" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτική δίωξη εις βάρος της Ελένης Σιουρούνη με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Λυκουρέντζου


Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, η Ελένη Σιουρούνη παύθηκε από την θέση της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Η «καρατόμηση» της κ. Σιουρούνη, εκτιμάται ότι υπακούει στην φοβική λογική της Νέας Δημοκρατίας έναντι των πρωτοβουλιών της Χρυσής Αυγής για αποκατάσταση της νομιμότητας, υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων ως αποκλειστικών νοσοκόμων.

Αυτό που ενόχλησε τον κ. Λυκουρέντζο ήταν το γεγονός ότι, η καταξιωμένη τεχνοκράτης (προέρχεται από τον χώρο του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ), προέβη σε δηλώσεις, παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζοντας την παρουσία παρανόμων αλλοδαπών «αποκλειστικών νοσοκόμων» μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, που εργάζονται παράνομα χωρίς να διαθέτουν καμία πιστοποίηση προσόντων ή υγειονομικής κατάστασης. Η Ελένη Σιουρούνη, είχε επισημάνει πως δεν υπάρχει νομική δυνατότητα της διοίκησης του νοσοκομείου να προβαίνει σε έλεγχο των αλλοδαπών «αποκλειστικών», και είχε πει πως το πρόβλημα είναι οξύ και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, πριν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στους ασθενείς, από πιθανό φορέα ασθενειών ή εσφαλμένες παρεμβάσεις σε στιγμή ανάγκης.

Η παρουσία των τοπικών εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, προς τους οποίους απεύθυναν ερωτήσεις παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι, θεωρήθηκε από τους πληροφοριοδότες του κ. Λυκουρέντζου (πολιτεύεται στην Αρκαδία), ως νομιμοποίηση των (χωρίς άδεια) ελέγχων που είχαν κάνει προ διημέρου στο «Παναρκαδικό», στελέχη της Χρυσής Αυγής, διαπιστώνοντας την παρουσία και εργασία πολλών παρανόμων μεταναστών που έκαναν αντιποίηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμου.
Στην καθαίρεση της επιτυχημένης διοικήτριας, που έγινε χωρίς αυτή να κληθεί σε απολογία, συνέβαλαν με τις ανακοινώσεις τους κάποια υπό αριστερό έλεγχο σωματεία εργαζομένων και ο τοπικός ιατρικός σύλλογος.
Η κ. Σιουρούνη υποστηρίζει ότι παραφράστηκαν οι δηλώσεις της και έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών». Σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«...με αφορμή την τελευταία συνέντευξή μου και την επίσκεψη στο γραφείο μου, μελών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι παρέφρασαν τη δήλωσή μου ότι «αντιμετωπίζω το θέμα της παράνομης εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες μου και υπεύθυνους του νοσοκομείου», ως δήλωση δήθεν συνεργασίας μου με εξωνοσοκομειακούς και εξωθεσμικούς παράγοντες. Όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι δεν την μοιράζομαι με κανέναν και ότι συνεργάζομαι μόνον με όσους μέσα ή πάνω από τον Νοσοκομείο, έχουν θεσμικό ρόλο για την λειτουργία του. Μία ενδεχόμενη φραστική ατυχία θα ήταν ένα μικρό κακό. Αλλά η λαϊκιστική και συκοφαντική εκμετάλλευσή της, είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα. Στην μικρή μας πόλη, όλοι γνωρίζουν την προσήλωσή μου στην νομιμότητα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία».


από : Ενημέρωση Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου