" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΟΝΟ»;


01_29082012.indd

Διαχειριστικό-οικονομικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας (από το 2004 ως τα σήμερα) πραγματοποίησαν ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ). Ο έλεγχος έγινε μετά από πολλές παλινωδίες, σε εκτέλεση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, που είχε δοθεί προ… 7ετίας (!!!), αλλά πελαγοδρομούσε. 
Εν τέλει, αυτά είναι τα ανατριχιαστικά ευρήματα για το όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης του δημόσιου χρήματος και άλλα τινά:

(α) Προσλήψεις υπαλλήλων που δήθεν προορίζονταν για υπηρεσίες φύλαξης, αλλά στην πραγματικότητα βολεύονταν αλλού.

(β) Απασχόληση συγγενικών προσώπων καθηγητών με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έτσι ώστε οι προσληφθέντες να θεμελιώνουν δικαιώματα σύμβασης αορίστου χρόνου, «καλύπτοντας πάγιες και διαρκείας ανάγκες», κατά την ορολογία του νόμου.

(γ) Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από καθηγητές

(δ) Υπερβολικά έξοδα των πρυτανικών αρχών για δεξιώσεις

(ε) Αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης που ανήκει στο ΑΠΘ στη Γεωργική Σχολή για την οποία το δημόσιο κατέβαλε 24 εκατ. ευρώ, ποσό όμως που δεν υπάρχει στα ταμεία του Ιδρύματος και… αγνοείται!!!

(στ) Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Καλαμαριάς, ύψους 120.000 ευρώ για ανύπαρκτο έργο, χωρίς  διαγωνισμό και τέτοιες… αηδίες.

Και βέβαια, εδώ κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο για το όργιο της κλεπτοκρατίας! Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτοί οι «κάποιοι» είναι γνωστοί κουλτουριαροπροοδευτικοί και συριζαίοι. 

Και φανατικοί αντι-χρυσαυγίτες. Προφανώς, είχαν τους λόγους τους, για να μην ξεβρωμίσει ο τόπος!
 Για να δούμε, τι θα δούμε! Αν θα δούμε, μ’ αυτούς που έχουμε μπλέξει… Και τους «από δω» και τους «από κει», που τα καλύπτουν όλα μια χαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου