" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα

 
Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται Χρυσή Αυγή που συνεχώς κάνει λόγο για την ύπαρξη μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο. 
Τα ευρήματα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις! 
 Την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Οι έρευνες ξεκίνησαν το Νοέμβριο και ολοκληρώθηκαν με την επιστροφή στο λιμάνι της Πάτρας του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους Nordic Explorer, της νορβηγικής εταιρείας PGS, που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό και διεξήγαγε τις έρευνες.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ αναφέρει. ‘’Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες συνεχούς πλεύσης του Nordic Explorer και των συνοδών σκαφών της νορβηγικής εταιρείας, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με τις μετρήσεις και το περιβάλλον, σε συνολική θαλάσσια επιφάνεια, όση η έκταση της Ρουμανίας (από την οποία μόνο η επιφάνεια νότια της Κρήτης ισοδυναμεί με την έκταση του Βελγίου), τα συστήματα συλλογής των κατάλληλων δεδομένων συνέλεξαν πλήθος γεωφυσικών στοιχείων, συνολικού μήκους καταγραφών 12.431 χιλιομέτρων. Τα δεδομένα που συλλέχτηκαν υπερέβησαν τελικά τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν εταιρείες υδρογονανθράκων, οι οποίες αν και ακόμη λίγες στον αριθμό, κάτι όμως το αναμενόμενο, λόγω της αρχικής φάσης που βρίσκεται το πρόγραμμα, είναι από τις ηγέτιδες στον κλάδο.’’

Τα επιβεβαιωμένα πλέον, κοιτάσματα που είναι κρυμμένα στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο εποφθαλμιούν οι ευρωπαίοι «εταίροι μας». Η πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ μόνο τυχαία δεν ήταν,  αφού ήρθε την περίοδο που ολοκληρώθηκαν οι σεισμογραφικές έρευνες του Nordic Explorer. Επιπλέον στο συνέδριο “Athens Energy Forum”, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αντώνης Σαμαράς είπε επί λέξει: «όλα αυτά δεν αφορούν μόνον εμάς. Αφορούν τους εταίρους μας, αφορούν τους συμμάχους μας, αφορούν και μία σειρά χώρες προέλευσης των ενεργειακών πόρων που διακινούμε. Αφορούν και τους γείτονές μας. Όλους τους γείτονές μας».
Είναι σαφές πως η κυβέρνηση των υποτακτικών της Αθήνας είναι έτοιμη να παραδώσει τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα στον ξένο παράγοντα, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και μάλιστα σε «συνεργασία» με τους όλους τους γείτονές μας οι οποίοι θα μπουν «συνέταιροι», σε μια ξεκάθαρα Ελληνική υπόθεση.  

από : ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου