" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Στήν ὑπηρεσία τοῦ ὁλοκαυτώματος καί ἡ «Μάντζαρος» ! Ἀλλοίμονον...!


η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» στην Αθήνα ,στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο εκδήλωσης Μνήμης για τα 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα

...εκδήλωση – ορόσημο, η οποία τελεί υπό την επίσημη αιγίδα της Ισραηλινής Πρεσβείας, της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής , του Δήμου Αθηναίων,των Δήμων Αγρινίου, Ζακύνθου & Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων και της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης, ενώ παρόν ήταν και το Κεντρικό Ισραηλιτικο Συμβούλιο Ελλαδος .

Η εκδήλωση είχε σκοπό να τιμήσει τη μνήμη των εκατομμυρίων αθώων θυμάτων των Ναζί στο Ολοκαύτωμα καθώς και τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.




Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησε ο Προεδρος της Φ.Ε «Μαντζαρος» κ. Ιωαννης Τριβιζάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε ιστορική αναδρομή στην σχέση της υπεραιωνόβιας Φιλαρμονικής μας με το Εβραϊκό στοιχείο της Κέρκυρας, η οποία υπήρξε πάντοτε σχέση αγάπης και αποδοχής. 
...η Φιλαρμονική ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, εβραϊκά τραγούδια και αλλά μουσικά κομμάτια που συνδέονται άρρηκτα με το Ολοκαύτωμα και το εβραϊκό στοιχείο απανταχού της γης. (ἐδῶ)

Μελίτα Ανδριώτη (τά χεράκια πρέπει νά εἶναι ἔτσι; ...! )
χαιρετισμός έγινε μεταξύ άλλων και από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κα Μελίτα Ανδριώτη, η οποία αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που έζησε το νησί της Κέρκυρας, όταν η χιτλερική λαίλαπα έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης 2.000 Κερκυραίων Εβραίων. Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτισμός χωρίς μνήμη και πως το μήνυμα «ποτέ πια και για κανένα λόγο ολοκαυτώματα, γενοκτονίες και ρατσισμός» να γίνει βίωμα σε όλους, ώστε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα κάτι τέτοιο.


Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μέ Κούλη
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη Shoah ως το απόλυτο κακό από το οποίο η ανθρωπότητα οφείλει να διδαχθεί, ώστε το «Ποτέ Ξανά» να αποκτήσει περιεχόμενο και εξήρε τη κοινωνία του Αγρινίου, η οποία παρείχε ασφαλές καταφύγιο στους κρυπτόμενους Εβραίους στα βουνά. (ἐδῶ) 



Πᾶμε πάλιν : Ὑπό τήν αἰγίδα ποίων ἔγινε ἡ ἐκδήλωσις - ὁρόσημο;

Ἰσραηλινή Πρεσβεία


Πρεσβεία Λουξεμβούργου ( προεδρεύει στό IHRA)

Περιφέρεια Δυτικῆς Ἑλλάδος


Περιφέρεια Ἀττικῆς

Δῆμοι : Ἀθηνῶν, Ἀγρινίου,Κερκύρας καί Διαποντίων Νήσων,Ζακύνθου

Μητροπόλεις : Λευκάδος καί Ἰθάκης 

Ἔχω πολύ μεγάλη ἀπορία : Ὅταν τό 2021,πού ἡ Ἑλλάς ἀναλαμβάνει τήν προεδρία τοῦ IHRA,πόσες ἐκδηλώσεις θά γίνονται ἀνά τήν ἐπικράτεια καί σέ τί ποσότητες ἀνά ἡμέρα,ὅταν τώρα ἔχουμε σχεδόν καθημερινῶς ἀνά μία ἐκδήλωσιν; ! ! !
Καί ἐν πᾶσῃ περιπτώσει,τί ἀκριβῶς θά ἑορτάζουμε τό 2021,τά 200 χρόνια ἀπό τήν Παλιγγενεσίαν τοῦ 1821 ἤ τήν μνήμιν τοῦ ἑβραϊκοῦ ὁλοκαυτώματος ; ! ! !

Ὁπότε ἡ ἀφελής ἐρώτησις ἐπαναλαμβάνεται : 

Λέτε νά μήν ξέρῃ ἡ Γιάννα γιατί ἤθελε τήν θέσιν γιά τό 2021 ;


Αὐτά καί σήμερααα...

Υ.Γ.  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ  :  Ἡ μετά Σαλβίνι Ἰταλία,παρασημοφορεῖ τόν πρόεδρο τοῦ ΚΙΣΕ Δαυΐδ Σαλτιέλ

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Ο τίτλος του Ufficiale (Αξιωματούχου) αποτελεί ανώτερη βαθμίδα του Τάγματος του Αστέρα της Ιταλίας



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου