" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Σωστά,τό «μονά-ζυγά δικά μας» ἱσχύει μόνον γιά τό Μητσοτακέϊκο...


Ἄ,εἶχε περάσῃ καί ἀπό Ἰσραήλ μεριά ΕΔΩ.Ἔμ πακέτο πάει στό σχέδιον καί τό ...Ἰσραήλ...! 
Μετά τά ...καλοκαιρινά :

Σημίτης - Ντόρα Μπακογιάννη, θέλουν να τα παραδώσουμε όλα αμαχητί...

τόσο η Ντόρα όσο και ο Σημίτης προεξοφλούν στρατιωτική ήττα, η δε Ντόρα παρακαλά μάλιστα και τον Θεό να μας «φυλάξει», ο δε Σημίτης από την πλευρά του προτείνει να σπεύσουμε εμείς στην Τουρκία και να διαπραγματευτούμε συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας στο όνομα της «ειρήνης» βρίσκοντας λύσεις «όχι ευχάριστες».

Ἦρθαν καί τά χειμωνιάτικα...

ΝΤΟΡΑ: ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΑΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ  «ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ»!

Ἐμεῖς,μιά καί ἡ τουρκολαγνία τῆς ἐν λόγῳ εἶναι γνωστή,θά δοῦμε τήν λογική τοῦ «μονά -ζυγά δικά μας» τήν ὁποία ἐπικαλεῖται.
Λογική; Ποιά λογική ; Ἄ, ναί ἡ Μητσοτακέϊκη λογική !

Σωστά,ἡ λογική τοῦ «μονά-ζυγά δικά μας»,ὑπάρχει ΜΟΝΟΝ γιά τό Μητσοτακέϊκο πού μᾶς ἐξουσιάζει καί τρέφεται,παντοειδῶς,πάνω στήν καμπούρα μας, 200 χρόνια !


Τόν βίο καί τήν πολιτεῖα τῆς Ντόρας τόν ξέρουμε...Τόν ξέρουμε; Σίγουρα; Χμμ...
Τέλος πάντων,πᾶμε παρακάτω...
Κώστας Μπακογιάννης ( ΕΔΩ,ΕΔΩ κι᾿ΕΔΩ
Ὁ Κώστας Μπακογιάννης ἔχει δύο νόμιμα παιδιά ἀπό τήν πρώτη σύζυγον.Ἡ οἰκογένειά του,πρό 1,5 ἔτους, αὐξήθηκε κατά ἔνα παιδί ἀκόμη τό ὁποῖο ἀπέκτησε μέ τήν δημοσιογράφο Κοσιώνη.Ὅμως δέν εἶναι μόνον τά νόμιμα ! Ὑπάρχουν καί τά έκτός γάμου :

Ἰωάννης Ῥάλλης λοιπόν παντρεύεται τήν Μαυρομιχάλη Ἀσπασία καί γεννοῦν τόν Δημήτρη και τον Κυριακούλη μετά ἀπό διαζύγιο παντρεύεται τήν Ζαΐρα Θεοτόκη καί γεννοῦν τόν Γεώργιο ( πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος  καί πρόεδρος τῆς Ν.Δ.) καί τήν Νίκη.Ὁ Δημήτρης παντρεύεται τήν Σπάρταλη Μαίη καί γεννούν τήν Ἀσπασία,τήν Ἰωάννα καί τήν Χριστίνα. Ἡ Ἀσπασία παντρεύεται τόν Ζαννῆ Παῦλο καί γεννοῦν τήν Μαίη ( ἡ ὁποῖα ἀπέκτησε παιδί ἐκτός γάμου μέ τόν Κώστα Μπακογιάννη τόν ἐγγονό τοῦ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ἀπό τήν κόρη του Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη)...Ἀπό : Ῥάλληδες ἱστορία ἐξουσίας καί οἰκονομικῆς κυριαρχίας ...

Χωρίς Ῥάλλη στήν οἰκογένεια γίνεται; Εἶναι σάν νά λές : λείπει ὁ Μοάτσος...! 

Πάντως,παρ᾿ὅλο τό ...καλό συγγένεμα,ἡ ἱστορία ἔχει ...δράκο :
αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαίη Ζαννή κατά του Κώστα Μπακογιάννη (και της μητέρας του Ντόρας Μπακογιάννη) για το θέμα της διατροφής στην ενός έτους κόρης τους. (Ἰανουάριος 2016,ΕΔΩ)

Ἀλεξία Μπακογιάννη

Ἀλεξία Μπακογιάννη -Μαρτ-ίνης (ΕΔΩ)
Τρεῖς γάμους ἔχει ἡ Ἀλεξία,μέχρι σήμερα.Τρία καί τά τέκνα.

Γιά τήν Ἀλεξάνδρα Μητσοτάκη σύζυγον Πασκάλ Γκουρντέν, ἀδελφή τῆς Ντόρας καί τήν Ἀντιγόνη Λυμπιεράκη (τῆς Solidarity Now Foundation by Soros,στήν Θεσσαλονίκη) ἀνηψιά Κων/νου Μητσοτάκη καί κουμπάρα τῆς Ντόρας,διαβᾶστε ἐδῶ.
Ὁ υἱός τῆς Ἀλεξάνδρας καί τοῦ Πασκάλ,ὁ Πιέρ ἀπό παλιά εἶχε συνεργασία μέ τόν Πρόεδρο τῆς Γαλλίας Ἐμμ. Μακρόν :


Ο Πιέρ είχε παλαιότερα στενή συνεργασία με τον Εμμανουέλ Μακρόν, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός του Ολάντ και ο Γκουρντέν στέλεχος της εταιρείας πούλμαν FlixBus.Ἐδῶ

Ὁ δισ-ἔγγονος Πιέρ Γκουρντέν μέ τόν παπποῦ Μητσοτάκη (φωτό)
Καθότι ἡ ἐξουσία τους δέν γνωρίζει σύνορα...

Καί βεβαίως,ὅπως μέ τήν ἀνηψιά Λυμπεράκη,ἡ οἰκογένεια ἔχει καί ἄλλα ὀνόματα ὅλα μά ὅλα συνδεδεμένα ἀρρήκτως μέ τήν ἐξουσία :

Οἰκογένεια καί ἐξουσία ἕνας ἄρρηκτος δεσμός 




Πῶς νά μήν εἶναι μία εὐτυχισμένη οἰκογένεια; 


Διακόσια χρόνια εἰς ὑγεῖαν τῶν κορόϊδων πού τούς ἔχουν στήν κορυφή τῆς ἐξουσίας ! ! ! 

Αὐτή εἶναι ἡ Μητσοτακέϊκη λογική «μονά-ζυγά δικά μας» καί ὄχι τῆς Πατρίδος...Ἐκεῖ ἄν εἶναι δυνατόν νά τά δώσουν ΟΛΑ ! ! ! 


Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Κυριακή 24 Οκτωβρίου 1999
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ. Ετσεβίτ σε συνέντευξη του στο αμερικανικό περιοδικό «Νιουσγουικ», αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά λέει: «Ο σεισμός στην Τουρκία είχε θετικές επιπτώσεις στο διάλογο που ήδη έχει αρχίσει μεταξύ των δύο υπουργών εξωτερικών. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι θα αντιμετωπιστούν αμέσως τα βασικά θέματα – το Αιγαίο, η υφαλοκρηπίδα, τα χωρικά ύδατα. Ο διάλογος θα πρέπει να είναι σχετικός με οικονομικά και πολιτιστικά θέματα». Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στο Κυπριακό: «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Κύπρο. Πριν από την τουρκική ενέργεια το 1974, υπήρχε συνεχής σύγκρουση στο νησί – η γενοκτονία κατά των Τούρκων, η εσωτερικές έριδες μεταξύ των Ελλήνων. Από τότε υπάρχει συνεχής ειρήνη». Σε άλλο σημείο: «Το γεγονός ότι στο νησί υπάρχουν δύο τελείως ανεξάρτητα κράτη πρέπει να αναγνωριστεί. Μπορεί να μην υπάρξει διπλωματική αναγνώριση, αλλά θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές αυτόνομες κοινότητες».
    Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 1999
    Φθάνει στη Θεσσαλονίκη ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Πόλης από τους Τούρκους και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Σε δηλώσεις που κάνει αναφέρει και τα ακόλουθα: «Βρίσκω τόσο ομαλή την πολιτική ζωή της χώρας και τόσο σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους που δεν αισθάνομαι να κάνω καμία παραίνεση προς κανένα. Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης λειτουργούν από απόψεως συνταγματικής και πολιτικής κατά τον καλύτερο τρόπο τον οποίο έχει γνωρίσει η Ελλάδα σε αυτά τα 170 χρόνια ελεύθερης ζωής. Πρέπει να αισθανόμαστε και δικαιούμαστε να αισθανόμαστε αισιόδοξα γιατί έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε την ποθητή ευημερία, καθώς και την εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή μας».
    Σε δηλώσεις που κάνει στην Άγκυρα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος: «Ο Συνασπισμός θέλει να μπορέσει να πορευθεί η Τουρκία προς την Ευρώπη με τα κριτήρια που ισχύουν για κάθε υποψήφια χώρα». Συνεχίζοντας λέει ότι «στο πλαίσιο της Ε.Ε. είναι αδιανόητο μια χώρα να έχει διεκδικήσεις σε βάρος άλλης, είναι αδιανόητο να μιλάμε για διχοτόμηση της Κύπρου».
    Ο Υπ. Εξ ΓΑΠ δηλώνει τα κατωτέρω: «Θέλω να διαψεύσω με τον πιο κατηγορηματικά τρόπο την είδηση που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Τουρκίας CNN Turk, σύμφωνα με την οποία φέρομαι να ανακοίνωσα σήμερα ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει άνευ όρων την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε., στο Ελσίνκι. Πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση που δημιουργεί ερωτήματα για τους στόχους και τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει με σαφήνεια τις θέσεις για το θέμα της υποψηφιότητας της Τουρκίας».
    Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 1999 Διεθνή
    Ο βούλγαρος πρωθυπουργός Ι. Κοστόφ έχει στη Σόφια συνάντηση-συνομιλία με τον Αλβανό ομόλογο του Π. Μάικο. Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν διμερή και διεθνή θέματα. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ι. Κοστόφ λέει μεταξύ άλλων: «Η Βουλγαρία επιθυμεί το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου να λυθεί χωρίς διόρθωση των συνόρων». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αναφέρει ότι η χώρα του υποστηρίζει την ένταξη της «ΠΓΔΜ» στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Εξάλλου σε δηλώσεις που κάνει ο Π. Μάικο αναφέρει ότι «η διαίρεση της «ΠΓΔΜ» ουδέποτε συζητήθηκε στην Αλβανία» (οι δύο πρωθυπουργοί τάσσονται κατά της αλλαγής συνόρων στην περιοχή).
    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Π. Μάικο ανακοινώνει την απόφαση του να παραιτηθεί από την θέση του(αιτία: «η πίεσης από τις τελευταίες εξελίξεις στο Σοσιαλιστικό Κόμμα).
    Αρχίζουν στο Σβέτι Στεφάν (Άγιος Στέφανος) του Μαυροβούνιο Μεταξύ Σέρβων και Μαυροβούνιων με στόχο την διευθέτηση των διαφορών που χωρίζουν τις δύο πλευρές και που μπορεί να οδηγήσουν στην απόσχιση του Μαυροβουνίου από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία. Σε δηλώσεις του Μαυροβούνιου πρωθυπουργού Φ. Βουγιάνοβιτς: «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά υποσχεθήκαμε να καταβάλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να μείνουν ενωμένες οι Δημοκρατίες της Σερβίας και του Μαυροβουνίου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 1999
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ έχει στην Άγκυρα συνάντηση-συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογο του Ε. Μπάρακ (οι δύο άνδρες δηλώνουν, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών τους δεν στρέφεται «εναντίον τρίτης χώρας».)
    Τρίτη 26 Οκτωβρίου 1999
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας για τις επικρίσεις που διατυπώνονται για την επίσκεψη Μπ. Κλίντον: «Θα συζητήσουμε και θα προβάλουμε τις δικές μας απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες. Είναι ένα κέρδος πάντα οι επισκέψεις αυτές».
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στο Κυπριακό: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα αδέλφια μας στην Κύπρο. Και στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι δεν αποδεχθούμε καμία λύση που δεν θα διασφαλίζει την επάνοδο των προσφύγων στα σπίτια τους και δεν θα αποκαταστήσει την ελευθερία και την δημοκρατία στην ενιαία ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία μέλος της Ε.Ε.».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε στην Άγκυρα (συνάντηση με τον πρόεδρο Σ. Ντεμιρέλ - συναντήσεις με αρχηγούς πολιτικών κόμματων), λέει ότι «Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσουν το κοινό τους μέλλον στο πλαίσιο της Ε.Ε.» Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του λέει : «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει αν εμποδίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας . Η Τουρκία πρέπει να προσαρμοστεί στις αρχές και τους κανόνες που διέπουν την Ε.Ε.» (Ο Σ. Ντεμιρέλ δηλώνει ότι «η επίλυση των μεταξύ μας διαφορών είναι δυνατή».
    Ολοκληρώνεται στην Αθήνα ο τρίτος γύρος του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Όπως γράφεται οι δύο πλευρές αντάλλαξαν σχέδια συμφωνιών για θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος, πολιτιστικών και μορφωτικών σχέσεων κ.α. (αποφασίστηκε η σύσταση ομάδων εργασίας).
    Τρίτη 26 Οκτωβρίου 1999
    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Π. Μάικο υποβάλλει στον ΠτΔ Ρ. Μεϊντάνι την παραίτηση του, η οποία έγινε δεκτή.
    Ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. σε θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Ασφάλειας Χ. Σολάνα( πρώην γ.γ. του ΝΑΤΟ ανέλαβε τα καθήκοντα του ως επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και πολιτικής Άμυνας της Ε.Ε. 18/10/99) μιλώντας στο Ε. Κοινοβούλιο εκφράζει την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει μια κοινή θέση των «15» σχετικά με την ΚΎΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗ Τουρκία. Λέει ακόμα ότι η κατάσταση στα Βαλκάνια αποτελεί «ουσιαστικό θέμα» για την εξωτερική πολιτική Ασφαλείας της Ε.Ε.
    Ο Εισαγγελέας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Τουρκίας Β. Σαβάς σε δηλώσεις του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το κοινοβούλιο με τη σημερινή του μορφή δεν πρόκειται να λάβει ούτε ένα από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την καταπολέμηση της ισλαμικής οπισθοδρόμησης (οι δηλώσεις Σαβάς προκαλούν αντιδράσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 1999
    Συνέρχονται στη Θεσσαλονική οι υπουργοί εξωτερικών των χωρών-μελών του οργανισμού για την Συνεργασία στον Εύξεινο Πόντο (οι σύνεδροι αποφεύγουν να πάρουν απόφαση για τη διεύρυνση του αριθμού των χωρών-μελών του οργανισμού – εκλέγουν ως νέο γ.γ. του Οργανισμού τον Γεωργιανό Υπ. Εξωτερικών Β. Τσετσελασβίλι).
    Ο Υπ. Εξ ΓΑΠ έχει στη Θεσσαλονική, στο περιθώριο της συνόδου των Υπ. Εξωτερικών του Οργανισμού στον Εύξεινο Πόντο (ΟΣΕΠ), συνάντηση-συνομιλία με τον Ι. Τζέμ. Οι δύο υπουργοί σε δηλώσεις τους εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του διεξαγόμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου (για τα λεγόμενα θέματα «χαμηλής πολιτικής». )
    Σύμφωνα με το περιεχόμενο ψηφίσματος που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας για την Ανασυγκρότηση του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να εδρεύει στην Πρίστινα και να διαθέτει ένα σημαντικό βαθμό αυτονομίας (ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).
    Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 1999
    Ο ΠτΔ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη: « Η 28Η Οκτωβρίου είναι πάντοτε γεμάτη εθνική συγκίνηση και πατριωτικές αναμνήσεις. Και η μεν συγκινήσεις αφορούν όλους μας, όπως πιστεύω, οι αναμνήσεις είναι προνόμιο δικό μας, των παλαιότερων. Αλλά πρέπει οι νεότεροι να μάθουν όλα όσα αφορούν αυτές τις μεγάλες ημέρες και πιστεύω ότι η υποχρέωση των σχολείων, αλλά και των γονέων, να διδάξουν στα παιδιά ότι ξέρουν. Η εθνική μνήμη πρέπει να έχει συνέχεια για να παραμείνει πάντοτε ζωντανή».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940: « Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι εθνική ενότητα και ομοψυχία για να μπορούμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή μας και να μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια και τα ζωτικά μας συμφέροντα» (δηλώσεις μετά το τέλος κάνει και ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος).
    Ο ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλος εγακινιάζοντας στη Γέφυρα Θεσσαλονικής Μουσείο Βαλκανικών Αγώνων λέει: «Δεν κάλυψε η υπόλοιπη Ελλάδα τη Μακεδονία. Η Μακεδονία κάλυψε και καλύπτει την Ελλάδα». Λέει ακόμα «Η Μακεδονία παραμένει πάντοτε προφυλακή».
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας μιλώντας από τη Πιερία λέει μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε «φιέστες» που οργανώνει η κυβέρνηση προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον (οι οπαδοί του ΔΗΚΚΙ θα αντιδράσουν με όλες τους τις δυνάμεις).
    Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 1999
    Σε δηλώσεις που κάνει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ι. Τζέμ , αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά λέει: «Η Τουρκία θα εξακολουθεί να συμβάλλει στο θετικό κλίμα που ήδη υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας». Σε άλλο σημείο «όταν ξεκινήσει μια θετική περίοδο με μια χώρα με τη οποία είχαμε επί χρόνια πολύ αντίθετες προσεγγίσεις, τότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».
    Ο Αλβανός πρόεδρος Ρ. Μεϊντάνι δίνει στο Ι. Μέτα την εντολή σχηματισμού νέα κυβέρνησης (ο Μέτα προτάθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και από τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό – ο Μέτα είναι 30 χρονών και ήταν πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 1999 Διεθνή
    Το γερμανικό Υπ. Άμυνας με ανακοίνωση του επιβεβαιώνει τη συνεργασία Γερμανίας-Τουρκίας «όχι για την κατασκευή χημικών αλλά εργαστηρίου ανίχνευσης τους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το εργαστήριο αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να αμυνθεί σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων και να προστατεύσει τους στρατιώτες και τους πολίτες της».
    Ο Γερμανός Υπ. Εξ Γ. Φίσερ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του αναφερόμενος στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε. λέει: «Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη προσέγγισή της με την Ε.Ε. Η Τουρκία πρέπει να τηρήσει τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, δηλαδή πολιτική σταθερότητα, οικονομική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη, σεβασμός των μειονοτήτων».
    Ο Γιουγκοσλάβος υφυπ. Εξ Ν. Βούγιοβιτς σε δηλώσεις του αναφέρει ότι οι Δυτικές δυνάμεις, μετά τους ΝΑΤΟϊκους βομβαρδισμούς, προσπαθούν να βλάψουν τη Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, μεταξύ των οποίων την «εισαγωγή πλαστού χρήματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίτη 2 Νοεμβρίου 1999
    Ο Τούρκος υπ. Άμυνας Τσακμάκογλου σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει: « Η Τουρκία δεν ακολουθεί επεκτατική πολιτική εναντίον καμίας χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας». Συνεχίζοντας λέει ότι: «υπάρχουν 1753 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο, μεγάλος αριθμός γεωγραφικών σχηματισμών, οι οποίοι δεν έχουν αφεθεί με συμφωνία στην κυριότητα της Ελλάδας». Σε άλλο σημείο, «η επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα δεν εξαρτάται μόνο από την Άγκυρα, αλλά κι από την Αθήνα. Γι το λόγο αυτό η Ελλάδα, σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες, πρέπει να απαντήσει στην καλή θέληση της Τουρκίας».
    Ο Υπ Αμύνης Α. Τσοχατζόπουλος, αναφέρομενος στις δηλωσείς του Τούρκου ομόλογού του Σ. Τσακμάκογλου στην εφημερίδα «Χουριέτ» (για το Αιγαίο), δηλώνει: «Έχω σχολιάσει επανειλημμένα στο παρελθόν, με αντίστοιχες δηλώσεις, ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας. Στη βάση αυτών των διαπραγματευτικών θέσεων, θα συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε, η Ελλάδα και η Τουρκία, στο χώρο αυτό».
    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η διαφθορά στο δημόσιο τομέα είναι τόσο διαδεδομένη, ώστε ο τρόπος με τον οποίο την παρακολουθεί η κυβέρνηση, αποφεύγοντας κάθε ουσιαστική παρέμβαση, ισοδυναμεί με συγκάλυψη στις παρανομίες».
    Υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη συνέρχεται η Κυβερνητική Επιτροπή. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητούνται θέματα που αφορούν την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου ΜΠ. Κλίντον στην Αθήνα.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει συνάντηση-συνομιλία με τον Αμερικάνο πρεσβευτή στην Ελλάδα Ν. Μπέρνς ( γράφεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν την επικείμενη επίσκεψη του Αμερικάνου προέδρου Μπ. Κλίντον στην Αθήνα – ατζέντα, ομαλή έκβαση της επίσκεψης).
    Με αφορμή τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προαναγγείλει διάφορες οργανώσεις (αριστερών κομμάτων κ.α.)για την επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικάνου Μπ. Κλίντον, οκυβερνητικος εκπρόσωπος Δ. Ρέππας δηλώνει: «Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει αυτές τις συναντήσεις σε επίπεδο κορυφής, τη συνεργασία και τις συζητήσεις του ΠτΔ και του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των ξένων χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν βαρύνοντα ρόλο, όπως είναι οι χώρες της Ε.Ε. και η ΗΠΑ».
    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, αναφερόμενος στη επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπ. Κλίντον στην Ελλάδα, δηλώνει: «Δεν έχει καμία δουλεία στην Ελλάδα ο Μπ. Κλίντον, όταν πριν από λίγους μήνες έξω από κάθε κανόνα δικαίου, κήρυξε τον πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας (Γιουγκοσλαβία), δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα Βαλκάνια και σε μας».
    Τρίτη 2 Νοεμβρίου 1999 Διεθνή
    Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υιοθετεί το γερμανικό μάρκο ως δεύτερο επίσημο νόμισμα της χώρας(το μάρκο θα συνυπάρχει με το γιουγκοσλαβικό δηνάριο). Εκτιμάται ότι η απόφαση αυτή είναι ένα βήμα που οδηγεί στην απόσχιση του Μαυροβουνίου από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.
    Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 1999
    Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ν. Μπερνς, με αφορμή το δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ» για την «17 Νοέμβρη» για πιθανές κρυφές σχέσεις Ελλήνων αξιωματούχων με την «17 Νοέμβρη» αναφέρει: «Πιστεύω ότι η Αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Ελληνική κυβέρνηση για την πάταξη της τρομοκρατίας. Όμως έχω πει πολλές φορές ότι η ελληνική κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του υπουργού Δημοσία Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη , μοιράζονται τις ανησυχίες μας. Οι αμερικανικές υπηρεσίες εφαρμογής του νόμου συνεργάζονται αποτελεσματικά. Οποιαδήποτε υπόνοιες ότι η ύποπτοι τρομοκρατίας συνδέονται με την ελληνική κυβέρνηση είναι ανεδαφικές και δεν αντιπροσωπεύουν τις αμερικανικές πολιτικές απόψεις».
    Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 1999
    Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας (και πρώην πρωθυπουργός) Φ. Νάνο μιλώντας στη Θεσσαλονίκη λέει μεταξύ άλλων: «Εγκαταλείψαμε την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας και την μετατρέψαμε σε μια ιδέα περί Μεγάλων Βαλκανίων που θα ενσωματωθούν από την Ε.Ε». (Ο Φ. Νάνο πήρε μέρος σε διεθνές συνέδριο για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 1999
    Μετά τις διορθωτικές δηλώσεις τόσο του Αμερικάνου Πρεσβευτή στην Αθήνα Ν. Μπέρνς, όσο και του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Τζ. Ρούμπιν για το δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ» ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Αθανασάκης με σχετικές δηλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση θεωρεί το θέμα λήξαν.
    Η ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και ο Συνασπισμός επικρίνουν το Αμερικανικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» που κάνει λόγο για ενδεχόμενο ύπαρξης σχέσεων μεταξύ κυβέρνητικών παραγόντων και της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει στο Μπόροβάτς της Βουλγαρίας συνάντηση-συνομιλία με τον πρόδρο της Βουλγαρίας Π. Στογιάνοφ και τον πρόεδρο της Ρουμανίας Ε. Κωνσταντινέσκου (οι τρεις άνδρες συζήτησαν για την σταθερότητα και ασφάλεια στα Βαλκάνια).
    Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 1999
    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σ. Ντεριρέλ, μιλώντας στην Αττάλεια και αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. λέει: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εναρμονιστεί όχι μόνο με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, αλλά και με όλες τις υπόλοιπες σταθερές της Ε.Ε». Σε άλλο σημείο: «Η Τουρκία ζητά εξ αρχής να αντιμετωπιστεί με τρόπο ισότιμο με τις άλλες υποψήφιες χώρες».
    Γίνεται γνωστό ότι ο Γάλλος Υπ. Εξ, με επιστολή που έστειλε στους ομολόγους του των χωρών-μελών της Ε.Ε., προτείνει αφ’ ενός την ενίσχυση των μέτρων που πλήττουν τα καθεστώς του Βελιγραδίου και αφ΄ ετέρου τη σταδιακή άρση των κυρώσεων που τιμωρούν το σέρβικο λαό.
    Φθάνει στη Μόσχα για τριήμερη επίσκεψη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ (θα έχει συνομιλίες για θέματα πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας).
    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που έγιναν (την περασμένη Κυριακή) στην «ΠΓΔΜ» ο Πέτκοφσκι (Ένωση Σοσιαλοδημοκρατών) πήρε 32,71%, ο Μπ. Τραϊκόφσκι 20,86 από τους 6 υποψήφιους προέδρους οι δύο πρώτοι περνούν στο δεύτερο γύρο στις 14 Νοεμβρίου.
    Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 1999
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, με σκοπό την ήπια μορφή διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έχει συναντήσεις με τους με την γ.γ. του ΚΚΕ, τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ και τον πρόεδρο του Συνασπισμού(οι τρείς πολιτική αρχηγοί τάσσονται υπέρ της πραγματοποίησης εκδηλώσεων διαμαρτυρίας – στο πλαίσιο της νομιμότητας). Το ίδιο κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ από την Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
    Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερος Τύπος» θεωρεί την πολιτική που ασκεί ο Υπ. Εξ ΓΑΠ στα ελληνοτουρκικά «τερατώδες λάθος» την «θορυβώδη» επίδειξη καλής θέλησης απέναντι στην Άγκυρα.
    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλ. Πούτιν έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μπ. Ετσεβίτ με τον Μπ. Γέλτσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο δρακουμελ ,είναι μέσα στην κάσα ;
    1.Ροκφελερ ,2.Μπρεζινσκι ,3.δρακουμελ.Τρεις καμπαλερος της λέσχης.
    Οι πρώτες 10ημερες του Απριλίου 2017.
    Ακολούθησαν και οι άλλοι.
    ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΑΣΤΑΚΩΣΑΝ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ,ΤΡΑΒΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΦΑΣΚΕΛΑ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΊΑΣ.
    ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ !ΕΤΣΙ !ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ !
    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ,ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ,ΕΤΣΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ,ΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΙΑΡΗΔΕΣ !
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΝ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ἀριστόμαχε ! Μ᾿ἀρέσεις,φῖλε μου !

      Τόν Νικηταρᾶ,ἔ;Τόν τουρκοφᾶγο,ἔ; Ναί !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή