" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

2,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ BONUS ΚΑΙ 492.111 ΜΙΣΘΟ! ΠΟΙΟΣ ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ; “ΚΟΛΛΗΤΟΣ” GOLDEN BOY ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ! ΚΑΤΣΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΣΥ KAI ΣΚΑΣΕ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ…


B97B97E3E265CD469B204370CF638C11
  • Υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας ζει σαν εφοπλιστής στο Λονδίνο
  • Καθορίζει το μισθό και τα μπόνους μόνος του
Το κοινό αίσθημα προκαλεί η πολυτελέστατη ζωή που απολαμβάνει στην Αγγλία ο Παύλος Στελλάκης, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας που με τον παχυλό του μισθό –ευγενική χορηγία του ελληνικού λαού – έχει καταφέρει να αποκτήσει περιουσία… κροίσου.

Την προκλητική ιστορία του Έλληνα τραπεζίτη φέρνει στο φως το έγκυρο δημοσιογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που τον εντόπισε στο Λονδίνο και κατέγραψε τα απίθανα αποκτήματα του. 

Την ώρα, που κανείς Βρετανός χρηματιστής δεν επιθυμεί να δουλέψει για λογαριασμό μιας ελληνικής κρατικής τράπεζας, ο Στελλάκης αποδέχθηκε μετά χαράς την πρόκληση και όπως φαίνεται κάτι ήξερε ή κάτι του είχαν πει…

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από τη θέση αυτή με τα εισοδήματα του απέκτησε μια υπερπολυτελή Bentley (αυτοκίνητο αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ) αλλά και ένα αρχοντικό στην αριστοκρατική συνοικία Belgravia.
Ο 55χρονος Στελλάκης προήδρευε για περισσότερο από μια δεκαετία μιας θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Κι ενώ η τράπεζα, όδευε όπως και η οικονομία της χώρας, προς την κατάρρευσης, εκείνος όχι μόνο κατάφερνε να επιβιώσει αλλά ευημερούσε. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2009, την εποχή που η Εθνική Τράπεζα έλαβε την πρώτη δόση κρατικής βοήθειας, ο Στελλάκης κέρδισε μπόνους ύψους 2,805 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια συν το βασικό μισθό του, που ανερχόταν σε 492.111 ευρώ.

Το 2010 οι ετήσιες αποδοχές είναι κατά 60% υψηλότερες από αυτές του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά, ο οποίος το 2013 αμειβόταν με 267.134 ευρώ. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο παχυλός μισθός του καθορίζεται από μία τριμελή επιτροπή της NBGI Private Equity.

Όπως προκύπτει από τον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας ένα από τα μέλη της ( NBGI Private Equity) είναι ο ίδιος ο Στελλάκης. 
Την ίδια ώρα, οι Έλληνες φορολογούμενοι, που διαθέτουν το 57% της Εθνικής Τράπεζας μετά τη διάσωσή της έναντι 8,5 δισ. ευρώ, δεν έχουν κανένα λόγο στις αποδοχές του. 

Όπως τονίζει ο αρθρογράφος, μπορεί τα funds που επιβλέπει να έχουν αποδώσει ελάχιστα έναντι των ανταγωνιστών και να του έχουν αποφέρει αμελητέα κέρδη, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πλουτίσει.

Το 2009, ο πρόεδρος και CEO της NBGI, πλήρωσε 8,4 εκατομμύρια στερλίνες, ήτοι 10,5 εκατ. ευρώ, για μία βίλα με έξι κρεβατοκάμαρες στην περιοχή Βelgravia του Λονδίνου, μόλις ένα τετράγωνο από τους κήπους του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. Κατά τις ίδιες πηγές, έχει επίσης ακίνητα στη Νέα Υόρκη και τη νότια Γαλλία, καθώς και ένα στόλο από πολυτελή αυτοκίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται μία Μπέντλεϊ και δύο Πόρσε.

Ποιος είναι όμως τελικά ο Παύλος Στελλάκης και ποια είναι τα προσόντα του, που χρυσοπληρώνουμε όλοι εμείς;

Το τραπεζικό στέλεχος με την αμύθητη περιουσία σπούδασε τη δεκαετία του ’80 Οικονομία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ένας εκ των καθηγητών του ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς.

Το 1996 προσελήφθη από την Εθνική Τράπεζα για να «τρέξει» την NBG International, που δραστηριοποιείται στην επενδυτική- τραπεζική.

Πιο πριν εργαζόταν στην λονδρέζικη εμπορική τράπεζα Ηill Samuel ενώ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής από το 1999 έως το 2002. Όπως σημειώνει το Bloomberg, παρά τα πλούτη και τις ανέσεις του ο κ. Στελλάκης κρατάει χαμηλό προφίλ τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Ελλάδα, ενώ απασχολεί σπανίως τον Τύπο.

Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, και περιγράφεται από τους συνεργάτες ως ευγενικός, απόμακρος και λάτρης των αυτοκινήτων και του σκι .

Από την μια ο Λαουτζίκος του Πρετεντέρη και από την άλλη τα golden boys που ζουν και βασιλεύουν…

Κανονικά θα έπρεπε να πω, “ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται”…

Αλλά δεν το λέω… Σίγουρα όμως το σκέφτομαι έντονα! Όπως κι εσείς που διαβάσατε μόλις την είδηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου