" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΤΕ» ΑΠΟ ΤΟ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ;


Ανοιχτή επιστολή, με την οποία εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία της, απέστειλε προς τον υπουργό «δικαιοσύνης» Αθανασίου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία, σχετικά με το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που προωθεί η συγκυβέρνηση. Και βέβαια, η διαμαρτυρία των Ποντίων έχει σχέση με την «παράλειψη» της συγκυβέρνησης να συμπεριλάβει στο σχετικό νομοσχέδιο την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων από τις ορδές του Κεμάλ, για να μην στεναχωρήσει την… συνωστισμένη Ρεπούση και τους κάθε λογής Ρεπούσηδες των καθεστωτικών κομμάτων, που θέλουν απάλειψη της εθνικής μας μνήμης, προς χάρη της Παγκοσμιοποίησης.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας γι’ αυτούς που μας κυβερνούν:

Προς: Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
Κοινοποίηση:
Όλους τους Βουλευτές, ΜΜΕ.
Τα 431 Σωματεία Μέλη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Υπόμνημα

Σε συνέχεια του από 24 Νοεμβρίου 2013 Ψηφίσματος της Γενικής Συνελεύσεως της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του από 28 Νοεμβρίου 2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 8, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, του από 2 Δεκεμβρίου 2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 6386 υπομνήματος μας, του από 15 Απριλίου 2014, με αριθμό πρωτοκόλλου 24, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και δεδομένου του γεγονότος ότι η Βουλή των Ελλήνων με το ομόφωνο ψήφισμα, της 24ης Φεβρουαρίου 1994, ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος επανέρχεται και καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την παράλειψη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τις πρόνοιες του «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», που πρόκειται να επανέλθει εντός των ημερών προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός, καθώς παρ όλες τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε, επανέρχεστε με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο στο οποίο διαχωρίζετε τα θύματα των Γενοκτονιών, καθώς αλλά τυγχάνουν προστασίας και άλλα όχι.
 
Με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά αναιρείτε την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Βουλή των Ελλήνων, καθώς ως κριτήριο για την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου και ιδιαίτερα στο άρθρο 3 αυτού τίθεται η αναγνώριση τους από Ελληνικό ή Διεθνές δικαστήριο και ως εκ τούτου υποβαθμίζετε το κύρος και την εγκυρότητα της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων.

Η παράληψη αυτή στερεί από την φαρέτρα μας, στον αγώνα που δίδεται για την διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ένα σημαντικό όπλο και χρήσιμο εργαλείο και τελικά εμφανίζει την συντεταγμένη Πολιτεία ανακόλουθη καθώς αφήνει σαφέστατα ερωτηματικά σχετικά με το ποία είναι η στάση της στο ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αναγνωρίζοντας αφενός την Γενοκτονία αρνούμενη αφετέρου να συμπεριλάβει την άρνηση της στις πρόνοιες του εν λόγω νομοθετήματος.

Ως Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά κυρίως ως μέλη της Ανθρωπότητας σας επιστήσουμε την προσοχή, καθώς οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, με την μορφή που έχει σήμερα, θα είναι οι πρώτοι που «εγκωμιάζουν, αρνούνται και εκμηδενίζουν τα εγκλήματα της γενοκτονίας», κατά τους ορισμούς του άρθρου 3, όπως αυτό διατυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση, που υπέστησαν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι στις αρχές του 20ου αιώνα από το Κεμαλικό καθεστώς. 

Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να διορθώσετε την παράλειψη σας.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Επαμεινώνδας Φαχαντίδης Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ Δικηγόρος”

(ΥΓ): Εδώ οι Πόντιοι αναφέρονται σε διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει από τη συγκυβέρνηση, οι οποίες αθετήθηκαν. Παρόμοιες διαβεβαιώσεις έχει δώσει η συγκυβέρνηση και ο φον Αντωνάκης προσωπικώς και προς το σιωνιστικό λόμπι των ΗΠΑ. Οι οποίες ασφαλώς και δεν αθετήθηκαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου