" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ὁ ΣΥΡΙΖώνυμος δέν θά πάῃ στά Ἱεροσόλυμα



Ο Παναχρειότατος πάσης ΑΓΕλλάδος εδωσε αρνητική απάντηση στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για συνάντηση των Ορθόδοξων Προκαθημένων, επειδή έτσι του είπε ο πνευματικός του Τζέφρυ.  

 Μάλιστα, είπε :  διότι η σύγκληση συναντήσεων και συνάξεων των Ορθοδόξων Προκαθημένων είναι προνόμιο του Παναχρειότατου Οικουμενικού .

Ο τουρκορθόδοξος  Βοθρολυμαίος, διαμαρτυρήθηκε επειδή ο Ιεροσολύμων του έγραψε στα αγγλικά . Αλλά προφανώς, ο Ιεροσολύμων σκέφτηκε ότι θα έστελναν  γράμμα  αμέσως στο Λάγκλευ οπότε το έγραψε αγγλικά για να μην χρονοτριβούν στην μετάφραση.



Πάντως όταν ο  τουρκορθόδοξος  Βοθρολυμαίος έκανε το χατίρι  του Λάγκλευ και έκανε αυτοκέφαλους τους πράκτορες δεν ζήτησε από τον Ποροσένκο ως αντάλλαγμα την επιστροφή της ελληνικής εκκλησίας του Ευαγγελισμού στην Οδησσό.  

Δελτίο τῶν 11 

Τι δουλειά είχε (ξανά) ο Αμερικανός Πρέσβης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο; 

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας - Επικοινωνία Ιερώνυμου με Βαρθολομαίο 

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Όσο και αν αμφισβητείται η αυτοκεφαλία, δεν παύει να είναι πλέον ένα εκκλησιαστικό γεγονός” 

Ο Πάιατ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου για την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις των ΗΠΑ σε εκκλησιαστικά ζητήματα

«Όχι» Βαρθολομαίου στην πρόταση του πατριάρχη Ιεροσολύμων για σύναξη των ηγετών Ορθόδοξων Εκκλησιών 

Μειώθηκε ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών στην Ελλάδα κατά 50% το 2019



1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΘΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ; ΤΩΡΑ ,ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΛΛΟΝ .ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ,ΠΗΓΕ ΚΑΡΦΙ ,ΣΤΟΝ ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ .ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ .ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ,ΟΥΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ . ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΘΕΛΕΙ Ο ΧΑΖΑΡΟ ΟΒΡΙΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΘΗ ΚΑΙ Η ΟΦΙΔΙΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΗ ! ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή