" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Occidens delenda est

« Τά σατανικά "Ολυμπιακά Παιχνίδια 2024" » 

του Αλεξάντερ Ντούγκιν (@Agdchan

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι είναι η τελική κρίση για τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Η Δύση είναι καταραμένη και αυτό είναι αυτονόητο. Όποιος δεν παίρνει αμέσως τα όπλα για να καταστρέψει αυτόν τον σατανικό πολιτισμό, τον πρωτοφανή στην θρασύτητα του, είναι συνένοχος μαζί του

Αλλά μια άλλη πτυχή είναι επίσης σημαντική. Σε αυτόν τον πόλο, υπάρχει η Δύση και ο αμείλικτος αφυπνισμένος σατανισμός της. Και στον πόλο μας τι έχουμε; Κάτι λίγο πιο αξιοπρεπές, η προτελευταία στάση, αλλά στο ίδιο μονοπάτι, στην ίδια διαδρομή. Πατήσαμε απότομα φρένο όταν ο προορισμός φαινόταν μπροστά, όπου στεκόταν η γιγάντια φιγούρα του Pale Rider, - περιτριγυρισμένη από μια ακολουθία φιλελεύθερων διεστραμμένων και θετικών στο σώμα τερατουργημάτων- . Αλλά εξακολουθούμε να παρασυρόμαστε εκεί με αδράνεια και σίγουρα δεν αμφισβητούμε το προηγούμενο στάδιο της ιστορίας μας είμαστε στο σωστό τρένο αν ο τελευταίος σταθμός της διαδρομής είναι οι Γαλλικοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024; Η Δύση είναι ο διάβολος. Και ποιοι είμαστε; Από τη μια μας φρικάρει, και μας πετάει έξω από το ανίερο συμπόσιό της, αλλά από την άλλη είναι ακόμα μέσα μας. δεν το έχουμε διώξει εντελώς από τον εαυτό μας. ο διάβολος μαίνεται και λυσσομανά στον πολιτισμό μας, αφού είχε επιτραπεί όχι δεκαετίες αλλά πριν από αιώνες. 

Η Δύση (και επομένως ο διάβολος) άρχισε συστηματικά να διεισδύει στη Ρωσία τον 17ο αιώνα. Οι σλαβόφιλοι τον 19ο αιώνα το αναγνώρισαν και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Αυτό είχε αποτέλεσμα αλλά δεν απέτρεψε περαιτέρω πτώση. Και τώρα αρχίζουμε πραγματικά να φρενάρουμε μόνο τώρα. Αυτό θα πετύχει μόνο αν ο Θεός είναι μαζί μας. Τίποτα άλλο δεν θα λειτουργήσει. Για αυτό, η Ρωσία πρέπει να είναι του Θεού. πρέπει να γίνουμε λαός Του, οπαδοί Του, αληθινοί Ρώσοι Χριστιανοί. Μπορούμε μόνο να προσευχηθούμε και να πολεμήσουμε. Πολέμησε με προσευχή και προσευχήσου σαν πριν από το θάνατο, για τελευταία φορά. 

Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση είναι ένας πόλεμος ενάντια στον Σατανά, ενάντια στη Δύση, ενάντια στα Ολυμπιακά Παιχνίδια 2024, όπου οι εξεγερμένοι Τιτάνες των Τάρταρων έχουν εκτοπίσει τους θεούς και έχουν πάρει τις θέσεις τους. Occidens delenda est .

( ἀπό ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

« Ἡ Δύσις πολεμᾶ τήν Ἀνθρωπότητα »


  « Ὁ ἐπικεφαλής τοῦ πολιτικοῦ γραφείου τῆς Χαμάς, [Ismail] Haniyeh, δολοφονήθηκε στήν Τεχεράνη (!). ἈνήκουστοΤό Ἰσραήλ ἔχει μετακινήσει τήν πρώτη γραμμή τῆς τρομοκρατίας του στό ἐσωτερικό τοῦ Ἰράν. 

Στή Βηρυτό, μία ἐπίθεση μέ ρουκέτες σέ ἀμάχους.  Δέν ὑπάρχει λόγος νά μιλᾶμε γιά τήν ὁλική γενοκτονία τῶν Παλαιστινίων στήν Γάζα. 

Αὐτό θυμίζει πολύ τίς ἐνέργειες τῆς οὐκρανικής ναζιστικῆς χούντας. Καί στίς δύο περιπτώσεις - ἕνας κοινός ἐπιμελητής, χορηγός και κύριος. Ἡ Δύσις πολεμᾶ τήν Ἀνθρωπότητα. Ἡ Δύσις ἐπιτίθεται. Ἡ Ἀνθρωπότητα αντιστέκεται. Μέχρι στιγμῆς, ἔτσι εἶναι. Εἶναι σημαντικό ν᾿ ἀλλάξῃ ἡ κατάστασις, νά γίνει τό ἀντίθετο  » . Ἀλεξάντερ Ντούγκιν, γιά τήν δολοφονία τοῦ ἡγέτη τῆς Χαμάς


Ἄς τό κάνουμε. Ἤ τώρα ἤ ποτέ ! 


Ἡ Πελασγική 

Μέ τήν ἔγκρισιν Ἀγγλίας καί ΗΠΑ ἡ δολοφονία τοῦ ἡγέτη τῆς Χαμάς

Η δολοφονία του Ismail Haniyeh "είχε ξεκάθαρα την υποστήριξη και την πρόγνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου"

 Η Χαμάς έχει ήδη δεσμευτεί να εκδικηθεί μετά τη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη.

Η δολοφονία του Ismail Haniyeh "είχε ξεκάθαρα την υποστήριξη και την πρόγνωση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου", επέμεινε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο συνταξιούχος αξιωματικός πληροφοριών της CIA και στέλεχος του State Department , Larry Johnson .

"Το λέω αυτό επειδή έχουμε επίσης τελευταία πληροφορία πως πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΗΒ κατευθύνονται στη Μεσόγειο. Σε ένα από τα αμερικανικά πλοία βρίσκεται πιθανώς μια πεζοναυτική εκστρατευτική μονάδα", είπε ο Τζόνσον.

Έτσι, η κατάσταση «έχει κλιμακώσει τώρα τις εντάσεις στην περιοχή πέρα ​​από αυτό που ήταν, ακόμη και μετά την επίθεση στον Ιρανό πρόξενο τον Απρίλιο στη Βηρυτό», σύμφωνα με τον ίδιο.

Απαντώντας σε αυτή την επίθεση, το Ιράν «έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα στο Ισραήλ ότι στο μέλλον, οποιεσδήποτε περαιτέρω προκλήσεις όπως αυτή θα αντιμετωπίζονταν με ισχύ, και τώρα τόσο η Χεζμπολάχ όσο και το Ιράν έχουν υποκινηθεί να απαντήσουν και το Ισραήλ υπολογίζει ότι μπορεί να αντέξει χτυπήματα», πρόσθεσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της CIA.

"Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. [...] Αυτή η επίθεση [στον Χανίγιε ] ήταν τόσο κραυγαλέα που δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανένας περιορισμός από την πλευρά του Ιράν ή της Χεζμπολάχ. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα μπορεί να ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό γιατί αυτό έχει τα χαρακτηριστικά του ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τον έλεγχο και είμαστε τώρα σε μια κατάσταση αναμονής», τόνισε ο Τζόνσον.

Οι δηλώσεις έρχονται αφού η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι ο Χανίγιε σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στην κατοικία του στην Τεχεράνη, αφού παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Ιρανού Προέδρου, Μασούντ Πεζεσκιάν.

Ο Χανίγιε "πέρασε ως αποτέλεσμα μιας προδοτικής σιωνιστικής επιδρομής", επέμεινε η Χαμάς, ενώ το μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος Μούσα Αμπού Μαρζούκ καταδίκασε τη δολοφονία ως "δειλή ενέργεια" που προειδοποίησε ότι δεν θα μείνει αναπάντητη

Ἀπό : sputnikglobe.com


Το Ισραήλ βομβαρδίζει την πρωτεύουσα του Λιβάνου

Ένα κτίριο στη Βηρυτό του Λιβάνου καταστράφηκε σε, όπως είπε το Ισραήλ, στοχευμένη επίθεση εναντίον διοικητή της Χεζμπολάχ. Το χτύπημα έχει εγείρει ανησυχίες για έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την έκρηξη στη γειτονιά Haret Hreik της Βηρυτού το βράδυ της Τρίτης, ενώ ισραηλινά μέσα αναγνώρισαν τη στοχευμένη περιοχή ως Dahieh. Δεν ήταν σαφές εάν εμπλέκονταν αεροπλάνα ή drones.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από το χτύπημα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σύμφωνα με ανταποκριτή του RT Arabic.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το χτύπημα και είπαν ότι στόχευε τον διοικητή της Χεζμπολάχ που είναι υπεύθυνος για την επίθεση του Σαββάτου σε ένα χωριό στα Υψίπεδα του Γκολάν «και τη δολοφονία πολλών επιπλέον Ισραηλινών αμάχων».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε ότι χτυπώντας το χωριό Majdal Shams, η Χεζμπολάχ είχε «περάσει την κόκκινη γραμμή», απηχώντας τα πρόσφατα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Israel Katz.

ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ 

Ἐρώτημα : Ὡς πότε τό Ἰσραήλ θά κάνῃ ὅ,τι θέλει χωρίς καμμία ἐπίπτωσιν ; Εἶναι μήπως αὐτό τό « ἡ μόνη δημοκρατία στήν Μέση Ἀνατολή» στήν οὐσία « ἡ κυρίαρχος δύναμις στήν Μ.Α.» πού μέ παγκόσμια ἔγκρισιν νά διαφεντεύει ἀπολύτως, λές καί εἶναι τσιφλίκι του ; 

Μήπως ἦρθε ἡ ὥρα ( πού λογικῶς τό ποτήρι ἔχει παρά ξεχειλίσει ἐδῶ καί χρόνια ) νά τελειώνουμε μέ ᾿δαύτους μία καί καλή ; Ἐπιτέλους ἄς ἀντιδράσει ἡ παγκόσμια κοινότης, ὄχι ἐπιφανειακά καί μέ κάποιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ἔτσι γιά τό θεαθῆναι,ἀλλά ἀποτελεσματικά ὅπως γνωρίζουν πάρα πολύ καλῶς τόν τρόπον. 

Ἄν τε πού θά ἔχομε τούς Ἰσραηλινούς μέ τά τσιράκια τους ( Κίμβρους καί τό παρακολούθημά τους -ΗΠΑ-) νά διαφεντεύουν ἕναν ὁλόκληρο πλανήτη. Ἀμάν πιά ! 


Ἡ Πελασγική

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ἡ ἐχθρική ρητορική τῶν συμβολισμῶν τῆς τελετῆς ἐνάρξεως τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων


Γράφει ὁ Οἰκονόμου Δημήτριος 

 Μέσα στους τόσους προφανείς, φτηνούς, ιδεολογικά πολωμένους συμβολισμούς της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Παιχνιδιών (Olympic Games) υπήρξε και ένας που πέρασε απαρατήρητος ως ένας απλός ιστορικός συμβολισμός.

Ήταν αναμενόμενο να δούμε ερμαφρόδιτους να χαριεντίζονται. Άλλωστε στην εποχή που διανύουμε, δηλαδή την εποχή της προσπάθειας της παγκόσμιας ολοκληρωτικής κατίσχυσης της υπερεθνικής αστικής τάξης και των αξιών της που αμφισβητούνται από τις παραδοσιοκρατικές δυνάμεις του Ευρασιανισμού, ο ερμαφροδιτισμός δηλώνει την απόλυτη κατίσχυση του συστήματος και της ελίτ στον άνθρωπο: στο διασπασμένο άτομο, στο απογυμνωμένο από κάθε συλλογικότητα αλλά κυρίως στο απεκδυόμενο την ίδια του τη φύση, υποκείμενο. Είναι το σύμβολο της ταπεινωτικής ήττας της ανθρώπινης φύσης από τον τεχνητό αστικό πολιτισμό. Αυτή την εικόνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά την τελευταία δεκαετία. Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο η ιδεολογικοποίηση της σεξουαλικότητας και η δήθεν επαναστατικότητά της, που, με όχι και τόσο παράδοξο τρόπο, προβάλλεται, προωθείται και οργανώνεται από όλους τους εξουσιαστικούς θεσμούς και φορείς της Δύσης και στοχεύει απέναντι σε κάθε τι λαϊκό και συλλογικό, είναι πλέον καθημερινότητα στην μεταπολιτική φάση που διανύουμε και η συμπερίληψή της στους συμβολισμούς της τελετής της νο1 φιέστας της ολοκληρωτικής τραπεζικής παγκοσμιοποιητικής ελίτ και του Μεγάλου Αδερφού, ήταν όχι απλώς αναμενόμενη αλλά και βαρετή.

Κατ’ επέκταση, επειδή όπως και η ίδια η Γαλλική Επανάσταση απέδειξε με τη θεοποίηση των υλιστικών αξιών του Διαφωτισμού σε βαθμό ειδωλολατρίας (κυριολεκτικά ως Culte de la Raison με την επίσημη καθιέρωση ιεροτελεστιών από τον Ροβεσπιέρο προς τιμήν των θεοτήτων της Λογικής και της Επιστήμης), πίσω από τις υλιστικές, ωφελιμιστικές και θετικιστικές ιδέες που προωθούνται επιμελώς, κρύβεται πάντα μία μεταφυσική η οποία αποτελεί τον αντίθετο πόλο της ύπαρξης· του Είναι. Έτσι, ακόμα και οι αποκρυφιστικοί, αντιχριστιανικοί συμβολισμοί μέσω ενδυμασιών, καβαλάρηδων και λοιπών θεατρικών αναπαραστάσεων, μπορεί να μην είναι εύκολα κατανοητοί στον περισσότερο κόσμο, λόγω άγνοιας των συγκεκριμένων λεπτομερειών, αλλά είναι κι αυτοί προφανείς ως προέκταση και συνέχεια του υλιστικού εκφυλισμού της ανθρώπινης ύπαρξης, που καταλήγει πάντα στην λατρεία του εχθρού του Αγαθού.


Ένας όχι και τόσο προφανής συμβολισμός ήταν αυτός μίας φιγούρας της παλαιάς αριστοκρατίας που κρατάει το κεφάλι της στα χέρια της, κατά τη διάρκεια του σόου του γαλλικού συγκροτήματος Gojira. Για τη μαζική πλειοψηφία η εικόνα αυτή έγινε κατανοητή αφηρημένα, ως ένας ιστορικός επαναστατικός συμβολισμός. Θεωρήθηκε ότι δηλώνει την επαναστατικότητα (και κατ’ επέκταση  την ιστορική πρόοδο), ως μία προβολή της επαναστατικότητας του 18ου αιώνα στο σήμερα. Ωστόσο, στην εποχή μας τα κομμένα κεφάλια των αριστοκρατών δεν συμβολίζουν την επανάσταση. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι υπενθύμιση της νίκης της αστικής τάξης και της νεωτερικότητας απέναντι σε οτιδήποτε προνεωτερικό και στις αξίες που διατηρεί. Αυτές οι αξίες δεν διαγράφτηκαν μονομιάς με την έλευση της Νεωτερικότητας. Αυτό φαίνεται σήμερα στις Διεθνείς Σχέσεις μέσω της ανάδυσης των πολιτισμών που είχαν θαφτεί κάτω από τη βάσανο των νεωτερικών αξιών που κουβαλούσαν μαζί τους οι νεωτερικές ιδεολογίες στα κράτη – πολιτισμούς της Ευρασίας. Αυτές οι ιδεολογίες (οι ηττημένες) ήταν που κουβαλούσαν μέσα τους τα περισσότερα προνεωτερικά στοιχεία, επιτρέποντας στους λαούς του Παλαιού Κόσμου, να αναδείξουν και πάλι τις πολιτισμικές πνευματικές αρετές τους όταν απεκδύθηκαν τον ιδεολογικό τους μανδύα, έστω και ως ηττημένοι

Συνεπώς, οι αξίες  αυτές συνέχισαν να επηρεάζουν τη νεωτερικότητα και πέρασαν σε μεγάλο βαθμό μέσα στον ιδεολογικό ανταγωνισμό των τριών βασικών ιδεολογιών του Διαφωτισμού. Σήμερα, η νίκη του φιλελευθερισμού απέναντι στις άλλες δύο ιδεολογίες σήμαναν την εποχή της Μετα-νεωτερικότητας, η οποία σε ιδεολογικό επίπεδο, για τη Δύση, είναι η εποχή όπου ο φιλελευθερισμός, απαλλαγμένος από κάθε ανταγωνισμό, μπορεί πλέον να εκφράσει το απόλυτο όραμα της απαλλαγής του ανθρώπου από κάθε συλλογική και πνευματική αξία που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς κατά του υλιστικού ολοκληρωτισμού. Σαφώς και η ύλη έχει την αξία της αλλά αυτή είναι η κατάρα του Δυτικού πολιτισμικού παραδείγματος. Η έλλειψη διαλεκτικότητας (έστω κι αν η Δύση έχει καταχραστεί τον όρο σε φιλοσοφικό επίπεδο). Ο μανιχαϊσμός του. Αναγνωρίζει μόνο άσπρο και μαύρο. Έτσι από τον απόλυτο εξουσιασμό των αξιών που δημιούργησαν οι διαστρεβλομένες πνευματικές παραδοχές της δυτικής φιλοσοφίας πέρασε στον απόλυτο εξουσιασμό των αξιών των υλιστικών παραδοχών. Αυτό σήμερα παρουσιάζεται ως μία φυσική ιστορική εξέλιξη, πράγμα προπαγανδιστικό και ανόητο το οποίο μπορεί να επηρεάσει μόνο τους πολιτικά και φιλοσοφικά αναλφάβητους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η νίκη της αστικής τάξης που παρουσιάζεται μέσα από τον συμβολισμό αυτό αποτελεί πλέον το σύστημα. Είναι το καταπιεστικό «Ελέω Λαού» εξουσιαστικό καθεστώς που αντικατέστησε το «Ελέω Θεού» που σήμερα τείνει να γίνει απόλυτο, δίνοντας τη ψευδαίσθηση της πολιτικοκοινωνικής χειραφέτησης του ανθρώπου. Το κομμένο κεφάλι όχι μόνο επανάσταση δεν δηλώνει αλλά απόλυτη υποταγή στις υλιστικές αξίες του Ελέω Λαού συστήματος της υπερεθνικής αστικής ελίτ. Είναι σύμβολο αντεπαναστατικό και ως τέτοιο είναι ενάντια στην ιστορική εξέλιξη εκφράζοντας το Τέλος της Ιστορίας. Δηλαδή της κατίσχυσης του αστικού πολιτισμού, των ωφελιμιστικών και υλιστικών αξιών σε απόλυτο, ολοκληρωτικό βαθμό (άνευ ανταγωνισμού δεν υφίσταται ιστορία).

Θα ήταν αφελές να δούμε αυτόν τον συμβολισμό με αφηρημένο τρόπο. Με δεδομένο ότι σήμερα η αστική τάξη είναι ο εξουσιαστής, δεν μπορούμε παρά να δούμε τον συμβολισμό αυτό ως προειδοποίηση και όχι ως κάλεσμα σε επανάσταση απέναντι σε κάποια θεσμοθετημένη  εξουσία. Άλλωστε, δεν είναι ένας μεμονωμένος συμβολισμός. Βρίσκεται  στα πλαίσια μίας ευρύτερης φιέστας που περιέλαβε όλο τον woke συρφετό που, αν μη τι άλλο, όπως είπαμε συμβολίζει την επιβολή της αστικής υπερεθνικής εξουσίας απέναντι στις κοινωνίες και τους ανθρώπους. «Επανάσταση» που εκπορεύεται από εξουσιαστικούς θεσμούς δεν είναι επανάσταση αλλά χειραγώγηση και εξουσιασμός των λαών. Ο συμβολισμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει καμία μορφή αντίστασης, αλλαγής ή επανάστασης. Είναι μία στοχευμένη προειδοποίηση σε οποιονδήποτε διατηρεί ακόμα μέσα του πνευματικές αξίες από το προνεωτερικό παρελθόν.

Ἀπό : geopolitika.ru  



Ἡ Πελασγική

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Ὁ ἐπιεικής Τράμπ : Ἡ Harris εἶναι «παντελῶς ἡλίθια »


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αντίπαλός του για τις εκλογές του Νοεμβρίου, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, είναι «άτομο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης».

Μιλώντας σε ένα συνέδριο Bitcoin 2024 στο Nashville του Tennessee το Σάββατο, ο Τραμπ επαίνεσε την κοινότητα του Bitcoin ως «πολύ έξυπνους ανθρώπους» και χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να απαξιώσει την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Το κρυπτονόμισμα, ισχυρίστηκε, είναι ένα «θαύμα της τεχνολογίας» και ένα «θαύμα συνεργασίας και ανθρώπινων επιτευγμάτων».

«Αυτός ο χώρος είναι καταπληκτικός. Τα άτομα σε αυτό το χώρο είναι άτομα με υψηλό IQ.  Βρίσκομαι εκλογικά αντιμέτωπος ένα άτομο με χαμηλό IQ», είπε ο Τραμπ στο κοινό. Είχε προσβάλει τη Χάρις στο παρελθόν, περιγράφοντάς την ως «εντελώς ηλίθια».

Η Χάρις έγινε ο πρωτοπόρος του Δημοκρατικού Κόμματος την περασμένη εβδομάδα αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την κούρσα. Υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί και μεγάλοι χορηγοί του κόμματος προέτρεψαν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί στον απόηχο της καταστροφικής συζήτησης του Ιουνίου με τον Τραμπ, όταν εκφράστηκαν περισσότερες ανησυχίες για την επιδείνωση της υγείας του και την ικανότητά του να κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

Η Χάρις έκτοτε έχει εξασφαλίσει αρκετές δεσμεύσεις από τους αντιπροσώπους του κόμματος για να οριστεί επίσημα ως υποψήφιος των Δημοκρατικών σε συνέδριο τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Associate Press.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν την Τρίτη, η Χάρις εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντίπαλό της, ισχυριζόμενη ότι γνωρίζει τον «τύπο του Ντόναλντ Τραμπ»  και απαριθμούσε  «όλα τα είδη αρπακτικών» με τα οποία αντιμετώπισε ενώ υπηρετούσε ως εισαγγελέας. Αποκάλεσε επανειλημμένα τον Τραμπ «καταδικασμένο εγκληματία» ....

Ἀπό : swentr.site

Παντελῶς ἡλίθια τήν εἶπε ὁ Τράμπ ; Μᾶλλον ἦταν πολύυυ ἐππιεικής ...

Οἱ εἰκόνες μιλοῦν μόνες τους καί τά συμπεράσματα δικά σας. Ἔ οἱ Ἀμερικανοί τό ξέρουν πολύ καλλίτερα ! 

Ἐν τέλει, ἔφυγε ὁ ἡλίθιος κι᾿ἔμεινε ἡ πανηλίθια ...


Ἡ Πελασγική

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Κλόουν Κόσμος : Πολέμησε γιά ἐμᾶς,λευκό ἀρσενικό ἀπόβρασμα


Γράφει ὁ  Tobias Langdon 

 Πηγές είπαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα ότι η Βρετανία έχει συνεργαστεί με τη Γερμανία για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη ενός νέου πυραύλου μέσου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας. Ο βετεράνος Ρώσος στρατιωτικός παρατηρητής Alexei Leonkov λέει ότι το σχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξαιρετικά επικίνδυνη πρωτοβουλία του Πενταγώνου για Συμβατική Άμεση Απεργία (CPS).

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Χίλι μίλησε με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο την Τετάρτη για ένα σχέδιο για από κοινού ανάπτυξη ενός νέου στρατηγικού πυραύλου με βεληνεκές 3.200 χλμ., ανέφεραν την Πέμπτη οι Times, επικαλούμενοι πηγές που λέγεται ότι είναι εξοικειωμένες με την ιδέα... ( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Καί τώρα πεῖτε μου,εἶναι ἤ δέν εἶναι λογικό νά ἀναρωτηθῶ : Ποιοί Ἄγγλοι καλέ ; Οἱ δεδηλωμένοι κι᾿ἐπισήμως πλέον ; 

Ἄς περάσουμε στό κυρίως θέμα : 

Ο Κλόουν Κόσμος σιχαίνεται τους Λευκούς και λατρεύει τους πολέμους. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα, επειδή οι στρέιτ Λευκοί άνδρες, οι χειρότεροι των χειροτέρων στα μάτια του Κλόουν Κόσμου, είναι αναγκαίοι για να πολεμήσουν στους πολέμους του Κλόουν Κόσμου. Αλίμονο, η πολιτική του «Διασύρετέ τους και μετά στρατολογήστε τους» δεν τους βγαίνει. Τόσο στη Βρετανία όσο και στην Αμερική , η στρατολόγηση λευκών ανδρών στο στρατό μειώνεται καταστροφικά, ακόμη και όταν ο Κλόουν Κόσμος σχεδιάζει έναν θριαμβευτικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Και η Κίνα. και το Ιράν. και η Βόρεια Κορέα. Υπάρχει ένας Άξονας του Κακού, βλέπετε, στον οποίο πρέπει να αντιταχθεί ένας Άξονας του Πρωκτού . Οι κακές χώρες όπως η Ρωσία, που δεν πιστεύουν στη λατρεία των ομοφυλόφιλων και των μη Λευκών, πρέπει να νικηθούν από καλές χώρες όπως η Βρετανία, που πιστεύουν σε μια τέτοια λατρεία. Εδώ είναι ένας πολεμιστής του Κλόουν Κόσμου που θέτει την προτεραιότητα:

Η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει σε τρία χρόνια και να διπλασιάσει τη θανάσιμη δύναμη του στρατού της καθώς οι ξεχωριστές απειλές της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας κλιμακώνονται, προειδοποίησε ο νέος αρχηγός του στρατού.

Ο στρατηγός Sir Roly Walker, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Δύση αντιμετώπισε «έναν άξονα αναταραχής» με αυξανόμενες στρατιωτικές φιλοδοξίες και ότι μια σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται μία από τις χώρες θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σημαντική έκρηξη» σε άλλο θέατρο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του έπρεπε να είναι έτοιμοι «να αποτρέψουν ή να πολεμήσουν έναν πόλεμο σε τρία χρόνια», υποστήριξε - μια εσκεμμένα αυστηρή κρίση που βασίζεται στην εχθρότητα της Κίνας προς την Ταϊβάν, τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και τη στρατιωτικοποίηση της Ρωσίας, όπως αποδεικνύεται από την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Walker ανέφερε τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, είχε ζητήσει από τον στρατό της χώρας να είναι έτοιμος να εισβάλει στην Ταϊβάν το 2027 — καθώς και τις ανησυχίες ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιδιώξει να σπάσει την πυρηνική συμφωνία που έχει σκοπό να αποτρέψει την ανάπτυξη ατομικού όπλου. ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. …

Τα σχόλια του νέου αρχηγού του στρατού έρχονται σε μια εποχή που το μέγεθος του βρετανικού στρατού είναι στο μικρότερο των τελευταίων 300 ετών, έχοντας δωρίσει άρματα μάχης, πυραύλους, πυροβολικό και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών στην Ουκρανία — και θα ερμηνευθούν από ορισμένους ως έκκληση για το μέλλον επενδύσεις σε μια υπηρεσία που θεωρείται ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό.

Ενώ η κυβέρνηση των Εργατικών συμφώνησε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες από το τρέχον επίπεδο του 2,32% του ΑΕΠ — 64,6 δισεκατομμύρια στερλίνες — στο 2,5%, δεν έχει ακόμη δεσμευτεί για ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα. Οι υπουργοί θέλουν να κοιτάξουν τα βιβλία της χώρας πριν αποφασίσουν τι είναι δυνατό, ενώ οι Συντηρητικοί δεσμεύτηκαν προηγουμένως να το κάνουν μέχρι το 2030. (" Ο αρχηγός του στρατού λέει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να διπλασιάσει τη θανάσιμη δύναμή του ή να είναι προετοιμασμένο για πόλεμο το 2027 ," The Guardian , 23 Ιουλίου 2024 )

Αν θέλετε μια εικόνα για το ποιος θα κερδίσει όταν ο  Axis of Anal (  Άξονας του Πρωκτού) πολεμήσει με τον Άξονα του Κακού, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη φωτογραφία του σκληρά εκπαιδευομένου στρατού της Βρετανίας :

Τρέμε Πούτιν και Σι: οι ηγέτες του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας της Βρετανίας επιδεικνύουν περήφανα τη σημαία του ουράνιου τόξου

Αυτή είναι μια συναρπαστική φωτογραφία από πολλές απόψεις. Καταρχάς, είναι προφανώς μια άσκηση ταπείνωσης. Ο Κλόουν Κόσμος αναγκάζει τον στρατό να υποταχθεί και να επιδείξει την υποταγή του. Η φωτογραφία είναι επίσης απόδειξη του πόσο σπάνιο είναι ένα συγκεκριμένο είδος θάρρους. Οι περισσότεροι από τους άνδρες της φωτογραφίας θα έχουν προετοιμαστεί πλήρως για να πολεμήσουν σε έναν πόλεμο, αντιμετωπίζοντας έναν οδυνηρό θάνατο ή τραυματισμό που θα τους αφήσει παράλυτους. Αλλά κανένας από αυτούς δεν ήταν διατεθειμένος να πει: «Άϊ τραβάτε - δεν σταθώ δουλοπρεπώς μπροστά σέ κάθε είδους ἀνώμαλο». Έχουν δηλαδή σωματικό θάρρος αλλά όχι ηθικό.

Σκέφτονται αλλά δεν μιλούν

Το ηθικό θάρρος είναι πολύ πιο σπάνιο από το σωματικό θάρρος. Εξάλλου, το να αντιμετωπίσεις τον βίαιο θάνατο θα σου φέρει παράσημα και βραβεία. Αλλά η καταγγελία του Κλόουν Κόσμου θα σας επιφέρει τον εξοστρακισμό και την δυσφήμηση. Θα μετατρέψετε τους φίλους σας σε εχθρούς, θα χάσετε την υποστήριξη των συναδέλφων σας και θα καταδικαστείτε ως ανήθικος και μισητός. Και αυτό είναι πολύ οδυνηρό για κοινωνικά πλάσματα όπως τα ανθρώπινα όντα, όπως έχει περιγράψει ο Kevin MacDonald όταν εγκατέλειψε το φιλελεύθερο παρελθόν του και άρχισε να αποκαλύπτει τον εβραϊκό πόλεμο στη Δύση, βίωσε άφθονο εξοστρακισμό και κακομεταχείριση στο πανεπιστήμιό του και αλλού. Όμως δεν έκανε πίσω, γιατί έχει αυτή τη σπάνια ιδιότητα του ηθικού θάρρους. Όπως ο MacDonald, πολλοί ακαδημαϊκοί είχαν αιρετικές σκέψεις για τους Εβραίους. Σε αντίθεση με τον MacDonald, σχεδόν όλοι τους προτίμησαν να κρατήσουν αυτές τις αιρετικές σκέψεις για τον εαυτό τους.

Το ίδιο ισχύει για τους σωματικά θαρραλέους άνδρες στους στρατούς σε όλη τη Δύση. Είναι χαρούμενοι που αντιμετωπίζουν τον βίαιο θάνατο, αλλά δεν έχουν το ηθικό θάρρος να αντισταθούν στις μπαρούφες του Κλόουν Κόσμου και να επαναστατήσουν ενάντια στη θανατηφόρα λατρεία της DEI (Διαφορετικότητα, Ισότητα και Ένταξη). Είναι πιθανό η μεγάλη ή και η συντριπτική πλειοψηφία των Λευκών στρατιωτών να διαφωνούν με τη DEI , αλλά δεν θα της αντισταθούν δημόσια. Άλλωστε, οι στρατοί προσελκύουν κομφορμιστές και όσους είναι ευχαριστημένοι με την ιεραρχία. Αυτό είναι καλό όταν οι στρατοί εκπληρώνουν τον κατάλληλο ρόλο τους για την υπεράσπιση των εθνών και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Αλλά οι στρατοί του Κλόουν Κόσμου δεν το κάνουν πια αυτό. Για παράδειγμα, δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον της Αμερικής ή της Βρετανίας να ρίχνει χρήματα και πυρομαχικά στην Ουκρανία και να κινδυνεύει με πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα.

Παρασιτολογία και πολιτική

Αντίθετα, είναι εντελώς ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα. Λοιπόν τι συμβαίνει; Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν οι αρουραίοι έλκονται από τη μυρωδιά των γατών; Παρασιτική χειραγώγηση, αυτό είναι. Ένα πολύ απλό μικρόβιο που ονομάζεται Toxoplasma gondii μπορεί να ανατρέψει τον πολύ περίπλοκο εγκέφαλο ενός αρουραίου, να ξεπεράσει την ενστικτώδη και απολύτως υγιή αποστροφή του αρουραίου για τις γάτες και να προκαλέσει κυριολεκτικά αυτοκτονική συμπεριφορά. Για προφανείς λόγους, ένας αρουραίος που έλκεται από τη μυρωδιά της γάτας είναι πολύ πιο πιθανό να φαγωθεί από μια γάτα. Αυτό είναι κακό για τον αρουραίο, αλλά καλό για το παράσιτο. Όπως πολλά άλλα παράσιτα, το Toxoplasma έχει έναν κύκλο ζωής που περιλαμβάνει δύο ή περισσότερους διαφορετικούς ξενιστές. Γι' αυτό τόσα πολλά παράσιτα προκαλούν αυτοκτονική συμπεριφορά, επειδή πρέπει να εγκαταλείψουν ένα είδος ξενιστή και να εισέλθουν σε άλλο. Κατά συνέπεια, οι αρουραίοι έλκονται από μυρωδιές αιλουροειδών και τρώγονται από τις γάτες. Οι γρύλοι πηδούν σε ρυάκια και τρώγονται από τα ψάρια. Τα μυρμήγκια σκαρφαλώνουν στην κορυφή του γρασιδιού και τα τρώνε οι αγελάδες.

Η παρασιτολογία είναι ένα συναρπαστικό θέμα, αλλά οι γνώσεις της δεν έχουν εφαρμοστεί στον ανθρώπινο πολιτισμό με τον τρόπο που θα έπρεπε. Μπορώ να δω σαφείς παραλληλισμούς μεταξύ της αυτοκτονικής και αυτοτραυματικής συμπεριφοράς της Δύσης και του ίδιου είδους συμπεριφοράς στο ζωικό βασίλειο. Το νευρικό σύστημα της Δύσης έχει ανατραπεί από μια εχθρική ελίτ Εβραίων και shabbos goyim. Αλλά σε αντίθεση με τους αρουραίους ή τους γρύλους, τα ανθρώπινα όντα μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι χειραγωγούνται από μια εχθρική εξωγήινη δύναμη. Στη συνέχεια, μπορούν να αντισταθούν, παθητικά στην αρχή εάν είναι απαραίτητο, ενεργά όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Η παθητική αντίσταση λαμβάνει χώρα εδώ και δεκαετίες. Το ενεργό στάδιο αρχίζει τώρα, γιατί οι Εβραίοι βασιλιάδες του Κλόουν Κόσμου κάνουν αυτό που έκαναν πάντα. Το τραβάνε το σκοινί στα άκρα. Για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την προπαγάνδα που στοχεύει στους γκοίμ του βρετανικού στρατού:


Ο Κλόουν Κόσμος αντιστρέφει την πραγματικότητα: Λευκή γυναίκα στρατιώτης παρενοχλεί σεξουαλικά μαύρο άνδρα στρατιώτη

Ποιος θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά αυτή την αφίσα; Στην πραγματικότητα, είναι οι μαύροι άνδρες που αποτελούν σεξουαλική απειλή για τις λευκές γυναίκες. Αυτό ισχύει τόσο στον στρατό όσο και παντού αλλού. Όμως ο Κλόουν Κόσμος αντιστρέφει την πραγματικότητα και επιδιώκει κάτι που αγαπά περισσότερο από τον πόλεμο: τα ψέματα. Το ίδιο είδος ψεύδους προπαγάνδας μπορεί να δει κανείς σε ένα βίντεο που στοχεύει στην καταπολέμηση αυτού που η βρετανική αστυνομία μόλις αποκάλεσε « εθνική έκτακτη ανάγκη ». Τι είναι αυτή η έκτακτη ανάγκη; Όπως σας λέει με μεγάλη χαρά ο Guardian , είναι η «καταδίωξη, η παρενόχληση, η σεξουαλική επίθεση και η ενδοοικογενειακή βία» που «επηρεάζουν μία στις 12 γυναίκες στην Αγγλία και την Ουαλία, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων αδικημάτων να αυξάνεται κατά 37% τα τελευταία πέντε χρόνια. και οι δράστες γίνονται νεότεροι».

«Αυτό δεν είναι σωστό»: ένας ευγενής μαύρος άνδρας προσβάλλεται από το σεξουαλικό κυνήγι των κακών λευκών αρσενικών

Ο Guardian θα είναι επίσης πολύ χαρούμενος με την απεικόνιση των δραστών σεξουαλικής παρενόχλησης σε ένα πρόσφατο βίντεο


Τα Sleazy White ( χυδαία λευκά αρσενικά) παρουσιάζονται να παρενοχλούν μια ποικιλία ταλαιπωρημένων μη λευκών θηλυκών. Τα λευκά αρσενικά περνούν σεξιστικά σχόλια ή χαϊδεύουν τους γλουτούς σε ένα τρένο του μετρό. Στην πραγματικότητα, είναι συντριπτικά οι μη λευκοί άντρες που το κάνουν αυτό στις λευκές γυναίκες, όχι οι λευκοί σε μη λευκές γυναίκες. Αλλά μια αντιστροφή της πραγματικότητας δεν είναι αρκετή για τον Κλοουν Κόσμο. Μάλιστα, μερικά αρσενικά στο βίντεο παρουσιάζονται να αμφισβητούν τον άθλιο σεξισμό και τον μισογυνισμό. Μαντέψτε: αυτοί οι φιλικοί προς τις γυναίκες αντισεξιστές είναι Μαύροι! Στην πραγματικότητα, φυσικά, είναι οι μαύροι και άλλοι μη λευκοί άνδρες που αποτελούν ολοένα αυξανόμενη σεξουαλική απειλή για τις λευκές γυναίκες. Αλλά ο Κλόουν Κόσμος δεν μπορεί να παραδεχτεί την αλήθεια, γιατί η αλήθεια υπονομεύει παρά βοηθά τον πόλεμο εναντίον των Λευκών.

Δυστυχώς για το Clown World, ο πόλεμος του εναντίον των Λευκών δεν βοηθά το άλλο είδος πολέμου που θέλει να διεξάγει: στον Άξονα του Κακού. Τέτοια βίντεο υβρίζουν τους Λευκούς άνδρες τους οποίους ο Κλόουν Κόσμος θέλει να πολεμήσουν ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα. Παραδόξως, αφού οι Λευκοί άντρες τους υβρίζονται από τον Κλόουν Κόσμο, δεν επιθυμούν να στρατολογηθούν από τον Κλόουν Κόσμο. Εν πάση περιπτώσει, είναι μπερδεμένο για τους κλόουν. Δεν καταλαβαίνουν γιατί τα πονηρά τους σχέδια για την καταστροφή της Δύσης στραβώνουν. Ένα άλλο από τα σχέδιά τους ήταν να εισάγουν ολοένα αυξανόμενους αριθμούς μη λευκών ανδρών σε ηλικία μάχης ως «πρόσφυγες». Ο Κλόουν Κόσμος σχεδιάζει να διεξαγάγει κυριολεκτικό πόλεμο εναντίον των Λευκών εντός της χώρας.

Ο επερχόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Βρετανία

Αλλά ούτε αυτό θα λειτουργήσει. Ό,τι κι αν πουν οι εκβιαστές και οι προδότες, όλα τα πλεονεκτήματα στους επερχόμενους πολέμους στο δυτικό έδαφος ανήκουν στους αυτόχθονες Λευκούς, όχι στους μη Λευκούς αποικιστές που εισάγει ο Κλόουν Κόσμος. Απλώς αναρωτηθείτε: οι μη Λευκοί στη Δύση παράγουν κάποια από τα απαραίτητα για την βίωσή τους;  Καλλιεργούν και μεταφέρουν την τροφή που τρώνε; Μαζεύουν και φτιάχνουν συστήματα υδρεύσεως για το νερό που πίνουν; Να χτίσουν και να διατηρήσουν το καταφύγιο που χρειάζονται; Δημιουργία και έλεγχος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν; Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση είναι ένα δυνατό και κατηγορηματικό «Όχι». Και οι μη Λευκοί είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου συγκεντρωμένοι σε πόλεις που εξαρτώνται από εξωτερικές προμήθειες. Απλά φανταστείτε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται αυτές οι μη Λευκές αποικίες μετά από μια εβδομάδα χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και χωρίς ηλεκτρισμό.

Όταν το έχετε φανταστεί, διαβάστε ένα προφητικό δοκίμιο με τίτλο « Στοχασμοί για τον εμφύλιο πόλεμο στη Βρετανία » στην ιστοσελίδα Gates of Vienna. Γράφτηκε το 2010 από τον El Inglés, «Ο Άγγλος», ένας Λευκός άνδρας που έχει υπηρετήσει στο στρατό και ξέρει τι λέει. Ακολουθεί μέρος της περίληψης του γιατί οι μη Λευκοί Μουσουλμάνοι, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να μπορέσουν να κερδίσουν έναν πόλεμο εναντίον των Λευκών κάφρων:

  • Οι μουσουλμανικοί θύλακες δεν μπορούν να θεωρηθούν αυτάρκεις με κανένα τρόπο, σχήμα ή μορφή. Τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες και ρεύμα πρέπει να παρέχονται, αν και με διαφορετικούς τρόπους, από το εξωτερικό. Οποιεσδήποτε ή όλες αυτές οι διαδρομές ανεφοδιασμού μπορούν, κατ' αρχήν, να κοπούν. Η συλλογή σκουπιδιών μπορεί να διαταραχθεί. Οι ιστοί κινητών τηλεφώνων μπορούν να κλείσουν ή να μπλοκαριστούν τα σήματα. οι τηλεφωνικές γραμμές μπορούν να κοπούν. Όλες οι μουσουλμανικές περιοχές θα υποστούν αυτές τις πιέσεις σε περίπτωση που ξεσπάσει σύγκρουση. Οι βρετανικές περιοχές δεν θα υπόκεινται καθόλου σε αυτές παρά μόνο στο βαθμό που γειτνιάζουν με περιοχές μουσουλμάνων. Επιπλέον, η τεχνική τεχνογνωσία που απαιτείται για την κατασκευή και τη συντήρηση υποδομών αυτού του είδους βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των Βρετανών.
  • Μια σημαντική πλειοψηφία της γης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει σχεδόν καθόλου μουσουλμάνους. Αυτό θα παράσχει στους Βρετανούς μια τεράστια περιοχή επιχειρήσεων για εκπαίδευση, άσκηση, πειραματισμό με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά, καθώς και πολλές ευκαιρίες να συναντηθούν και να σχεδιάσουν σε περιοχές όπου τόσο τεχνική όσο και φυσική επιτήρηση από την πλευρά της αστυνομίας/ασφάλειας είναι δύσκολο να διεξαχθούν.
  • Οι μουσουλμανικοί θύλακες είναι πιθανό να επεκταθούν, ή τουλάχιστον να εδραιωθούν, καθώς η εθνοθρησκευτική κάθαρση αναγκάζει τόσο τους μουσουλμάνους όσο και τους Βρετανούς να υποχωρήσουν από ορισμένες περιοχές υπέρ άλλων. Αυτό θα απλοποιήσει την κατάσταση για όλους τους παράγοντες και θα εδραιώσει το ψυχολογικό χάσμα. (« Reflections on the Civil War in Britain », Gates of Vienna, 28 Μαρτίου 2010)

Ο Ελ Ινγκλές πιθανότατα δεν είναι πλέον στο στρατό, αλλά είναι πιθανό ότι την εχθρότητά του προς τους μουσουλμάνους συμμερίζεται η πλειονότητα των λευκών ανδρών που είναι επί του παρόντος εν υπηρεσία. Εξάλλου, οι μουσουλμάνοι δεν διστάζουν να εκφράσουν τη δική τους εχθρότητα σε αυτούς, τους Λευκούς στρατιώτες, ναυτικούς και αεροπόρους. Η εχθρότητα των μουσουλμάνων είναι εύκολα κατανοητή, επειδή ο Κλόουν Κόσμος χρησιμοποιεί τον βρετανικό στρατό εδώ και δεκαετίες για να διεξάγει πόλεμο στον μουσουλμανικό κόσμο. Αλλά αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς οι Κλόουν έχουν πριονίσει το κλαδί στο οποίο κάθονται

Ἀπό : unz.com

Περί τοῦ Κλόουν Κόσμου, οἱ δημοσιεύσεις μας : ΕΔΩ , ΕΔΩ, ΕΔΩ


Ἡ Πελασγική

Αὐτές εἶναι οἱ « ἀξίες» τους

Οι διοργανωτές του Αγώνων υπερασπίστηκαν το εναρκτήριο σόου. «Φανταζόμασταν μια τελετή για να δείξουμε τις αξίες και τις αρχές μας, έτσι δώσαμε ένα πολύ σαφές μήνυμα» Tony Estanguet πρόεδρος του "Παρίσι 2024" ( στήν φωτό ἀριστερά μέ τόν Μακρόν. Ἡ ἐπισήμανσις δική μας.)

 Η Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας κατήγγειλε τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων για μια παρωδία του Μυστικού Δείπνου με θέμα LGBTQ κατά την τελετή έναρξης της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι η παράσταση αντανακλούσε τις «αξίες και τις αρχές τους».

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε με έναν θίασο από drag queens, ομοφυλόφιλους και τρανσέξουαλ να ποζάρουν σε ένα τραπέζι, καθώς ο Ιησούς Χριστός και οι απόστολοί του εμφανίστηκαν στο «The Last Supper» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 

Στη συνέχεια, ένα γιγάντιο πιάτο σερβιρίσματος κυκλοφόρησε μπροστά από το τραπέζι, από το οποίο εμφανίστηκε ένας ως επί το πλείστον γυμνός άνδρας φτιαγμένος για να μοιάζει με τον Διόνυσο, τον Έλληνα θεό του κρασιού και των γιορτών.


Καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης, πίσω από το τραπέζι διακρίνονταν οι εκτεθειμένοι όρχεις ενός άνδρα χορευτή.

«Αυτή η τελετή δυστυχώς περιελάμβανε σκηνές στις οποίες ο Χριστιανισμός χλευάστηκε και γελοιοποιήθηκε, για το οποίο λυπούμαστε βαθύτατα», ανέφερε η Διάσκεψη των Επισκόπων σε δήλωση το Σάββατο. 

«Ευχαριστούμε τα μέλη άλλων θρησκευτικών δογμάτων που μας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους», συνεχίζει η δήλωση. «Σήμερα το πρωί σκεφτόμαστε όλους τους Χριστιανούς σε όλες τις ηπείρους που έχουν πληγωθεί από την υπερβολή και την πρόκληση κάποιων σκηνών».

Η τελετή καταδικάστηκε από χριστιανούς και συντηρητικούς σε όλο τον κόσμο. Ο επίσκοπος Ρόμπερτ Μπάρον της Μινεσότα χαρακτήρισε την παράσταση «χυδαία κοροϊδία του Μυστικού Δείπνου», ενώ ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «το άνοιγμα των Ολυμπιακών Αγώνων προσβάλλοντας δισεκατομμύρια Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο ήταν μια πραγματικά κακή αρχή» για τη Γαλλία. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, Έλον Μασκ, περιέγραψε το θέαμα ως «τρομερή ασέβεια προς τους Χριστιανούς», ενώ ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Δρ Έλι Ντέιβιντ έγραψε ότι «ακόμα και ως Εβραίος», « εξοργίστηκα από αυτή την εξωφρενική προσβολή στον Ιησού και τον Χριστιανισμό».

Οι διοργανωτές του Αγώνων υπερασπίστηκαν το εναρκτήριο σόου. «Φανταζόμασταν μια τελετή για να δείξουμε τις αξίες και τις αρχές μας, έτσι δώσαμε ένα πολύ σαφές μήνυμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Παρίσι 2024 Τόνι Εστανγκέ στους δημοσιογράφους το Σάββατο. «Η ιδέα ήταν να πυροδοτήσω πραγματικά έναν προβληματισμό. Θέλαμε να έχουμε ένα μήνυμα όσο πιο δυνατό γινόταν».

«Η ιδέα μας ήταν η συμπερίληψη», πρόσθεσε ο Thomas Jolly, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής. «Θέλαμε να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα σημαίνει να είμαστε μαζί. Θέλαμε να συμπεριλάβουμε όλους».

Ἀπό : swentr.site

ἀπό ΕΔΩ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επέκρινε το γεγονός ότι κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων έγινε μια «LGBT παρωδία του Μυστικού Δείπνου», κατά την οποία οι «απόστολοι εκπροσωπήθηκαν από τραβεστί». . Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι ο Μυστικός Δείπνος είναι ένα «ιερό θέμα για τους Χριστιανούς»

 Παρόμοια κριτική προέκυψε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία εξέφρασε την οργή της και αναφέρθηκε στην «ιστορική και πολιτιστική αυτοκτονία» σε μια «χριστιανική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού»

 Κριτική άσκησε και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος είπε ότι η τελετή ενσαρκώνει την «δυτική κενότητα»

 «Σιγά σιγά έχουν αποτινάξει τους μεταφυσικούς δεσμούς με τον Θεό, την πατρίδα και την οικογένεια», είπε σε ομιλία του στους Ούγγρους που ζουν στη Ρουμανία, αναφερόμενος στους Δυτικούς γενικότερα. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει οδηγήσει σε έλλειψη δημόσιας ηθικής. Ως παράδειγμα αυτής της έλλειψης, έδειξε την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι. ( ἀπό ἐδῶ)


Ἡ Πελασγική

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Πᾶμε ξανά : Ἀρχαῖο Πνεῦμα ἀθάνατο ( ; )

 Ἔτσι ἄρχισε τό 1896 μέ κάθε σεβασμό στήν Ἑλληνική Πολιτιστική Κληρονομιά καί Παράδοσιν :

 
Ἀρχαῖο Πνεῦμ᾿ ἀθάνατο, ἁγνὲ πατέρα 
τοῦ ὡραίου, τοῦ μεγάλου καὶ τ᾿ ἀληθινοῦ, 
κατέβα, φανερώσου κι ἄστραψε ἐδῶ πέρα 
στὴ δόξα τῆς δικῆς σου γῆς καὶ τ᾿ οὐρανοῦ. 

Στὸ δρόμο καὶ στὸ πάλεμα καὶ στὸ λιθάρι, 
στῶν εὐγενῶν Ἀγώνων λάμψε τὴν ὁρμὴ 
καὶ μὲ τ᾿ ἀμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι 
καὶ σιδερένιο πλάσε κι ἄξιο τὸ κορμί. 

Κάμποι, βουνὰ καὶ πέλαγα φέγγουν μαζί σου 
σὰν ἕνας λευκοπόρφυρος μέγας ναός. 
Καὶ τρέχει στὸ ναὸ ἐδῶ προσκυνητής σου, 
Ἀρχαῖο Πνεῦμ᾿ ἀθάνατο κάθε λαός. 

                                                    Κωστῆς Παλαμᾶς    (Ἀσάλευτη Ζωή1896

  Ὁ ὕμνος παραγγέλθηκε στὸν ποιητὴ Κωστῆ Παλαμᾶ, τὸν Μάϊο τοῦ 1895 ἀπὸ τὴν Ἐπιτροπὴ Ὀλυμπιακῶν ἈγώνωνΜελοποιήθηκε ἀπὸ τὸν Κερκυραῖο μουσουργὸ Σπύρο Σαμάρα καὶ ἀπετέλεσε τὸν ὕμνο τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων, ποὺ ὠργανώθηκαν στὸ Στάδιο τὸ 1896. Ἀπὸ τὸ 1952 εἶναι ὁ ἐπίσημος ὕμνος τῶν Ἀγώνων καὶ ἀκούγεται ἀπὸ τότε σὲ ὅλες τὶς τελετὲς ἔναρξης στὰ Ἑλληνικά.

Συνεχίστηκε μέ τόν ἴδιο σεβασμό, ἀπό τό 1952 ...


Καί τό 2024, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ...


Ἄς κλείνουμε εὐλαβικά τό γόνυ καί νά χαιρετήσουμε γιά ὕστατη φορά τό Ἀρχαῖο Ἑλληνικό Πνεῦμα. Ποιός ξέρει πότε καί ποῦ μπορεῖ νά τό ξανασυναντήσουμε ; ...................................


Ἄν ἀναλογιστῇ κάποιος γιατί πολεμοῦν μέ τόση μανία τίς Ἐθνικιστικές Ἰδέες, Ἀξίες καί Ἰδανικά δέν μπορεῖ παρά νά ἐξηγήσῃ μέ μεγάλη εὐκολία αὐτό τό μεταφυσικό μῖσος. Τό ὁποῖο εἶχε, ἔχει καί θά ἔχῃ ἕναν στόχον πού μέ τόν/τήν/τό γαλλικό ὄν, ἀποδεικνύεται περιτράνως. Κι᾿ὅποιος δέν ἔχει καταλάβει τί πολεμοῦν, εἶναι ἄξιος τῆς μοίρας πού τοῦ ἐπιφυλάσσουν οἱ κάθε λογῆς Σουάμπ,Χαράρι καί Γκέητς... 


( Γράφαμε τήν ἡμέρα πού πῆραν τήν Ὁλυμπιακή Φλόγα τά ἀνώμαλα ὄντα στό Παρίσι, ΕΔΩ 
Μέ τήν ἐλπίδα πώς θά κέρδιζαν τίς ἐκλογές οἱ Ἐθνικιστές καί θά ἄλλαζε κάτι. Ἀλλά ἡ Καμπάλ εἶναι ἐκεῖ καί τά δίνει ὅλα ! ) 


Καί πρός ἐπιβεβαίωσιν τῆς ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ, ἡ σημερνή ἔναρξις :



Η από αρχαιοτάτων χρόνων περίφημη ... Ολυμπιακή Πασαρέλα


Ἦταν καί ἡ πολιτική ἡγεσία τῆς ἑλλαδικῆς,ἐκεῖ,κατενθουσιασμένοι ἀπό ὅσα « ΑΘΛΗΤΙΚΑ»  παρακολούθησαν ...


( οἱ φωτό τῆς τελετῆς ἐνάρξεως τοῦ καραγκιοζομππερντέ καί τῆς ἀνωμαλίας, ἀπό ἐδῶ).

Κατεβᾶστε τήν κουρτίνα, σβῆστε τά φῶτα ὁ Πολιτισμός ἐτελείωσε...


Ἡ Πελασγική

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Δέν συνελήφθη, ἐχειροκροτήθη !


 Καθώς η βίαιη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα πλησιάζει τον δέκατο μήνα της προκαλώντας μια διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική καταστροφή και δημιουργώντας φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλαβε επαίνους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία παρείχε κρίσιμη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξη για τον πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός –ο οποίος θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει εντάλματα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα– πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου αυτή την εβδομάδα, όπου μίλησε στο Κογκρέσο, εν μέσω διαδηλώσεων εντός και εκτός του αμερικανικού Καπιτωλίου.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να συνεχίσει τον πόλεμό του μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς, ζήτησε εγγυήσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί παρά τις εντάσεις για τη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και την αναβολή των αμερικανικών αποστολών όπλων.

Επαναλαμβανόμενα ψέματα

Ο Νετανιάχου παρουσίασε στο Κογκρέσο μια σειρά από ισχυρισμούς για τους οποίους απέτυχε να παράσχει αποδείξεις και πάλι.

Από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που πυροδοτήθηκε από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ο Νετανιάχου και το ισραηλινό αμυντικό κατεστημένο προσπάθησαν να κερδίσουν την παγκόσμια υποστήριξη και συμπάθεια επαναλαμβάνοντας ισχυρισμούς που έχουν καταρριφθεί πλήρως.

Είπαν ότι η Χαμάς αποκεφάλιζε μωρά και τα τοποθέτησε σε φούρνους σε ένα ισραηλινό κιμπούτς κατά τη διάρκεια της εισβολής της ομάδας στις 7 Οκτωβρίου, έναν ισχυρισμό που επανέλαβε αρχικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αργότερα ανακάλεσε. Δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι συνέβη αυτό, αλλά ο Νετανιάχου επανέλαβε τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Η χρήση μη στρατιωτικών υποδομών από τη Χαμάς ήταν επίσης ένας δυνατός ισχυρισμός που χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα από το Ισραήλ για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία, αποδεκατίζοντας το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας και τα σχολεία που διοικούνται από τον ΟΗΕ που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια. Αυτός ο ισχυρισμός επίσης δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Μια στιγμή που άφησε εμβρόντητους τους θεατές την Τετάρτη ήταν όταν ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ δεν είχε σκοτώσει αμάχους στη νότια Γάζα.

«Ρώτησα τον διοικητή εκεί, πόσους τρομοκράτες βγάζετε στη Ράφα; Μου έδωσε έναν ακριβή αριθμό, 1.203», είπε ο Νετανιάχου , αναφερόμενος σε μια συνομιλία που είχε με έναν Ισραηλινό διοικητή στη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

«Τον ρώτησα πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν; Είπε, πρωθυπουργέ, πρακτικά κανένας. Με εξαίρεση ένα μεμονωμένο περιστατικό όπου σκάγια από βόμβα χτύπησαν μια αποθήκη όπλων της Χαμάς και σκότωσαν άθελά τους δύο δωδεκάδες ανθρώπους», συνέχισε.

«Η απάντηση είναι, πρακτικά καμία. Θέλετε να μάθετε γιατί; Επειδή το Ισραήλ έβγαλε τους πολίτες από τον κίνδυνο. Κάτι που ισχυρίζονταν ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ, αλλά το κάναμε!».

Η δήλωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κοινό του Κογκρέσου, όσους επέλεξαν να παρευρεθούν.

Οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού ότι η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων ήταν μαχητές και όχι άμαχοι χαρακτηρίστηκαν ως μία από τις «πιο επαίσχυντες» στιγμές από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι στον θύλακα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του βομβαρδισμού του Ισραήλ και της ασφυκτικής πολιορκίας που οδήγησε την παράκτια περιοχή στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας, με περισσότερους από 90.000 τραυματίες. Μια άλλη εκτίμηση του  ιατρικού περιοδικού The Lancet λέει ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 180.000 .

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του θύλακα των περίπου 2 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει εκτοπιστεί αμέτρητες φορές.


«Η ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω δει ποτέ. Μια σειρά από ψέματα και μια ατελείωτη ροή γενοκτονικής προπαγάνδας, και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πολιτικών απλώς σηκώθηκε και χειροκροτούσε σε κάθε φράση. Γενοκτονικά φρικιά, όλοι τους», έγραψε ένας χρήστης του X.

Ο Jeremy Diamond του CNN περιέγραψε τον ισχυρισμό σχετικά με τις απώλειες αμάχων ως «γελοίες».

Ο ανταποκριτής του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου στην Ιερουσαλήμ κατέρριψε ορισμένους από τους ισχυρισμούς του Νετανιάχου , συμπεριλαμβανομένων αυτών για βοήθεια. Ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκε το ΔΠΔ, το οποίο, ως μέρος της υπόθεσης εγκλημάτων πολέμου κατά Ισραηλινών αξιωματούχων, λέει ότι το Ισραήλ εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στον θύλακα.

Ο Νετανιάχου προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες του ΔΠΔ στην ομιλία του και ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τους αμάχους, ισχυριζόμενος ότι 40.000 φορτηγά βοήθειας είχαν εισέλθει στη Γάζα από την αρχή του πολέμου, συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο τόνους τροφίμων.

«Ο Νετανιάχου μιλάει για μεγάλους αριθμούς βοήθειας, αλλά υπάρχουν πολύ, πολύ ξεκάθαρα στοιχείαμιλάτε με οποιαδήποτε ανθρωπιστική οργάνωση που εργάζεται επιτόπου στη Γάζα, τα Ηνωμένα Έθνη, ακόμα και όταν βλέπεις το Ισραήλ όπως αυτοί άνοιξε και έκλεισε τη στρόφιγγα της βοήθειας προς τη Γάζα, υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι το Ισραήλ δεν επέτρεπε πάντα αρκετή βοήθεια, ότι δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει τη στρατιωτική σύγκρουση για να παράσχει ασφαλείς διαδρομές για να εισέλθει αυτή η βοήθεια», είπε ο Diamond .

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κατακρίνουν το Ισραήλ επειδή δεν βοήθησε να διευκολυνθεί η είσοδος της απελπιστικά αναγκαίας βοήθειας στη Γάζα. Οι παραδόσεις βοήθειας έχουν συσσωρευτεί στην αιγυπτιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος της Ράφα από τότε που το Ισραήλ ανέλαβε το πέρασμα από την πλευρά της Γάζας.

Μποϊκοτάζ και διαμαρτυρία

Περίπου οι μισοί Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μποϊκόταραν την ομιλία του Νετανιάχου. Η Παλαιστινιο-αμερικανίδα βουλευτής  Rashida Tlaib, που παρευρέθηκε,  κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε «Εγκληματίας πολέμου» και «Ένοχος Γενοκτονίας».( φωτό)


Καθώς σηκώθηκε για να επιδείξει την πινακίδα, ο Νετανιάχου δέχτηκε χειροκροτήματα από τους συναδέλφους της Tlaib

Η Alexandria Ocasio-Cortez των Δημοκρατικών είπε ότι το Κογκρέσο έπρεπε να παρουσιάζει κενές θέσεις λόγω του αριθμού των αντιπροσώπων που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν.

«Ο Νετανιάχου έχει χάσει τόσους πολλούς ανθρώπους που απευθύνεται μόνο σε ένα κλάσμα του Κογκρέσου», έγραψε η εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης στο X.

«Όταν συμβαίνει αυτό [ να μην θέλουν να παραστούν οι βουλευτές], γεμίζουν τις θέσεις με μη μέλη, όπως αυτό που κάνουν στις τελετές βραβείων, προκειμένου να προβάλουν την εμφάνιση πλήρους προσέλευσης και υποστήριξης».

Μεταξύ εκείνων που μποϊκόταραν ήταν η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Nancy Pelosi, η οποία κατακεραύνωσε τον Νετανιάχου στο Χ. Αλλά οι ανησυχίες της επικεντρώθηκαν περισσότερο στις αντιρρήσεις του Ισραηλινού ηγέτη για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς παρά στη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Γάζα.

«Η παρουσίαση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Βουλή σήμερα ήταν μακράν η χειρότερη παρουσίαση από οποιονδήποτε ξένο αξιωματούχο που προσκλήθηκε και τιμήθηκε με το προνόμιο να μιλήσει στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της Καλιφόρνια στο X.

«Πολλοί από εμάς που αγαπάμε το Ισραήλ αφιερώσαμε χρόνο σήμερα ακούγοντας Ισραηλινούς πολίτες των οποίων οι οικογένειες υπέφεραν από την τρομοκρατική επίθεση και τις απαγωγές της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς», συνέχισε, ελπίζοντας ότι ο Νετανιάχου θα αφιερώσει τον χρόνο του για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο Νετανιάχου παρέλειψε να αναφέρει τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου. Οι οικογένειες των εναπομεινάντων ομήρων στη Γάζα έχουν κάνει απεγνωσμένες εκκλήσεις για μια συμφωνία που θα απελευθέρωνε τους αιχμαλώτους από τη Γάζα, κατηγορώντας τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του ότι παρεμπόδισαν μια συμφωνία.

Το Ισραήλ λέει ότι περίπου 120 αιχμάλωτοι παραμένουν στη Γάζα από τους περίπου 250 που συνελήφθησαν από τη Χαμάς και άλλους Παλαιστίνιους ένοπλους στις 7 Οκτωβρίου. Παλαιστινιακές φατρίες επιδιώκουν να ανταλλάξουν ομήρους με Παλαιστίνιους κρατούμενους στην ισραηλινή κράτηση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Bernie Sanders κατηγόρησε τον Νετανιάχου ως εγκληματία πολέμου και ψεύτη.

«Ο Νετανιάχου δεν είναι μόνο εγκληματίας πολέμου. Είναι ψεύτης. Όλες οι ανθρωπιστικές οργανώσεις συμφωνούν: Δεκάδες χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν την πείνα επειδή η εξτρεμιστική κυβέρνησή του συνεχίζει να εμποδίζει την παροχή βοήθειας. Οι Ισραηλινοί τον θέλουν να φύγει από το γραφείο. Ήρθε λοιπόν στο Κογκρέσο για προεκλογική εκστρατεία», έγραψε ο γερουσιαστής του Βερμόντ στο X.( φωτό)

Η αντιπρόεδρος και σημερινή υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις, επίσης δεν παρευρέθηκε στην ομιλία της Τετάρτης λόγω άλλων δεσμεύσεων, ούτε χαιρέτησε τον Νετανιάχου στο αεροδρόμιο όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο του.

Συναντήθηκε όμως μαζύ του την Πέμπτη. μετά τήν συνάντηση με τον Μπάιντεν.

Έξω στους δρόμους της Ουάσιγκτον DC, φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές επέκριναν την επίσκεψη του Νετανιάχου ( φωτό) και έγιναν κάποιες συλλήψεις. Εκατοντάδες συνελήφθησαν την Τρίτη όταν ακτιβιστές της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη διαδήλωσαν μέσα στο κτίριο του Κογκρέσου.

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ο Νετανιάχου είπε: «Επισήμως έχετε γίνει οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν».


Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στο Ιράν και τις υποστηριζόμενες από το Ιράν ομάδες στη Μέση Ανατολή που πολεμούν επί του παρόντος το Ισραήλ παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο και οι Χούτι στην Υεμένη .

Οι διεθνείς παρατηρητές ανησυχούν ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη, περιφερειακή πυρκαγιά, ειδικά με την βαριά οπλισμένη ομάδα της Χεζμπολάχ.

Ἀπό : newarab.com


Ἡ Πελασγική