" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ


8833943195

Έδινε έργα αξίας 230.000 ευρώ σε υποψήφιο του συνδυασμού του. Κατά τα άλλα διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Mείζoν ηθικό και πολιτικό θέμα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη εγείρει η υποψηφιότητα συγκεκριμένου μηχανικού με τον συνδυασμό του κ. Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος». Όπως αποκαλύπτει το e-reportaz.gr, πρόκειται για το μηχανικό Νίκο Γιαννακόπουλο, ο οποίος συμμετέχει στο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με τη μόνη διαφορά ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει γίνει αποδέκτης αναθέσεων έργων ουκ ολίγες φορές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και μάλιστα με την υπογραφή του κ. Τατούλη.
    
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το e-reportaz, μόνο τον τελευταίο χρόνο στον κ. Γιαννακόπουλο ανατέθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου διάφορα έργα το συνολικό κόστος των οποίων ξεπερνά τα 230.000 ευρώ.
    
Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στο Διαύγεια και δημοσιεύει το e-reportaz.gr, στις 25 Φεβρουαρίου 2014 ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανίζεται ως ανάδοχος του έργου«Βελτίωση βατότητας και ασφαλτόστρωση οδού από Απιδίτσα προς Μονάδα ΔΕΗ (Θέση Παρασπόρια) από Ε.Ο. Μεγαλόπολης-Ίσαρη», συνολικού κόστους 73.338,20 ευρώ.
 
Λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2014 η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε αναθέσει επίσης στον κ. Γιαννακόπουλο τη «Συντήρηση κατά τμήματα του επαρχιακού δρόμου προς πράσινο από τη διασταύρωση με την 111 Ε.Ο. Τρίπολης-Πάτρας», συνολικού κόστους 132.000 ευρώ.
    
Ο κ. Γιαννακόπουλος ωστόσο εμφανίζεται ως ανάδοχος ακόμη δύο έργων. Το πρώτο με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2013 που αφορά στην «Αποκατάσταση ζημιών εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας στη θέση Δερβένι Π.Ε. Αρκαδίας», το κόστους του οποίου ανήλθε σε 25.500 ευρώ και το δεύτερο με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2014 για «Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Βλαχέρνα-Χωτούσα-Λίμνη-Όρια Νομού-Κανδήλα», με κόστος που άγγιξε τα 95.011 ευρώ.

Παραβιάζεται η νομοθεσία
    
Κάτι τέτοιο όμως παραβιάζει κατάφωρα τη σχετική νομοθεσία του Καλλικράτη για τους υποψηφίους. Συγκεκριμένα το άρθρο 117 του νόμου 3850/2010 ορίζει ρητά ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στο να εκλεγούν όσοι λαμβάνουν έργα από την Περιφέρεια η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.
 
«Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι:
    
α) Όποιοι συνδέονται με την περιφέρεια ή τα νομικά της πρόσωπα, με συμβάσεις προμήθειας εκτέλεσης περιφερειακού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης περιφερειακού έργου, η περιφερειακής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως».
    
Στην προκειμένη περίπτωση όμως κάτι τέτοιο ουδέποτε τηρήθηκε. Ο κ. Γιαννακόπουλος συμμετέχει κανονικά στο ψηφοδέλτιο με το συνδυασμό του κ. Τατούλή, παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία και εγείρει σοβαρό ηθικό ζήτημα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου