" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η κωλοτούμπα και στην γεωπολιτική - Κοτζιάς: Σαφέστατα και θέλουμε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Ολοκληρώθηκε η κωλοτούμπα και στην γεωπολιτική - Κοτζιάς: Σαφέστατα και θέλουμε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Τελικώς, από ότι φαίνεται, το μοναδικό σημείο στο οποίο δεν πρόκειται να κάνει κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι προδοτικές του θέσεις για τα Εθνικά Θέματα και στην ιδεοληψία του περί λαθρομεταναστών.

Στο θέμα της οικονομίας ήδη ζήτησε την παράταση του μνημονίου, ενώ στο θέμα της γεωπολιτικής, αποδείχτηκαν όνειρα θερινής νυκτός οι εξαγγελίες καμμένων και τσιπραίων για στροφή προς Ρωσία και αμφισβήτηση της ευρωζώνης. Όπως όλα δείχνουν, επιβεβαιωνόμαστε πλήρως όταν λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς μία μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ και τίποτε παραπάνω.

Όπως ο Βενιζέλος ήταν ένας εκ των πρώτων που μετέβη στην Ουκρανία για να πουλήσει μνημόνιο, έτσι και τώρα ήταν ένας εκ των πρώτων προορισμών του νέου ΥΠΕΞ ή «Σουσλώφ της Κουμουνδούρου», Νίκου Κοτζιά, που κατά παραδοχή του καταδεχόταν να δημοσιεύει βιβλία με ανοησίες κατ’ εντολή του Περισσού. Βεβαίως δεν είναι μόνο το ζήτημα πως πήγε εκεί, το ζήτημα είναι τι είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του. Ιδού:

"Οι κυρώσεις σήμερα μπορεί να έχουν την τύχη των κυρώσεων που είχαν κατά της Κούβας και κατά του Ιράν. Οι κυρώσεις πρέπει να είναι εργαλείο διπλωματίας. Πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και να εξυπηρετούν τη διπλωματία. Κυρώσεις όπως αυτές που χρησιμοποιήσαμε  εμείς για το βαλκανικό πρόβλημα - που δεν ήταν αποτελεσματικές, το λέμε σε κάθε φίλο μας - θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.  Οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν τον ουκρανικό λαό, την Ουκρανία, την  ειρήνη και τη σταθερότητα, ως μέσο διπλωματίας, αυτή είναι η αρχή μας"

Κοινώς, το ζήτημα για τον Κοτζιά δεν είναι αν επιβάλλονται κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και των Ελλήνων αγροτών, αλλά αν αυτές είναι αποτελεσματικές ή όχι. Αν «βοηθούν την ειρήνη και την σταθερότητα» ή όχι. Βεβαίως και στις δύο περιπτώσεις, είναι ή δεν είναι «αποτελεσματικές» για την «ειρήνη» και την «σταθερότητα» οι κυρώσεις, οι Έλληνες αγρότες θα το βιώσουν στο πετσί τους.

Χρυσή Αὐγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου