" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ἁλωμένη/οι ἀπό παντοῦ ! ! !




Κάθε λίγο καί λιγάκι,μία ἐκδήλωσις,ἀνά τήν Ἑλλάδα γιά νά ἀποδείξουν : « ... την ιστορία και τον πολιτισμό του Εβραϊκού πληθυσμού της Ελλάδας» συνδυαζόμενο πάντοτε μέ τό ὁλοκαύτωμα...! Ἔτσι ...πήγαμε Βέροια,μετά Χανιά καί σειρά εἶχε ὁ Βόλος :

ΒΟΛΟΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» 

 Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος», η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου – Ερευνητικό Κέντρο, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησαν εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του Πιλοτικού Προγράμματος με θέμα «Η αφήγηση του Ολοκαυτώματος μέσα από την Τέχνη και την Τοπική Ιστορία» που υλοποιήθηκε αποκλειστικά για τα σχολεία της Μαγνησίας κατά το σχολικό έτος 2018-19. 


Ἐννοεῖται πώς τό ἀνωτέρω πρόγραμμα εἶχε τήν ἔγκρισιν τοῦ ὑπουργείου παιδείας τῆς Κεραμέως...
Τί ἐπεδίωξαν μέσῳ αὐτοῦ;


Η ομάδα, μετά από περιπατητική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, κατέληξε στη νεότερη Σεφαραδίτικη Εβραϊκή Συναγωγή “Μπεθ Σαλώμ” που χτίστηκε το 1935, ενώ ακριβώς απέναντί της βρίσκεται η Ρωμανιώτικη Συναγωγή “Ετς Χαΐμ”, κτίσμα του 1904. Ο Ραββίνος Γκαμπριέλ Νεγρίν υποδέχτηκε την ομάδα και αφού έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή της Κοινότητας των Αθηνών (ἐδῶ)
Το παραπάνω Πρόγραμμα επιδίωξε να συνδέσει τη σύγχρονη πραγματικότητα των μαθητών και των μαθητριών με την ιστορία και τον πολιτισμό του Εβραϊκού πληθυσμού της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, καθώς και να παρουσιάσει ιστορικές πτυχές και γεγονότα που συνδέονται με τον αντισημιτισμό και εν τέλει με το Ολοκαύτωμα.


Με τη γόνιμη και δημιουργική αλληλεπίδραση που προέκυψε από την ανταλλαγή απόψεων για τις ανθρώπινες στάσεις και συμπεριφορές σχετικά με το φαινόμενο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας, η συμμετοχή στο Πρόγραμμα συνέβαλε, ώστε να αντιληφθούν οι μαθητές την αξία του πλουραλισμού και τη σημασία της διαφορετικότητας, ως εμπειρία αναγνώρισης του εαυτού τους, και να κατανοήσουν ότι το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος οδηγεί σε ακραίες και καταστροφικές επιλογές.

Ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος δήλωσε ότι «είναι μάθημα ζωής, γιατί έχοντας την εμπειρία της ιστορίας που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, οι νέοι αντιλαμβάνονται ότι και σήμερα χρειάζεται να έχουν θέση και άποψη για τα θέματα που αντιμετωπίζουν ακόμη και μέσα στο σχολείο. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλές φορές τα μεγάλα ολοκαυτώματα ξεκινούν από μικρές πράξεις που στην αρχή κάποιοι αδιαφορούν και δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία τους. Εάν κατορθώσουμε να πείσουμε τα παιδιά, με το παράδειγμα που αντλούν, το Ολοκαύτωμα να μην ξανασυμβεί ποτέ, τότε αξίζει κάθε προσπάθεια».(ἐδῶ)


Ἄς ...διδάξουμε γιά ἑβραίους...Ὑπό τό ἄστρο τοῦ Δαυΐδ καί τό ...φῶς τῆς μενορά... (ἡ φωτό ἀπό ἐδῶ)
... βραβεύτηκαν οι χορηγοί Βίκτωρ Πολίτης, Θεοδώρα Αντωνίου, εταιρεία Μυτιληναίος Α.Ε., Ασφαλιστική εταιρεία Inerasco Α.Ε.Γ.Α., Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, Βίκτωρ και Άννα Βιτάλ, Γενική Κλινική «Ελπίς» του Στρατή Μπουκή και της Φιλίτσας Παπαϊωάννου, ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι Χαράλαμπος Τσιμάς και Ραχήλ-Σιρλέτ Παπαδριάνου-Βαρούχ.Επίσης, βραβεύτηκε ο Εμμανουήλ Τουφεξής – ΑGAPE Hellas, χορηγός της εκτύπωσης του λευκώματος...μετά την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Προγράμματος κρατώντας στα χέρια τους ένα φύλλο χαρτί με το όνομα ενός από τα παιδιά της τοπικής Κοινότητας που χάθηκε αδίκως στο Ολοκαύτωμα, αναφώνησαν «για να μη χαθεί ο άνθρωπος…», «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».(ἐδῶ)



Πόσο ὕπουλα καί ὑπόγεια δουλεύουν,χωρίς νά καταλάβετε τί κάνουν ; Ἰδού :


Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών λειτουργεί ως ένα ανοιχτό εργαστήρι σκέψης και διαλόγου της Εκκλησίας με τη διανόηση και την κοινωνία, δίχως αμυντικά αντανακλαστικά ή απολογητική διάθεση...Πάγια επιδίωξη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στάθηκε η συνεργασία και η σύμπραξη με άλλους φορείς, η από κοινού συζήτηση, με πνεύμα σεβασμού στην ετερότητα του καθενός, των μεγάλων προβλημάτων του καιρού μας.

Πεδίο δράσης: Παιδεία/Νεολαία, Ανθρώπινα δικαιώματα/Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, Θρησκεία
Οργάνωση: Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση

Βεβαίως ἡ ἐν λόγῳ ἀκαδημία δέν ...πορεύεται μόνη ἀλλά συνεργάζεται μέ τό ἵδρυμα Anna Lindh:



Το Ίδρυμα Anna Lindh είναι ο πρώτος φορέας από τη σύσταση της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας που δημιουργήθηκε και από τα 37 κράτη μέλη της. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2004 και χρηματοδοτείται από κοινού από τα 37 κράτη-μέλη της Συνεργασίας με την οικονομική αρωγή και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται ουσιαστικά για φορέα που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και την υιοθέτηση μίας συμπεριφοράς φιλοξενίας και σεβασμού.

...ο διάλογος δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά το μέσον για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε είδους διάκρισης, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Μέσω του διαλόγου, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές που πρεσβεύουν τα μέλη κι οι ομάδες των κοινωνιών αυτών.

Η νεολαία ως κοινωνική ομάδα, η εκπαίδευση των νέων, καθώς και οι μετανάστες αποτελούν προτεραιότητες στον προγραμματισμό του Ιδρύματος Anna Lindh. (ἐδῶ)


Μέλη μποροῦν νά γίνουν ὅσοι δραστηριοποιοῦνται σέ τομεῖς ὅπως  :
  •  γραμμάτων και τεχνών
  •  πολιτιστικής κληρονομιάς
  •  εκδημοκρατισμού, των Ανθρωπίνων, δικαιωμάτων και του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία 
  •  νεολαίας
  •  εκπαίδευσης και επικοινωνίας
  •  επιστημονικής έρευνας
  • περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών τουεπιδιώκει  να συνεργαστεί στενά με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ΜΜΕ καθώς και με άλλους ιδιωτικούς και κυβερνητικούς πολιτιστικούς φορείς.(ἐδῶ)

Καί ποιοί εἶναι ἐπικεφαλής τοῦ ἱδρύματος στήν Ἑλλάδα;

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.

Για το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Ως πολιτικός επιστήμονας με Διδακτορικό στην Διεθνή Πολιτική με ειδική αναφορά στη Μέση Ανατολή, ο κ. Στέφανος Βαλλιανάτος έχει δημοσιεύσει και παραδόσει διάφορα άρθρα και διαλέξεις και έχει διδάξει μαθήματα για την πολιτική στην Μέση Ανατολή στο ΔΕΚΕΜΕΣ. Επί του παρόντος, αυτός είναι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και ως εκ τούτου, συντονιστής του Εθνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh Ελλάδος και συν-ιδρυτής της ΚΕΕΔ του Κέντρου Εκπαίδευσης, Έρευνας και Δράσης, ενός θεσμού που φιλοδοξεί να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με τον ακτιβισμό της κοινωνίας των πολιτών(ἐδῶ)

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε Συνέδριο της EUNIC στην Αθήνα
Το Συνέδριο της ΕUNIC έχει θέμα: «Επαναδιατυπώνοντας τις ευρωπαϊκές αξίες: Ο ρόλος του Πολιτισμού στην ενσωμάτωση των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες» και πραγματοποιείται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Καί μία ὁμιλία τοῦ Στεφάνου Βαλλιανάτου,στό ἵδρυμα Μποδοσάκη,παρέα μέ τόν Κουμουτσάκο :




Η Μεσόγειος μετά την Αραβική Άνοιξη. Εκδημοκρατισμός και όραμα κοινής ευημερίας

Γιά τό ἵδρυμα Μποδοσάκη,τά ἔχουμε γράψῃ :


Ἰνστιτούτα καί Ἱδρύματα ὅλα γιά τό ...καλό μας !



Για τον φορέα «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων»
Ο κ. Αριστόδημος (Άρης) Παράσχου είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης του τμήματος «Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική: Εκπαίδευση Ενηλίκων» και μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» του παιδαγωγικού τμήματος του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι εκπαιδευτής πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2009 και συντονιστής του “Thess Diktio” του δικτύου των φορέων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του φορέα «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων». (ἐδῶ)

Γιά τίς «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων»,περᾶστε ἀπό ΕΔΩ,μέ κεντρική φωτό :



United Societies of Balkans (U.S.B)
Οι U.S.B, για πάνω από 10 χρόνια, υλοποιούν δράσεις και εκπαιδευτικά, κοινωνικά και εθελοντικά προγράμματα κινητικότητας και ενδυνάμωσης νεολαίας. Στόχοι, είναι η κοινωνική ενσωμάτωση, η δημιουργία και υποστήριξη δικτύου ενεργών πολιτών, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Καί τό λογότυπόν τους :


Οἱ ὁμοιόχρωμες κουκίδες συνθέτουν τά Βαλκάνια.Ἡ ξεχωριστή,πορτοκαλί,τήν Θεσσαλονίκη...Πῶς; Ἄ,ἐπεί δή εἶναι ἡ ἕδρα τους.Μάλιστα...
Anna Lindh



Ποιά ἦταν ἡ Anna Lindh ; Θά μπορούσαμε νά ποῦμε :μία Γκρέτα τῆς ἐποχῆς της,ἀφοῦ ὅπως διαβἀζουμε σέ ἡλικία 12 ἐτῶν μπῆκε στήν πολιτική ὅταν προσχώρησε στό τοπικό παράρτημα τῆς νεολαίας τοῦ σουηδικοῦ σοσιαλδημοκρατικοῦ κόμματος.Μία ἀπό τίς πρῶτες ἐνέργειές της καί προτεραιότητές της ἡ διαμαρτυρία κατά τοῦ πολέμου τῶν ἀμερικανῶν στό Βιετνάμ ! Καταλάβατε; Τό 12χρονο ἀπό τήν Σουηδία ὡς μόνη του ἀνησυχία εἶχε τόν πόλεμο στό Βιετνάμ ! Κῦττα βρέ παιδί μου τί παιδιά-γκουρού, βγάζει ἡ Σουηδία ! ! ! Τό 1982 ἔγινε βουλευτής καί δύο χρόνια μετά,ἡ πρώτη γυναῖκα πρόεδρος τῆς νεολαίας τοῦ σοσιαλδημοκρατικοῦ κόμματος. Καί ποιά ἦταν τά θέματα προτεραιότητες πού ἔβαλε στήν νεολαία της ἡ ἀρχηγός τους; Ἡ Νικαράγουα,Νότιος Ἀφρική καί Παλαιστίνη !
Μάλιστα...Ἡ κυρία ἔγινε καί ὑπουργός περιβάλλοντος,ἐννοεῖται (εἴπαμε ἡ Γκρέτα τῆς ἐποχῆς της)

Μία από τις κληρονομιές της Lindh ήταν η πρωτοποριακή της δουλειά για τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επικίνδυνες χημικές ουσίες . Ζήτησε επίσης τη θέσπιση κοινής στρατηγικής της ΕΕ κατά της όξινης βροχής .(ἐδῶ)

Μαθαίνουμε ἐπίσης πώς ἡ ἐν λόγῳ,διά τῆς συμβολῆς της στίς διαπραγματεύσεις γιά τό Κοσσυφοπέδιο ( ἐδῶ νά σημειώσουμε πώς ἡ ἀναφορά στά σκόπια,στό βικιπαίδια, γίνεται μέ τήν ὀνομασία σκέτο «Μακεδονία»,ὅπως θά δεῖτε), ἀπέτρεψε τόν ἐμφύλιον τό 2001...

Ὅμως δύο χρόνια ἀργότερα,τό 2003,βρέθηκε ἀντιμέτωπη μέ ἕνα μεγάλο δίλημμα :

...ήταν ο βίαιος επαναπατρισμός του Ahmed Agiza και του Muhammad al-Zery από τη Σουηδία στην Αίγυπτο , μια επιχείρηση που διεξήγαγε ο στρατός των ΗΠΑ . Σύμφωνα με τον τότε πρωθυπουργό Γκόραν Πέρσον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έθετε εμπορικό εμπάργκο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η Σουηδία δεν άφησε τους Αμερικανούς να πάρουν τον Αχμέντ Αζίζα και τον Μουχάμαντ αλ Ζέρι ...Η Lindh έπρεπε να επιλέξει μεταξύ των αγώνων της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υποστήριξη των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Επέλεξε το δεύτερο και αργότερα επικρίθηκε αυστηρά για τις ενέργειές της...Στις 24 Μαΐου 2004, όταν η επιτροπή κατά των βασανιστηρίων στο Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση της Σουηδίας είχε παραβιάσει τις υποχρεώσεις της δυνάμει της Σύμβασης κατά των βασανιστηρίων στον καταναγκαστικό επαναπατρισμό του Agiza, η Lindh είχε ήδη δολοφονηθεί .(ἐδῶ)


Ἐπίσης διαβάζουμε πώς ἐνῶ ἐπέκρινε τήν εἰσβολή στό Ἰράκ,ἐπιβράβευσε τήν πτώσιν τοῦ Σαντάμ Χουσεΐν.Ὅμως τό σοβαρό λάθος της ἦταν ἡ στάσις της κατά τοῦ Ἰσραήλ καί τοῦ Σαρόν καταδικάζοντας τίς βομβιστικές ἐνέργειες κατά τῆς Παλαιστίνης,τίς ὁποῖες χαρακτήρισε ὡς «φρικαλεότητες». Αὐτές οἱ δηλώσεις της ἦταν καί οἱ τελευταῖες ἀφοῦ λίγο μετά ἐπῆλθε τό τέλος της.


Μέ τόν Οὔλαφ Πάλμε.Δολοφονημένοι ἀμφότεροι ...Τοῦ Πάλμε ἡ δολοφονία ἀνεξιχνίαστος ἔως σήμερα,τῆς Lindh,πολύ ὑπόπτως ἐξιχνιασμένη...
Γιά τήν ...περίεργη δολοφονία της (ἀπό τό συμβάν ἕως τό νοσοκομεῖο ὅπου τήν μία σώζεται καί τήν ἄλλη πεθαίνει...! ),ἀλλά καί τήν ...ἐξιχνίασίν της, διαβᾶστε ἐδῶ,ἀπό ὅπου καί τά ἀνωτέρῳ βιογραφικά στοιχεῖα. Δολοφονήθηκε σέ ἕνα πολυκατάστημα,ἐνῶ ψώνιζε καί ἀφοῦ ἐκεῖνο τό διάστημα δέν προστατευόταν ἀπό φρουρούς ἀσφαλείας  (;;;!!!). Σᾶς θυμίζει Πάλμε ...;
Ποιᾶς ἐθνικότητος ἀπεδείχθη ὁ «ἔνοχος» ; Σέρβος ἐθνικιστής ! Εἶναι αὐτό πού λένε : μ᾿ἔνα σμπάρο δυό τριγόνια.Καί τιμωρήθηκε γιά τήν στάσιν της κατά τῶν Ἰσραηλιτῶν καί ἔστησαν καί τό ἐθνικιστικό-ῥατσιστικό ζήτημα...

Ἔ, μετά τῆς ἔφτιαξαν καί ἵδρυμα μέ κύριο ἄξονά του τίς ...δια-βαλκανικές σχέσεις.


Καί μήν νομίζετε πώς τό θέμα Ὁλοκαύτωμα καί ἑβραῖοι,γιά τήν ἀκαδημία θεολογικῶν σπουδῶν Βόλου,τελείωσε.Ὄχι !



 Σέ δύο ἡμέρες καί συγκεκριμένως στίς 17 καί 18 Ὀκτωβρίου,ἔχουν διοργανώσῃ Σεμινάριο γιά τούς ἐκπαιδευτικούς.Θέμα; «Διδάσκοντας γιά τό ὁλοκαύτωμα στήν Ἑλλάδα» !

Καί ποιός τό ἔχει ἐπιμεληθῆ; Τό ἑβραϊκό μουσεῖον ἑλλάδος.Καί ὑπό ποίων τήν ...αἰγίδα γίνεται αὐτό;



Ὑπό τήν Αἰγίδα τοῦ ὑπουργείου παιδείας,παρακαλῶ,τοῦ ἱδρύματος Νιάρχος,τῶν φίλων τοῦ ἀρχαιολογικοῦ μουσείου Βόλου καί βεβαίως τῆς ἀκαδημίας θεολογικῶν σπουδῶν,δῆλα δή τῆς ἱερᾶς μητροπόλεως Δημητριάδος...!

Ὥστε λοιπόν,κάνουν σεμινάρια στούς ἐκπαιδευτικούς γιά τό πώς πρέπει νά διδάσκουν τό θέμα : ὁλοκαύτωμα τῶν ἑβραίων ! Ἀλήθεια,μπορεῖτε νά τό διανοηθεῖτε σέ τί βαθμό ἔχουν εἰσχωρήσῃ παντοῦ; Πόσο μεγάλη εἶναι ἡ ἐπιρροή τους ὄχι μόνον στόν τόσον εὐαίσθητον καί οὐσιαστικότατον χῶρον τῆς ἐκπαιδεύσεως ἀλλά καί σ᾿αὐτόν τῆς ἴδιας τῆς ἑλληνικῆς ἐκκλησίας;

Ὅσο γιά τόν Μητροπολίτη Δημητριάδος,τόν Ἰγνάτιον,ἄς θυμηθοῦμε : 


Ἡ φωτό ἀπό ἐδῶ,σ᾿ἕνα ἐνδιαφέρον θέμα..
«Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος». ( Καί πολλά ἄλλα φιλο-προσφυγο-μεταναστευτικά,ἐδῶ)

Ἀλλοίμονον,τὀν δρόμον δείχνει ἡ Κεφαλή τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος,ἄλλως τε :

Ε Δ Ω 

Καί μή χειρώτερα,Ἑλλάδα μου...


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Μα όταν σταύρωναν τον Ιησού έλεγαν το αίμα Του πάνω μας και στα παιδιά των παιδιών μας...ή μήπως δεν το θυμάμαι καλά; Πώς είναι δυνατόν ο εβραϊκός κόσμος να ισούται με την ορθόδοξη χριστιανική Ελλάδα; Έχουν παραλογήσει οι νεοταξίτες με τα έκτροπα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄ,ἀγαπητή Δωδεκανησία,αὐτό εἶναι παρελθόν μακρινό ! Ξέχασες πώς ὁ πάπας (ὁ προηγούμενος) ἔδωσε ἄφεσιν στούς ἑβραίους ; Καί μᾶλλον ξέχασες πόσο ...κοντά ἔχει ἔρθῃ καί ὁ σημερινός,ὁ Φράνσις (ἐπισκέψεις σέ συναγωγές ἀκόμη καί στό Ἰσραήλ) ! Στά βήματα τῶν ῥωμαιοκαθολικῶν καί ἡ δικοί μας ἱεράρχες,ἀγαπητή μου !
      Πῶς τό εἶπε ὁ Φράνσις;
      Όλοι ανήκουμε σε μία οικογένεια, την οικογένεια του Θεού.

      Παγκόσμια θρησκεία,ἀγαπητή Δωδεκανησία,δέν ἐξαιρεῖται κανείς !

      Υ.Γ.Ὁ ἀνωτέρῳ,Ἰγνάτιος,ἔχει πῇ καί τό «θεόπνευστον»,προφανῶς ἀπό ῥαββινικά μυαλά :
      Ἀντισημιτισμός = Ἀντι-Χριστιανισμός !
      Καί ὁ νοῶν νοείτω...

      Καλησπέρα ἀγαπητή !

      Διαγραφή
  2. Ο Χασίντ νεοπατερικός μισέλλην(*) παπαδοραββίνος Ιγνάτιος αποτελεί γνήσιο τέκνο της Chabad Lubavitch!!!

    Ιωάννης

    (*) = 'Οπως η πλειονότης του ανωτέρου κλήρου εν Ελλάδι. (Με ελάχιστες εξαιρέσεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά,ἀγαπητέ Ἰωἀννη,ὅλη ἡ ...σοφία ἐκεῖ βρίσκεται !

      "Chabad"(חב״ד) ἀπό τίς λέξεις : Chochmah, Binah, Da'at (חכמה, בינה, דעת)
      «Σοφία, Κατανόηση, καί Γνώση»

      Ἔ,μεγάλο πρᾶγμα νά ξέρῃς πού νά ...ἀκουμπήσῃς...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἰωάννη !

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Πελασγική

      Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω τα "αποκαλυπτήρια" τής κυρίας "Αιδώ Πολυτεχνείο, Αιδώ Πολυτεχνείο", εντός του Κυνοβουλίου πριν από μερικά χρόνια. Ξεσπάθωσε η χαχάμισσα!!!

      https://parapona-rodou.blogspot.com/2014/06/blog-post_4066.html

      Στις Βρυξέλλες, ως "ψαροκασέλα", και - γενικώς - ως αποτυχημένη επίτροπος σε θέματα αλιείας το μόνο που πραγματικά κατάφερε ήταν να καταστρέψει την αλιεία στην Ελλάδα. Με δική της παρέμβαση δόθηκε η εντολή από την Ε.Ε. να καταστραφεί ένας σημαντικός αριθμός από ελληνικά καϊκια με την υπόσχεση ότι οι ψαράδες θα αποζημιώνονταν από τα κονδύλια της Ε.Ε. Χάθηκαν κατά τον πιόν άδοξο τρόπο έργα τέχνης της ελληνικής ναυπηγικής. Ποτέ πιά δεν θα δούμε την αντικατάστασή τους με καινούργια διότι η τέχνη αυτή, κατά το πλείστον, έπαψε να υφίσταται. Οι παλιοί μαστόροι δεν υπάρχουν πλέον εν ζωήι. Από την άλλη, οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με μιά τόσο κουραστική τέχνη διότι τους λείπει το μεράκι και η αγάπη γιά την παράδοση.

      Η "Κρητικιά" και μεγάλη πολιτικός, εδώ και τρία χρόνια έχει "τρουπώσει" στο BOD (board of directors) του "φιλανθρωπικού" ιδρύματος του γαλαζοαίματου χαραμοφάη Αλβέρτου του Μονακό και ρουφά το χρήμα σαν βδέλλα. Γνήσιο κομμουνιστικό παράσιτο! Περιφέρει δω και κει το σαρκίον της μην κάνοντας, ουσιαστικά, τίποτε. Η τύχη, όμως, (ή μήπως ο Κούλης;;;) της χαμογέλασε, και επιλέχθηκε ως υποψήφια γιά το (πανάχρηστο και διακοσμητικό) αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας... Καθώς φαίνεται, θα έχομε Πρόεδρο και πρωθυπουργό με καταγωγή από την ίδια λεπροφυλή... Μη γένοιτο!!! Υπάρχει η φήμη ότι στους υποψηφίους/ες θα συγκαταλεχθεί και η (Χ)άννα Μπίντελμπεργκ από την Κοζάνη(*)... Ουδέν σίγουρο!

      https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/812945_i-maria-damanaki-ypopsifia-os-nea-proedros-tis-dimokratias

      Ιωάννης

      (*) Παρεπιμπτόντως, ο γιός της εν λόγω μανδάμ είναι απόφοιτος των Σχολών Γείτονα, με πολύ καλή γνώση στα "γαλλικά", όπως αποδεικνύεται... 'Επιασαν τόπο τα λεφτά των πολιτικώς διεφθαρμένων γονέων του! Αμ...πως;;; Μπουμπούκι. Από αυτή την νεαρή ηλικία τούς προαλείφουν γιά να κυβερνήσουν τα χάπατα τους νεοέλληνες στέλνοντάς τα στα καλύτερα και ακριβότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής!

      https://attikanea.blogspot.com/2013/04/read-more-httptolimeriblogspotcom201304_27.html

      Διαγραφή
    3. Η ίδια το έχει δηλώσει μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο πως είναι Εβραία.

      Διαγραφή
  3. > π.Νικόλαος Μανώλης, Ουκρανικό Αυτοκέφαλο- Ώρα μηδέν για την Εκκλησία της Ελλάδας [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

    > https://www.youtube.com/watch?v=8Ny9YiTA9o4

    ΑπάντησηΔιαγραφή