" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί ...ἐκεῖνοι χαίρονται καί χαμογελοῦν,Ἑλλάδα ;

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis’s office said the agreement for the EastMed pipeline would be signed in Athens on January 2 with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and Cypriot President Nicos Anastasiades.(times of israel)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ EAST MED ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος χαιρετίζει τις αποφάσεις του Αμερικανικού Κογκρέσου που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και παράλληλα εδραιώνουν τη σταθερότητα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Ο αγωγός East Med δεν θα είναι απλά και μόνον ένας αγωγός μεταφοράς φυσικών πόρων που θα ευνοήσει την ευημερία των λαών της περιοχής, αλλά και γέφυρα ειρήνης μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα η απόφαση αυτή του Αμερικανικού Κογκρέσου συμβάλλει καταλυτικά στη σφυρηλάτηση των ιστορικών δεσμών φιλίας ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.


Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2019
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος







Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Είμαι αυτός της περίοδο Οκτωβρίου 1999...
    Τα αποτελέσματα(θετικά)πενιχρά εναντία τους. Τα συμπεράσματα:
    Πάσχουμε από σκιζοφρένειας λόγω τεχνολογίας. Τα μέσα ίντερνετ, wifi, smartphone,μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας κάνουν να ξεχνάμε εύκολα, μας συγχύζουν,ευέξαπτους&οξύθυμους. Οι καθημερινοί ψεκασμοί (κάποιοι διαφωνούν σκανδαλωδώς), παραπλανητική δημοσιογραφία, fake ενημέρωση, χαλαρότητα της (δια)σκέδασης της TV κ.α. Συμπαθούμε πρόσωπα που με τις αποφάσεις τους στο παρελθόν ζημίωσαν Ελλάδα&Έλληνες διότι είχαν θέση&υποτίθεται πως ξέρουν τι κάνουν.
    Πληροφορία-γνώση βοηθά να ξαναθυμιστούμε, να νικήσουμε τη σκιζοφρένεια. Να απορυθμίσουμε το Σύστημα με υπερτροφοδοσία πληροφοριών.
    Η δήλωση Μπ. Κλίντον "καιρός είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να φεύγουν"(ΠΡΟΣΦΑΤΑ). Οι μεγαλύτερη ηλικιακά ενώ έχουν ζήσει πολλά,δεν τα θυμούνται καν, ενώ ψυχολογικά είναι καταπτοημένοι(ήταν αγωνιστές). Οι ηλικιωμένοι συγκρίνουν το χθες&σήμερα&δίνουν λύσεις. Απευθύνομαι σε ερευνητές νέους ώστε να μάθουν μια σχετικά άγνωστη περίοδο σημαντικά γεγονότα(δεν υπήρχε ίντερνετ τότε).
    Η τεχνολογία μας ξεπεράσε,ακούγεται περίεργο, είμαστε θύματα τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνολογία που εμφανίζοεται είναι της εποχής ή είναι κονσέρβα εφευρέσεων που "θάφτηκε"&βγήκε στο φως, τη δημοσιότητας,τη μαζική παραγωγή, τη κατάλληλη στιγμή, πετυχαίνοντας τους σκοπούς κάποιων;
    Ο καιρός επηρεάζει τους πληθυσμού(&η τροποποίηση του). Πολλοί λένε "τι το θες το κρύο, να κάνει όλο το χρόνο ζέστη"(Στρέβλωση πραγματικότητας). Ο χειμώνας η εποχή του κρύου, το φθινόπωρο η εποχή των βροχών, η άνοιξη η εποχή της ανθοφορίας, το καλοκαίρι η εποχή ανάταξης. Ο κύκλος να μη διαταράσσεται για τη φύση. Για τον άνθρωπο,αν είχαμε 2 από 4εποχές δεν βοηθά συναισθηματικά αλλά&πνευματικά. Συναισθηματικά η ζέστη "ζαβλακονεί". Πνευματικά, έλλειψη υπομονής. Με το κρύο συναισθηματικά μαζεμένος&πνευματικά δυσκολία σε πολύπλοκες σκέψεις.
    Η διατροφή μας, πολλές φορές χωρίς να ξέρουμε, καταναλώνουμε προϊόντα "σκουλικιασμένα". Αυτό δημιουργεί προβλήματα υγείας εμφανή&λιγότερο εμφανή. Εμφανή προβλήματα, πρησμένη κοιλιά στα οργανοληπτικά. Ποιο ασυναίσθητη συμπεριφορά ή ο μέγιστο αυθορμητισμός χωρίς κρίση. Η έλλειψη αρκετής κίνησης&Νιώθουμε κουρασμένοι χωρίς να ξέρουμε πως. Τα άλευρα παίζουν ένα ύποπτο ρόλο.
    Βελτιώνουμε τη θέση μας. Αποφεύγοντας τη πολύ χρήση τεχνολογία(wifi,TV,smartphone-λειτουργίες),αποφεύγουμε να κοιμόμαστε με ανοιχτά αυτά,δυσκολεύουν ύπνο, ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται επαρκώς,μεταφέρουν υποσυνείδητα μηνύματα (με μικροκύμματα). Για να καθαρίσεις μυαλό να κοιμάσαι αντίθετα απ τη πηγή ρεύματος ή να την ανενεργοποιήσεις, αυτή που προέρχεται απ τον τοίχο (καλώδια ρεύματος- το κρεβάτι να έχει μια απόσταση απ το τοίχο) ή τη τηλεόραση. Τα αποτελέσματα:καλύτερο ύπνο, δεν νιώθεις κούραση, ξεκουράζονται τα πόδια&μυαλό. Παράγουν τοξίνες, επηρεάζουν τη συμπεριφορά. Να αποβάλλεις άμεσα τΙς τοξίνες&τότε να κάνεις τις διατάσεις(άμεσα)να χαλαρώσουν οι σύνδεσμοι των μυών,νιώθεις ξεκούραστος. Τα "συμπληρώματα διατροφής" βοηθούν,αποβολή τοξινών.
    Όσα έγιναν μας βοηθούν στα συμπεράσματα. Η δομή του κόσμου παρά την εναλλαγή γεγονότων&πρόσωπων,δεν αλλάξε. Τα γεγονότα επαναλαμβάνονται περίπου με το πέρας μιας ορισμένης περιόδου. Κι αν έρθουν τα πάνω-κάτω, να έχουμε το μυαλό μας. Καλά Χριστούγεννα! Καλή Πρωτοχρονιά! Καλό το νέο έτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε πολύ ἀγαπητέ !

      Καλά Χριστούγεννα,καλές ἑορτές καί καλή Πρωτοχρωνιά !

      Τό νέον ἔτος νά φέρῃ καλά καί ὑγεία,δύναμη νά συνεχίσουμε τόν ἀγῶνα τόν καλό !

      Γιά τήν Πατρίδα,τό ἔθνος μας,ἐμᾶς,γιά τά νέα παιδιά πού θά εἶναι τό μέλλον τῆς Ἑλλάδος ἄς ἀποτελέσουμε τό καλό παράδειγμα,τήν σωστή πνευματική κληρονομιά !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ καί νά εἶσαι πάντα καλά !

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    2019-2024.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τά Χριστούγεννα εἶναι μήνυμα ἀγάπης καί ἐλπίδος.

      Εὔχομαι,ἀγαπητέ Ἀριστόμαχε Καλά Χριστούγεννα,καλές ἑορτές καί πάντα μέ ὑγεία καί δύναμιν !

      Σ᾿ὅλους τούς Ἕλληνες καί ὅλους τούς Χριστιανούς οἱ καλλίτερες καί πιό εἰλικρινεῖς μου Εὐχές !

      Διαγραφή
    2. Αν πάνε καλά τα πράγματα τελειώνοντας ο χρόνος εξιστόρησης, τελειώνει και ο προορισμός μου, για τώρα. Αν δεν πάνε, θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Όπερ σημαίνει, να δούμε και τους άλλους τι κατάλαβαν. Καλά Χριστούγεννα! Καλή Πρωτοχρονιά! Καλή νέα Χρόνια(2020)!

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ..
      ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
      Πραγματοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη βουλή, σύσκεψη ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ (ο πρωθυπουργός δεν παίρνει μέρος στη σύσκεψη), κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούνται θέματα που σχετίζονται με τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές (γράφεται ότι συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις – το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Χαρ. Τρικούπη συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή Εκλογών του Κόμματος –ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας δηλώνει ότι δεν υφίσταται θέμα εκλογών και η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της χωρίς να αλλάζει τον πολιτικό σχεδιασμό της).
      Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης παραθέτει στο μέγαρο Μαξίμου δείπνο στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.
      Σε δηλώσεις που κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφέρει ότι «δεν απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση» η τουρκική πρόταση για κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο…
      Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει ότι, εξαιτίας των όσων δηλώνει ο Θ. Πάγκαλος, «δημιουργείται τεράστιο πολιτικό ζήτημα» (καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη «να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο»).
      Ο Υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, απαντώντας (Βρυξέλλες) σε ερωτήσεις σχετικές με τις επικρίσεις που διατύπωσε εις βάρος του ο Θ. Πάγκαλος λέει: «Με καλύπτει πλήρως (ο Δ. Ρέππας)και δεν έχω κάτι να προσθέσω.
      Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει τη νέα τροπολογία για τη ρύθμιση των οφειλών από τα πανωτόκια (λέει ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν 400.000 δανειολήπτες).
      Πτώση κατά 0,40% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.081.95 μονάδες.

      Διαγραφή
  3. Πως το ειχε πει ο γεροντας: "οι εβραιοι θα ερεθισουν τους τουρκους" (να μας επιτεθουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΙΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μαθητές γυμνασίου λέει: «Περιμένουμε από την Τουρκία να κάνει μερικά βήματα γιατί πιστεύουμε ότι εκείνη οφείλει να τα κάνει και μάλιστα μετά τη συμφωνία του Ελσίνκι. Ακόμη δεν έχουμε εμφανισθεί τέτοια βήματα εκ μέρους της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να αξιώνει και αμέσως από ένα κράτος, το οποίο βρίσκεται στην κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η Τουρκία, λίγο στρατοκρατικό, λίγο καθυστερημένο, λίγο δημοκρατικό και όχι απολύτως δημοκρατικό, να κάνει γρήγορα βήματα. Ελπίζουμε να τα κάνει σιγά-σιγά, εφόσον θέλει να ανταποκριθεί σε αυτά που συμφωνήθηκαν στο Ελσίνκι και τα οποία συνυπέγραψε και η Ελλάδα. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί, να μην έχουμε αυτή τη στιγμή πάρα πολλές προσδοκίες, αλλά να περιμένουμε ότι σιγά-σιγά, ενδεχομένως, η Τουρκία θα προσεγγίσει την Ευρώπη».
    Ο πρωθυπουργός του Κ. Σημίτη επισκέπτεται τον ΠτΔ (γράφεται ότι οι δύο άνδρες συζητούν θέματα που αφορούν την επικείμενη εκλογή νέου ΠτΔ – καθώς και θέματα που αφορούν την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ).
    Συζητείται στη βουλή η τροπολογία που καταθέσει η κυβέρνηση του θέματος των πανοτωκίων. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίονυ μιλώντας στη βουλή λέει μεταξύ άλλων, ότι ως οφειλόμενο ποσό νοείται «το εναπομένον προς εξόφληση αρχικό κεφάλαιο συν τους συμβατικούς τόκους. Στ ο ποσό αυτό προστίθεται και το αρχικό κεφάλαιο, αφού διπλασιαστεί, τριπλασιαστεί ή τετραπλασιαστεί, αναλόγως του χρόνου οφειλής».
    ο Υπουργός Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση βιβλίου στελεχών του ΠΑΣΟΚ λέει και τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ όταν δημιουργήθηκε από τον Α. Παπανδρέου, είχε προορισμό να γίνει το εργαλείο που θα εκφράσει τον δημοκρατικό σοσιαλισμό στην Ελληνική κοινωνία και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά να εκφράσει και να παλέψει για πολιτικές ευρύτατης σύγκλισης και ευρύτατης συνεργασίας με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται -με την ευρύτερη έννοια – σε αυτό τον χώρο».
    Υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή πραγματοποιείται σύσκεψη στη οποία παίρνουν μέρος οι τομεάρχες της ΝΔ (επικεφαλής κοινοβουλευτικού έργου). Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιοτώπουλος , μετά το τέλος της σύσκεψης, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ότι «με τη σημερινή του ασάφεια και το μικροκομματικό κρυφτούλι ως προς το χρόνο των εκλογών δημιουργεί παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που πλήττει την οικονομία, τους θεσμούς και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή