπό ὅλη αὐτή τήν ψευτιά καί τήν σαβοῦρα πού μᾶς σερβίρουν,καθημερινῶς καί ἀδιαλείπτως,ἔχεις τήν ἰκανότητα νά ξεχωρίζῃς τά οὐσιώδη καί σημαντικά ! Πού προφανῶς,ἐλάχιστοι μποροῦν νά καταλάβουν.Ὅπως τό ἀνωτέρῳ θέμα μέ τούς χαζαρο-ἀφγανούς.

      ( θά τό ᾿δῶ λίγο ἐκτενέστερα γιά νά κάνω ἕνα θέμα,λίαν συντόμως.)

      Σ᾿εὐχαριστῶ Διηνέκη !

      Διαγραφή
  2. Δείτε την εκπομπή:Συγκίνησαν οι πρόσφυγες αφγανοί που έγιναν ανωγιανοί... -《στην κρήτη μάθαμε τον σεβασμό》. Στο 0,50 του βίντεο το αναφέρουμε διοτι ο διηνέκης έγραψε για τους αφγανούς που έρχονται Ελλάδα οτι είναι εβραίοι ο Άνθρωπος ειναι σπαθί σε αυτά που γράφει.δεν τους ήθελαν λέει ο αφγανός στην εκπομπή οι πακιστανοί στον εμφύλιο αφού πρώτα έφυγαν απο αφγανιστάν μετά πηγάν πακιστάν στο 0,50 αν άκουσα καλά λέει οτι δεν μας ήθελαν οι πακιστανοί γιατί είμαστε χαζάραβες το αναφέρω γιατί ακούγαμε για χαζάρους και τελικά να που υπάρχουν, παραταύτα η εκπομπή είναι σε άλλο πνεύμα.τα σέβη μου σε εσάς και τους αναγνώστες σας πλίν "υπηρεσιών"σχετικα με υπηρεσιων δειτε την ανάρτηση:η μοσάντ εκπαιδεύει την μίτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή