" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΡΟΥΛΙ...

 Ο λογαριασμός φυσικά στον πολίτη. Θυμίζουμε πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ εισπράττει την κρατική χρηματοδότηση! Αλλά και ζήτησε ΝΑ ΜΗΝ καταβληθούν χρήματα στα κόμματα για τις εκλογές… Δεν εισακούστηκε! 

Τι προβλέπουν οι τρεις αποφάσεις για το “μοίρασμα” 10.000.000 ευρώ στα κόμματα 

Τρεις αποφάσεις “μοιράζουν” 10 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα, ώστε αυτά με τη σειρά τους να βγάλουν το 2014 αλλά και τα αυξημένα έξοδα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.
  Η πρώτη απόφαση, αναφέρεται στην κατανομή της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης του 2014.

Το ύψος της, όπως αναφέρεται και στο κείμενο που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ και θα μοιραστεί σε 10 κόμματα.

 Δικαίωμα είσπραξης έχουν όλα πλην της Χρυσής Αυγής, η οποία ναι μεν εμφανίζεται στον πίνακα με το ποσό των 240 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο, όπως αναφέρεται και στην απόφαση, το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί και θα καταβληθεί ατόκως στο δικαιούχο κόμμα όταν θα υπάρξει συνδρομή των προϋποθέσεων του νόμου.

Το ποσό των τριών εκατομμυρίων ανά κόμμα κατανέμεται όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα:
Οι άλλες δύο αποφάσεις των ίδιων υπουργών, αφορούν στη χρηματοδότηση των κομμάτων για τις ευρωεκλογές. Εκεί, τα ποσά είναι μεγαλύτερα καθώς έχει αποφασιστεί να μοιραστούν επτά εκατομμύρια ευρώ.
  Άμεσα, θα μοιραστεί το 50%+10% του συνολικού ποσού των επτά εκατομμυρίων ευρώ. Για την κατανομή των ποσών, οι δύο υπογράφοντες υπουργοί επικαλούνται και την πρόταση των κομμάτων όπως αυτή διατυπώθηκε προ ημερών (25/04) στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

Η ενίσχυση σπάει στα τρία. Άμεσα θα πληρωθεί το 50% της συνολικής επιχορήγησης δηλαδή τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής: 

Το επιπλέον 10% θα δοθεί στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Αυτό το ποσό των 700.000 ευρώ, θα μοιραστεί ως εξής:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου