" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΜΑRFIN 5/5/2010 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝEΣ 4 ΨΥΧΕΣ... ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 5/5/14 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΛΗΠΤΟΙ

 
Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Κατά τη διάρκεια της μαζικότερης συγκέντρωσης κατά του Μνημονίου υποκατάστημα της Marfin πυρπολείται με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα εκ των οποίων μια έγκυος κοπέλα.

Διαβάστε τι έγραφαν οι εφημερίδες εκείνη την μοιραία μέρα:

“Τρεις νεκρούς εντόπισε η πυροσβεστική στο κτίριο της Σταδίου 23, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά από εμπρησμό με βόμβες μολότοφ σε κατάστημα της τράπεζας Μarfin Εγνατία. Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, για έναν άνδρα και δύο γυναίκες.Ο εμπρησμός έγινε μετά το τέλος της πορείας των απεργών στο κέντρο της Αθήνας.

Η διοίκηση της Marfin επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι τα τρία θύματα ήταν υπάλληλοι της τράπεζας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τους Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών και Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου. Η μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, ενώ η τελευταία κοντά στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, τα αίτια του θανάτου των τριών ανθρώπων ήταν η εισπνοή καπνού και τοξικών αερίων.

Για το περιστατικό , ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής δήλωσε: “Σήμερα, 5 Μαΐου 2010, στις 14:03, κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, στη σταδίου 23, άτομα που μετείχαν στη διαδήλωση επιτέθηκαν με μολότοφ στο κατάστημα της Marfin, με συνέπεια να εκδηλωθεί πυρκαγιά. από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα που ήταν στον 3ο όροφο. Προανάκριση εκτελεί η ασφάλεια Αττικής”.


Ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, ανέφερε από τη μεριά του, ότι οι δυνάμεις που ήταν σε μέτρα τάξεως έφτασαν με τη βοήθεια της αστυνομίας στο σημείο της πυρκαγιάς και διέσωσαν τέσσερις ανθρώπους. Εξαιτίας, όμως των πυκνών καπνών έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο τράπεζας, στην οδό Σταδίου 23, όπου εντοπίστηκαν τρία άτομα νεκρά (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), ενώ άλλα πέντε άτομα (τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας) απεγκλωβίστηκαν σώα, από υπερκείμενους ορόφους.
Επίσης εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και υπέστησαν ζημιές, τα παρακάτω κτίρια:

• Το κτήριο της Νομαρχίας Αθηνών, στην οδό Συγγρού 15,
• Το κτήριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στην οδό Αμαλίας 40,
• Κτήριο Γραφείων, στην οδό Συγγρού 1.
 

Ζημιές υπέστησαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα από πυρκαγιά, μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων. Τέλος, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένα, στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματά» και «Σωτηρία».
Στην αντιμετώπιση των συμβάντων, συμμετείχαν 110 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα, ενώ πριν την έναρξη των επεισοδίων υπήρχε διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας.

Προανάκριση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.


Ένταση σημειώθηκε έξω από το σημείο, όπου βρίσκεται η τράπεζα, με συμπλοκές μεταξύ των συγκεντρωμένων με τα ΜΑΤ και εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Η ένταση προκλήθηκε, καθώς αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα της είδησης, περί της ύπαρξης τριών νεκρών.
Στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, στον οποίο οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια και τους απώθησαν άνδρες των ΜΑΤ. Με την αποχώρηση του Αν. Βγενόπουλου οι αστυνομικές αρχές έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από την τράπεζα έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς με μηχανές.



Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνονται επεισόδια και στα Εξάρχεια, όπου υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς και στη Βουλή

Την πληροφορία για τους τρεις νεκρούς στην τράπεζα επί της οδού Σταδίου, μετέφερε στους βουλευτές ο πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος επικαλούμενος πληροφόρηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περί “αναβάθμισης του ρόλου του εκπαιδευτικού”. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων.”

ΓΝΩΡΙΜΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΚ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ MARFIN – ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ Ο ΕΝΑΣ!!! ΑΛΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...

 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2013...

Επιτέλους! Μετά από 1.000 περίπου μέρες από το δολοφονικό κτύπημα αναρχοκομμουνιστών στην τράπεζα Marfin (5 Μαΐου 2010), από την οποία βρήκαν φρικτό θάνατο οι υπάλληλοι Αγγελική Παπαθανασοπούλου (η οποία ήταν έγκυος), η Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης, φαίνεται πως ταυτοποιήθηκαν δύο εκ των δολοφόνων τους!
Οι δύο αυτοί «κοινωνικοί αγωνιστές», τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι ώρας, θα παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Παρασκευή και η ενοχή τους προέκυψε με βάση μαρτυρίες, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία που προέκυψαν, όπως ανακοινώθηκε. Προφανώς με τους… συνήθεις συνηγόρους, καθώς και με τους συνήθεις «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δύο άτομα τα οποία τον Απρίλιο του 2011 είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια και είχαν δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για το δολοφονικό ολοκαύτωμα στο υποκατάστημα Marfin και είχαν αφεθεί ελεύθεροι φέρονται να οδηγούνται και πάλι την Παρασκευή στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες. Ουσιαστικά είναι τα δύο πρόσωπα που θα κατηγορηθούν για τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή τριών υπαλλήλων το Μάιο του 2010. Πληροφορίες από «πηγές» της Κατεχάκη λένε πως πρόκειται για έναν 32χρονο Έλληνα και έναν 28χρονο υπήκοο Καζακστάν, παλιούς γνώριμους της Ασφάλειας από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ο αλλοδαπός ήταν γνωστός στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε προσαχθεί για επεισόδια σε πορείες και διέμενε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς να έχει συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. 
 Ο 32χρονος Έλληνας, δεν φέρεται να έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παράνομες δραστηριότητες ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί έντονα στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. 
 
Αρχικά, από το πλούσιο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτογράφοι αλλά και τις 70 μαρτυρικές καταθέσεις, ο 28χρονος Καζακστανός είχε προσαχθεί για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Οι πληροφορίες λένε πως το ίδιο άτομο έχει εμπλοκή και στην υπόθεση της Marfin, ενώ παράλληλα η Αστυνομία αναζητά μια νεαρή γυναίκα και έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας που φέρονται να είχαν συντονιστικό ρόλο στην καταδρομική επιχείρηση στο υποκατάστημα της Σταδίου.
Δε θέλουμε να κάνουμε κακές σκέψεις (ήδη αρκετοί πιστεύουν ότι η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί ευθύς εξ’ αρχής αλλά οι αρχές την κράτησαν στα αρχεία τους με αντάλλαγμα την «σιγή» των τρομοκρατών και τώρα, μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα τη βγάζουν στον αφρό…). Ελπίζουμε, όμως, να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έστω και τώρα!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΛΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 5.5.2014 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΚΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 4 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ..

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου