" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΟΘΕΣΗ ...ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ

Όταν τον Απρίλιο του 1993,έγινε η τέταρτη και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ δίκη για την υπόθεση Νάσιουτζικ, όπου το Δευτεροβάθμιο Κακουργοδικείο έκρινε ΕΝΟΧΟ με ψήφους 6-1, τον πατέρα της Παυλίνας, Αθανάσιο και τον κατεδίκαζε σε κάθειρξη 15 ετών, η μητέρα της Παυλίνας, Ζωή Νάσιουτζικ αγκαλιάζοντας τον άνδρα της ούρλιαξε: 
«Είναι αθώος! Καταραμένοι! Μας καταστρέψατε την οικογένεια. Θέλω να φύγω, να πάω στην πατρίδα μου την Ανατ. Θράκη, να μη βλέπω κανέναν σας».

 Αυτά τα λόγια, τα σπαρακτικά, αυτές οι φράσεις φαντάζομαι πόσο πολύ τρύπωσαν στην ψυχή της Παυλίνας! Και αν αναλογιστεί κανείς πως μόλις προ 3μήνου είχε φέρει στην ζωή τον γιό της, αντιλαμβάνεσθε όλη αυτή την συναισθηματική φόρτιση και τον αντίκτυπο στον ψυχικό κόσμο της, με τι τρόπο το μετέφερε, έστω και υποσυνείδητα, στον γόνο της !!! 
Είναι αλήθεια ότι σε ΚΑΜΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ δεν επιθυμώ να γίνω η ψυχαναλύτρια οποιουδήποτε ανθρώπου, το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω, όμως είναι ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η στάση και τα λόγια της, αυτά που αφορούν τα "κατωρθώματα" του γιόκα της, που αναπόφευκτα μας ορίζει λες, από μόνη της, όλους εμάς, να σταθούμε με μια παρόμοια στάση απέναντί της...
Ίσως ακόμη και τώρα, στην δεινή αυτή θέση που βρίσκεται ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, και που αφορά εκ νέου την ψυχοφθόρα κατάσταση ενός "πολέμου" με την δικαιοσύνη, η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ της, η ΑΦ' ΥΨΗΛΟΥ στάση της στην λοιπή κοινωνία με μια αντιμετώπιση λες και πρόκειται για την ...πλέμπα που δεν καταλαβαίνει, δεν νοεί, δεν μπορεί να φτάσει τα δικά της ΥΨΗΛΟΤΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ "ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ" δεν σου αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να ψάξεις μέσα στην ψυχή της την αφετηρία όλου του ΚΑΚΟΥ που στην περίπτωσή της είχε πολλούς περισσότερους ...αποδέκτες από όσους θα μπορούσε να φανταστεί κανείς! Τόσους που τελικά μάλλον από μόνη της έστησε ΑΠΕΝΑΝΤΙ της μια κοινωνία ολάκερη βλέποντάς την όπως μέσα από τα λόγια της μητέρας της βγήκαν: "...Καταραμένοι! Μας καταστρέψατε την οικογένεια.Θέλω να φύγω, να πάω στην πατρίδα μου την Ανατ. Θράκη, να μη βλέπω κανέναν σας"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου