" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ… ΨΙΛΟ ΤΟΝ MISTER TSIPRA


συριζα κωλοτούμπες

Στο… ψιλό πήραν τα διεθνή ΜΜΕ τον… άρχοντα της κωλοτούμπας mister Tsipra! Έτσι, η γαλλική Le Monde κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ελλάδα: Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτάσσεται στις απαιτήσεις των Βρυξελλών».

Στην έκδοσή της για τα οικονομικά θέματα, έγραψε: «Ο Τσίπρας ξεχνάει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για να ικανοποιήσει τις Βρυξέλλες. Οι μεταρρυθμίσεις που η Αθήνα υπόσχεται να κάνει είναι εκείνες που είχε εγγράψει σε λίστα η «τρόικα» και τις οποίες είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο δε κύριο άρθρο της, γίνεται η πλήρης διακωμώδηση, με πρόταση… υιοθεσίας του mister Tsipra, αν είναι… καλό παιδί: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αλλάξει την ΕΕ ολομόναχος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το επαναστατικό κίνημα που θα σαρώσει τις πολιτικές λιτότητας. Η Ελλάδα παραμένει μια ανωμαλία στην Ευρώπη στο θέμα της συλλογής φόρων -παρόλο που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρχίσει να καθαρίζει τους στάβλους του Αυγεία- και η ορθόδοξη εκκλησία διατηρεί απαράδεκτα προνόμια. Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να επιτεθεί σε αυτά τα κακά. Πρέπει να τον υποστηρίξουμε γιατί πρόκειται για επιχείρηση που απαιτεί πολιτικό θάρρος. Ειδικά τη στιγμή αυτή που ο χειρισμός της αναμέτρησής του με την «τρόικα» κινδυνεύει να τον αφήσει ξεκρέμαστο στην ελληνική Αριστερά της Αριστεράς. 

Περνώντας οι πρώτες μπουνιές που έφαγε στο σαγόνι, αν ο κ. Τσίπρας δώσει εγγυήσεις σοβαρότητας και αυθεντικής μεταρρυθμιστικής θέλησης, θα έχει έρθει η στιγμή να τον υποστηρίξουμε χωρίς υστεροβουλία! Αν τον αφήσει ξεκρέμαστο η Αριστερά, να τον πάρουμε εμείς!».

Κι αν τα κοροϊδευτικά σχόλια των διεθνών ΜΜΕ για τον πρωθυπουργό της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης» δεν τα πληροφορούνται πολλοί Έλληνες, έρχεται το καλοκαίρι και θα τον παραλάβουν οι θεατρικές επιθεωρήσεις! Που όπως πληροφορούμεθα, αναζητούν από τώρα ηθοποιό να του μοιάζει και απαραιτήτως να είναι πολύ… γυμνασμένος, γιατί θα χρειαστεί να κάνει μπόλικες… κωλοτούμπες επί σκηνής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου