" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΛΙΔΑΤΑ ΠΑΡΤΙ



Αν νομίζετε ότι η οικονομική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες έχει συγκινήσει έστω και κατά το ελάχιστο τη σάπια πολιτική και οικονομική ολιγαρχία, κάνετε λάθος μέγα. Τα πάρτι της χλιδής –μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα- συνεχίζονται κανονικότατα, με τη συμμετοχή όλων των διαπλεκομένων και πολιτικάντηδων (του… συνταγματικού τόξου). Ιδού κι ένα πρόσφατο παράδειγμα, από την… κοσμική στήλη του καθεστωτικού Βήματος:

Το πάρτι πολιτικών και επιχειρηματιών

Δεν είχα σκοπό να αναφέρω το παραμικρό για τα όσα συνέβησαν στο πάρτι μεγαλοκατασκευή στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Πέμπτη το βράδυ αν σε αυτό δεν μετείχε πλήθος γαλάζιων βουλευτών, πολιτευτών, εφοπλιστών, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός, ένας ιδιαίτερος του κ. Κ. Καραμανλή, ένα υπόδικος για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ένας διοικητής ασφαλιστικού ταμείου. Τέτοια παράξενη σύναξη είχαμε να δούμε… π.κ. (δηλαδή προ κρίσης).

 Ήταν περίπου 200 άτομα στο πάρτι του κ. Γ. Μαυροσκώτη, με σουβλάκια, μικρά χάμπουργκερ, τριών ειδών ριζότο, ποικιλία τυριών και γλυκών και ένα… open bar που λειτούργησε μέχρι πρωίας και το τίμησαν δεόντως πολιτικοί και επιχειρηματίες.

 Ακόμη και ο κ. Β. Κικίλιας έδωσε το «παρών», παρά το γεγονός ότι τον έτρωγε η αγωνία για τις πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη: «Ήρθα για λίγο, αλλά θα φύγω, θα πάω στο κέντρο της Πυροσβεστικής γιατί έχουμε πυρκαγιές» πληροφόρησε τους συνδαιτυμόνες του προφανώς για να μην ανησυχήσουν από την αιφνίδια αποχώρησή του. 

Ήταν επίσης εκεί οι Π. Καμμένος, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Κοντογιάννης, Ι. ΑγγέλουΧρ. ΚέλλαςΜιχ. Ταμήλος, Γρ. ΑποστολάκοςΠ. ΣιούφαςΝ. Βαφειάδης, Θ. Βάρδας και Ευ. Μαρινάκης και Χρ. Κουκουλάς (από τους εφοπλιστές). 

Παρευρέθη επίσης ο  Αγγ. Φιλιππίδης (του ΤΤ) και πολλοί άλλοι. 

Στα πηγαδάκια, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, όλοι μαζί, επιχειρηματίες και πολιτικοί (ένας αχταρμάς δηλαδή) στοιχημάτιζαν (τρόπος του λέγειν) αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και κατέληξαν ότι μπορεί), αν θα πάει ή όχι στη Βραζιλία ο κ. Αντ. Σαμαράς (κατέληξαν ότι πιθανόν να πάει, αφού περάσει ο σκόπελος της Κόστα Ρίκα) και κανόνιζαν ραντεβού πού θα δουν όλοι μαζί τον αγώνα της Κυριακής (εκεί δεν κατέληξαν).

(ΥΓ) 1: Στοιχημάτιζε άραγε και ο πρόεδρος Πάνος, ότι η παρούσα βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της «δημοκρατίας» τους;
(ΥΓ) 2: Την ώρα που καιγόταν ο τόπος, ο αρμόδιος υπουργός ήταν στο… πάρτι. Περιμένατε τίποτα καλύτερο;

(ΥΓ) 3: Ω! Υπόδικος για σκάνδαλα με κορυφαίους υπουργούς; Σιγά το περίεργο. Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου