" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης προς Σόιμπλε: Ελεήστε μας για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή και μετά υπογράφουμε ό,τι θέλετε - ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης προς Σόιμπλε: Ελεήστε μας για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή και μετά υπογράφουμε ό,τι θέλετε - ΒΙΝΤΕΟ

Από ότι φαίνεται ο Βαρουφάκης δεν έχει ως αποστολή του την εκπροσώπηση του Ελληνικού Λαού και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού για τον Ελληνικό Λαό από την θέση του Υπουργού Οικονομικών. Ως αποστολή του φαίνεται ότι θεωρεί τον Αγώνα εναντίον της Χρυσής Αυγής και την χρησιμοποίηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών ως μόνο επιχείρημα για να ζητιανέψει κάποιο «κοκκαλάκι» από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Είδαμε στην προ ημερών συνάντησή του με τον γάλλο υπουργό οικονομικών ότι επικαλέστηκε την Χρυσή Αυγή, προκειμένου να ζητιανέψει μία καλύτερη αντιμετώπιση. Το επιχείρημα ομοιάζει με του Σαμαρά, ο οποίος παρακαλούσε για στήριξη τις τελευταίες ημέρες του, μόνο που αυτή τη φορά το επιχείρημα περιέχει την Χρυσή Αυγή και η επίκλησή του γίνεται από την πρώτη ημέρα της νέας συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ.

Τώρα στην συνάντησή του με τον Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης έκανε την ίδια επίκληση, λέγοντας προς τον Σόιμπλε:

«Μπορούμε να δούμε ότι οι Γερμανοί είναι ένα έθνος που μπορεί να μας καταλάβει καλύτερα από κάθε άλλο έθνος στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει καλύτερα από εσάς ότι μία οικονομία, η οποία έχει υποστεί σοβαρή ύφεση, μπορεί να επωάσει το αυγό του φιδιού μέσα στην κοινωνία της. Όταν σήμερα επιστρέψω στη χώρα μου θα βρεθώ στο Κοινοβούλιο. Ένα Κοινοβούλιο στο οποίο το τρίτο σε μέγεθος κόμμα δεν είναι νεοναζιστικό, αλλά καθαρά ναζιστικό κόμμα. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο πρωθυπουργός μας, κατέθεσε στεφάνι σε ένα μνημείο στην Καισαριανή για να τιμήσει τον αγώνα κατά του Ναζισμού. Άρα, λοιπόν, η Γερμανία μπορεί να είναι υπερήφανη ότι έχει εξουδετερωθεί ο ναζισμός, όμως είναι πραγματικά τραγική ειρωνεία ότι ο ναζισμός έχει σηκώσει και πάλι το άσχημο κεφάλι του στην Ελλάδα

Κοινώς ο Βαρουφάκης, χρησιμοποιώντας αριστερίστικη ορολογία, μην επιτρέποντας στους Χρυσαυγίτες να έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, παρακαλάει τον Σόιμπλε για λίγη στήριξη. Ποια είναι όμως η κατεύθυνση στην οποία ζητάει στήριξη ο Βαρουφάκης και γενικώς οι ΣΑΝΕΛ; Την απάντηση την δίκη και πάλι ο Βαρουφάκης: «Δεν είναι ότι θα πετάξουμε το παρόν πρόγραμμα, το 67% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς, το πρόβλημα είναι ότι του λείπουν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

Κοινώς οι ΣΑΝΕΛ θέλουν στήριξη από τον Σόιμπλε για να κυβερνήσουν χωρίς τον φόβο της Χρυσής Αυγής, ώστε να υπογράψουν ένα νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει και τις «μεταρρυθμίσεις» που παρέλειψαν τα προηγούμενα! Δοξάστε τους!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου