" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εντοπίστηκε κρυσφήγετο των "Πυρήνων" στο Μαρούσι - Σύνδεση με Mall

Διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης εντοπίστηκε αργά το βράδυ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα βόρεια προάστια. Το διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην περιοχή του Αμαρουσίου και εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της οργάνωσης, που φέρονται ως μέλη της οι συλληφθέντες.

 Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα στα βόρεια προάστια,όπου σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να βρίσκεται ένα από τα τέσσερα άτομα που διέφυγαν και αναζητούνται από την Παρασκευή, για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό.
Πρόκειται για το άτομο του οποίου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και ο οποίος αναζητούνταν από το 2011 για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν έχει εντοπιστεί κάτι μέχρι στιγμής από την έρευνα στο διαμέρισμα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.
Εν τω μεταξύ, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» παραπέμπονται σήμερα δύο εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
Τα εντάλματα αφορούσαν συγκεκριμένα παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.
Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Παράλληλα, με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε δύο γιάφκες της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα ενός ακόμη από τους τέσσερις συλληφθέντες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δακτυλικά αποτυπώματα του τρίτου συλληφθέντος συμπίπτουν με εκείνα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα, καθώς και σε αντικείμενα – πειστήρια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στο Βόλο.
Την ίδια ώρα, μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής έρευνας που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.
Η Αντιτρομοκρατική ενδιαφέρεται να βρει εαν υπάρχει κάποια σχέση των συλληφθέντων, και με το χτύπημα στο Mall αφού όλες οι ομάδες της νέας τρομοκρατίας αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, και έχουν κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο.
Μπορεί  στην Αντιτρομοκρατική να εκτιμούν πως  έχουν απενεργοποιήσει  τον πιο  δραστήριο πυρήνα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης με την σύλληψη  των τεσσάρων νεαρών, όμως όχι μόνο δεν αποκλείουν αλλά αντιθέτως φοβούνται  νέο δυναμικό χτύπημα ή μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα. 
Η αρνητική δημοσιότητα από τα τραύματα που φέρουν οι συλληφθέντες και ο αναβρασμός που επικρατεί  στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα που χτύπησε το γραφείο του πρωθυπουργού στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, δεν έχει καμία σχέση με τους συγκεκριμένους, τους κάνει πιο επικίνδυνους.
«Ίσως σύντροφοι  τους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προσπαθήσουν σε ένδειξη συμπαράστασης να προκαλέσουν εμπρηστικά χτυπήματα με γκαζάκια... Ίσως να υπάρξει παρέμβαση από την ομάδα με τα Καλάσνικοφ που χτύπησαν στη Σύγγρου... Αλλωστε  δεν έχουν στείλει ακόμα προκήρυξη...» εξηγεί αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και προσθέτει «Ας μην ξεχνάμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια σιωπής έχουμε αναβρασμό στο νέο αντάρτικο πόλης...».
Από ότι φαίνεται τα ιταλικά "μολυβένια" χρόνια της δεκαετίας του 80, έχουν έρθει και στην Ελλάδα με καθυστέρηση τριάντα ετών, και φυσικά στην πιο κρίσιμη καμπή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
φωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου