" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Νέα κωλοτούμπα προ των πυλών: Oι Συριζαίοι παίρνουν πίσω το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ




ΣΟΚ από τη φορολογία σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις από το άκυρο που έρχεται στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ Ένα μεγάλο άδειασμα επιφυλάσσει η κυβέρνηση σήμερα, με τις εξαγγελίες των προγραμματικών της δηλώσεων από τον Τσίπρα, προς τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το arouraios.gr το αφορολόγητο όριο των 12.000€ που είχαν υποσχεθεί οι Συριζαίοι σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που τα χρόνια της κρίσης είχαν γίνει τα εύκολα θύματα για την είσπραξη δυσβάσταχτων φόρων (πολλές φορές σε ανύπαρκτα εισοδήματα λόγω τεκμηρίων), αναβάλλεται για τα εισοδήματα του… 2016!

Έτσι για παράδειγμα ένας αυτοαπασχολούμενος ή μια μικρή επιχείρηση με κέρδη για το 2014 15.000€ θα κληθεί να καταβάλλει σε φόρους εισοδήματος: 6.000€ (!) αντί για 690€ που θα έδινε εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Το ίδιο και για τα εισοδήματα του 2015(!).

Εφόσον επιβεβαιωθεί η νέα κωλοτούμπα και το αφορολόγητο των 12.000€ όντως δεν υλοποιηθεί, η νέα συγκυβέρνηση των ΣΑΝΕΛ θα βρεθεί αντιμέτωπη μέσα σε λίγες μόνο ημέρες με την οργή εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρους που τους ψήφισαν μόνο και μόνο για την υλοποίηση αυτού του μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου