" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γλέζος αποκαθηλώνει τους συριζαίους: Ζητώ συγνώμη γιατί συνήργησα σ’ αυτή την ψευδαίσθηση - Βάφτισαν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν το Μνημόνιο


Ο Γλέζος αποκαθηλώνει τους συριζαίους: Ζητώ συγνώμη γιατί συνήργησα σ’ αυτή την ψευδαίσθηση - Βάφτισαν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν το Μνημόνιο

«Μετονομάζοντας την Τρόικα σε θεσμούς, το μνημόνιο σε συμφωνία και τους δανειστές σε εταίρους είναι όπως όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι», γράφει ο Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ένα μήνα μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή της για κατάργηση της Τρόικας. Εκείνο όμως που "πονάει" περισσότερο τον Σύριζα είναι η φράση και μάλιστα γραμμένη με κεφαλαία "Ζητάω Συγγνώμη". Ο Μανώλης Γλέζος ζητάει συγγνώμη γιατί όπως αναφέρει "συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση", στην κατάργηση της τρόικας δηλαδή.

Από αλλού το περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας και από αλλού του ήρθε! Οι αντιδράσεις του Αλέξη Μητρόπουλου, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν συγκρίνονται με την ηχηρή παρέμβαση - αντίδραση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του Σύριζα, Μανώλη Γλέζου.

Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου:

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

1 σχόλιο:

 1. Ήρθαν τα βαριά κουπιά σαν του γάϊδαρου τα αυτιά!
  Να μπαλώσουν να ξεσκίσουν των μικρών.... (εδώ bip)
  Με τις υγείες σας, λοιπόν!
  Όλα στο σχέδιο! Έτοιμη η ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Με ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τους… αιρετικούς, ΑΝΕΛ των Καμμένων, ΝΔ των Ξεκουβαλημένων, ΠΑΣΟΚ των Εναπομεινάντων, ΠΟΤΑΜΙ των Πλεόντων, ΑΡΙΣΤΕΡΑ του ΜπαρμπαΦώτη και των Νοσούντων, ΚΙΝΗΜΑ των Ποδηλατούντων, ΛΑΟΣ του κυρ-Γιώργη και των Υπερακτίων - τουτ΄ έστιν, με όλο το Συνταγματικό Τόξο!! -
  Όλοι οι καλοί χωράνε! Στην ίδια μπετονιά, με το ίδιο αγκίστρι είναι... πιασμένοι όλοι αυτοί!
  - Κουτορνίθια, μήπως, εθεωρήσατε τους Επικυρίαρχους; -

  ΑπάντησηΔιαγραφή