" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Δεν έχουν τον Θεό τους: 147 λαθρομετανάστες που ήθελαν να πάνε στη Μάλτα τους έφεραν με το ζόρι στην Ελλάδα!


Και όμως συνέβη και αυτό στην ανύπαρκτη αυτή χώρα. Λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν στα χωρικά ύδατα της Μάλτας(!) «διασώθηκαν» και μεταφέρονται στον Πειραιά. 

Πιο συγκεκριμένα οι 147 λαθρομετνάστες βρίσκονταν στα χωρικά ύδατα της Μάλτας όταν βάσει της πάγιας διαδικασίας τηλεφώνησαν στο διεθνή αριθμό 112 για να διασωθούν.
Εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα της Μάλτας και λίγο αργότερα τους περισυνέλλεξε το ο υπό σημαία Μάλτας motor tanker “SOUTHERN SPIRIT”.

Ωστόσο και για λόγους που έχουν κάνουν με την επιστήμη της ψυχιατρικής κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν στον Πειραιά!
Από ποιούς κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν στον Πειραιά   και βάσει ποιών κριτηρίων; Η Μάλτα απέχει 50 ν.μ. από τις πλησιέστερες ιταλικές ακτές και 316 ν.μ. από την πλησιέστερη ελληνική!
Βέβαια αυτό δε στάθηκε εμπόδιο για αποφασιστεί να μεταφερθούν στον Πειραιά! Δεν μας φτάνουν αυτοί που στέλνει το τουρκικό κράτος από τα παράλια της Τουρκίας τώρα «διασώζουμε» και αυτούς που θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες!

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το περιστατικό.

Στο λιμάνι της Σαμοθράκης μεταφέρονται 50 με 60 λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν βόρεια του νησιού από σκάφη του Λιμενικού.
Οι λαθρομετανάστες, που επέβαιναν σε πλοιάριο, είχαν αποπλεύσει από τις τουρκικές ακτές με συνοδεία τουρκικού σκάφους που τους συνόδευσε μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στη συνέχεια  και βάσει πάγιας διαδικασίας  εξέπεμψαν  σήμα «κίνδυνου» καλώντας τον αριθμό 112.

Στο σημείο αμέσως σε χρόνο ρεκόρ έσπευσαν  τρία πλωτά του Λιμενικού και αλιευτικά σκάφη, προκειμένου να ρυμουλκήσουν το πλοιάριο όπου επέβαιναν οι λαθρομετανάστες.
Ταυτόχρονα και πάλι ακριβώς με το ίδιο σενάριο όπως ανωτέρω  το ΛΣ προχώρησε στον εντοπισμό και τη «διάσωση» 24 λαθρομεταναστών στην περιοχή Αγριλιά Μυτιλήνης.
Φυσικά και για να ευθυμήσουμε όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις όλοι οι λαθρομετνάστες, πλην αυτών που έρχονται στον Πειραιά, «συνελήφθησαν» καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα κτλ. Στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι για να έρθουν στην Αθήνα, να «νομιμοποιηθούν» και φυσικά μετά από κάποιο καιρό θα απαιτούν την κατασκευή τζαμιών στην Αθήνα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου