" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

H «συμφωνία» για πρόγραμμα γέφυρα Ελλάδας και ΕΕ είναι η μετάβαση από το σκληρό μνημόνιο… στο μνημόνιο

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί για μακρό χρονικό διάστημα να προπαγανδίζει για το τέλος του μνημονίου που δεν τελείωσε.... 
 
Μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση με όρους επικοινωνιακής στρατηγικής και προπαγάνδας παίρνει άριστα αλλά και με όρους απόδοσης λαμβάνει βαθμό πολύ καλύτερο από την προηγούμενη κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς. 
 
Η επικοινωνιακή προπαγάνδα έγκειται στο γεγονός ότι παρουσιάζει το μνημόνιο ως ένα πρόγραμμα που έχει λήξει.
Ο έλληνας πρωθυπουργός είπε χθες «ξεχάστε το μνημόνιο».
 
Όμως πως μπορεί να ξεχαστεί το μνημόνιο όταν η ίδια κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το 70% του μνημονίου;
Η κυβέρνηση ανταπαντά στο επιχείρημα αυτό.
Το 70% του μνημονίου ήταν μεταρρυθμίσεις ενώ το επαχθές και επονείδιστο μνημόνιο ήταν το 30%...το κακό μνημόνιο.
Την διάκριση αυτή η νέα ελληνική κυβέρνηση μας την εξήγησε μετεκλογικά.
 
Η πεποίθηση μας ήταν ότι το μνημόνιο ήταν ένα και ήταν ένα κακό μνημόνιο που οδήγησε την Ελλάδα στα βράχια, γιατί εκεί βρεθήκαμε με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στα βράχια. 

Οι εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις Ελλάδος με ΕΕ  - που πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία - εστιάζονται σε δύο καίριους τομείς
1)Παράταση του μνημονίου;
2)Ποια ισοδύναμα θα επικαλεστεί και έχει ξεκάθαρα κοστολογήσει η ελληνική κυβέρνηση για να καλύψουν το υπόλοιπο 30%;
 
Στο ιστορικό Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου θα εμφανιστούν επίσημα δύο προτάσεις θέσεις μια της Ελλάδος και μια της ΕΕ όπου θα καταγραφούν συγκλίσεις και αποκλίσεις.
 
Πρωτίστως να αναφέρουμε για να μην θεωρηθεί ότι απομειώνουμε την τεράστια προσπάθεια της νέας κυβέρνησης ότι ακόμη και αν δεν πετύχει τίποτε θα αξίζουν συγχαρητηρίων γιατί προσπάθησαν σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που ενέδωσε σε όλα και είπε σε όλα ναι δουλοπρεπώς.
 
Όμως η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ…δεν μπορεί να προπαγανδίζει ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα μνημόνια και ταυτόχρονα να αποδεχόμαστε το 70% του μνημονίου και να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το 30% του κακού μνημονίου;

Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια ότι η Ελλάδα ακύρωσε το μνημόνιο.
Δέχθηκε την δομή του μνημονίου και δέχθηκε ουσιαστικά και την Τρόικα.
 
Αν το μνημόνιο μετονομαστεί σε πρόγραμμα γέφυρα είναι άνευ ουσίας για τους ευρωπαίους, οι ευρωπαίοι θέλουν μέτρα και θέλουν έσοδα.
 
Προφανώς και είναι επιτυχία το γεγονός ότι η ΕΕ θα δεχθεί την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε 1,5% που αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν δημόσια έσοδα που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κοινωνία και οικονομία. 

Όμως δεν ήταν αυτό το κακό μνημόνιο;

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν δέχεται προαπαιτούμενα αλλά πρέπει να τα αντικαταστήσει με ισοδύναμα.
-Μείωση μη μισθολογικών επιδομάτων
- Αλλαγή νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις
- Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος
- Αλλαγή συντελεστών ΦΠΑ
- Αλλαγή πλαισίου για την συνδικαλιστική δράση.

Η ΕΕ για να δεχθεί να ακυρώσει τα προαπαιτούμενα η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει ισοδύναμα τα οποία όχι απλά πρέπει να κοστολογήσει αλλά και να αποδείξει ότι θα είναι επιτυχή. 

Έχει κοστολογήσει τα νέα μέτρα η κυβέρνηση;
Αν τα έχει κοστολογήσει πότε θα εφαρμοστούν;
Αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα θα υπάρχει ρήτρα επιστροφής στα προηγούμενα προαπαιτούμενα; 

Η Ευρώπη έχει χαράξει την στρατηγική της πάνω στην Ελλάδα στην λογική του μνημονίου.
Οι έλληνες καταδίκασαν το μνημόνιο αλλά η τρέχουσα διαπραγμάτευση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την ΕΕ στηρίζεται πάνω στην εξής λογική. 

Το μνημόνιο είναι η βάση και γίνεται προσπάθεια να αντικατασταθούν μέρη του μνημονίου με άλλα μέτρα πιο ήπια ή πιο ανώδυνα για την κοινωνία. 

Στις δεσμεύσεις της η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει υποχρέωση να χτυπήσει καίρια την φοροδιαφυγή, τους φοροφυγάδες και όσους δρουν ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδος.
 
Αν το πετύχει αυτό η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι πολιτικός άθλος καθώς κάποια κυβέρνηση πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα της κάθαρσης στον επιχειρηματικό κόσμο.
 
Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν υπό την προστασία επιχειρηματικών μαφιών χειρίστου είδους, νταβατζήδων τους είχε ονοματίσει ο Καραμανλής. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί για μακρό χρονικό διάστημα να προπαγανδίζει για το τέλος του μνημονίου που δεν τελείωσε αλλά είναι εδώ ενωμένο, δυνατό και καμουφλαρισμένο.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως μπορεί να προπαγανδίζει αν προσεχώς προχωρήσει σε γενναίες κινήσεις κάθαρσης της ελληνικής οικονομίας από τις επικίνδυνες μαφίες που λυμαίνονται τον πλούτο της Ελλάδος εις βάρος της κοινωνίας. 

Στο μέτωπο αυτό μόνο συμμάχους θα βρει η κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

,Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου