" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ ...Πιέζουν το Σαμαρά για την Ιθαγένεια !

«Ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια είναι ό,τι καλύτερο έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου»..δηλώνουν στη ΔΗΜΑΡ !


Οι Μάσκες έπεσαν στο Πασόκ και στη ΔΗΜΑΡ  Στηρίζουν πλέον ανοιχτά  τους λαθρομετανάστες κατά των Ελλήνων ...
Πιέζουν τον Σαμαρά που θα κάνει σίγουρα πίσω !
 Πρόκειται για τον νόμο περί ιθαγένειας, τον οποίο ο πρωθυπουργός θέλει άμεσα να αλλάξει επί το αυστηρότερο, εκμεταλλευόμενος και την έκθεση του ΣτΕ για τον νόμο Ραγκούση.

Ωστόσο, βασικό εμπόδιο στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού, που ήδη άρχισε να εκδηλώνεται με την εντολή που έδωσε χθες στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου να επεξεργαστεί νέο νομοσχέδιο «που θα ανταποκρίνεται στις παραδοχές και στις αποφάσεις του ΣτΕ», αποτελούν και οι δύο κυβερνητικοί του εταίροι.

Οι  Βενιζέλος και Κουβέλης δεν προτίθενται να συναινέσουν  σε ριζικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο. Αυτό άλλωστε φάνηκε «καθαρά» (από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ) και από τα όσα έγραψε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρ. Παπαδόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ο νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια είναι ό,τι καλύτερο έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου», έγραψε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης σε σύσκεψη στελεχών της ΔΗΜΑΡ κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να συναινέσει σε ένα νομοσχέδιο που θα έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τον νόμο Ραγκούση.(οι Αγάπες δεν κρύβονται )
Ανάλογη είναι και η στάση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος και εξέφρασε την αντίθεσή του στον σχεδιασμό που προωθεί η κυβέρνηση και κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου....Ποιός δεν θυμάται την διάταξη με το Γένος στην εγκλύκλιο όταν Υπουργός Εθνικής άμυνας που άνοιγε τον δρόμο για τους Αλλοδαπούς Αξιωματικούς στις Στρατιωτικές Σχολές ;)
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η τελική επιλογή ανήκει στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς αποτελούσε πάγια θέση της ΝΔ η ανάγκη αλλαγής του νόμου Ραγκούση, αν όχι η κατάργησή του, όπως δήλωνε προεκλογικά ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και ως εκ τούτου υπήρχε και η σχετική προετοιμασία.
αναδημοσίευση από Βετεράνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου