" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ῥωσσία καί Κῖνα δημιουργοῦν τήν « Νέα Εὐρώπη» στήν Μέση Ἀνατολή

 Πεκίνο και Μόσχα ενώνουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες της Μέσης Ανατολής - Σουνίτες και Σιίτες Μουσουλμάνοι Κάνουν Ειρήνη


Ζούμε πρωτόγνωρους καιρούς
. Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει δει ποτέ μια τόσο μαζική αναδιάταξη χωρών στη Μέση Ανατολή να ενώνονται για να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να αρχίσουν να εργάζονται μαζί για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τους ατελείωτους πολέμους και να εργαστούν μαζί για την οικονομική ευημερία.

Και οι δύο χώρες που πρωτοστατούν στην ένωση αυτών των χωρών της Μέσης Ανατολής είναι η Κίνα και η Ρωσία.

Αυτή ήταν μια ιστορική εβδομάδα νέων συναντήσεων μεταξύ χωρών στη Μέση Ανατολή, πολλές από τις οποίες υπήρξαν σκληροί εχθροί μεταξύ τους, μερικές φορές για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια.

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη αυτών των ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Μετά από χρόνια εχθρότητας που τροφοδότησαν συγκρούσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να τερματίσουν το διπλωματικό τους ρήγμα και να ανοίξουν ξανά τις διπλωματικές αποστολές σε μια σημαντική συμφωνία που διευκόλυνε η Κίνα τον περασμένο μήνα............. ( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών της Συρίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας ολοκλήρωσαν τις διήμερες συνομιλίες στη Μόσχα την Τρίτη, με στόχο να εργαστούν για μια συμφωνία εξομάλυνσης μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έγινε σημαντική πρόοδος, αλλά μια επόμενη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να γίνει σύντομα...Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα πρότεινε ημερομηνίες για τη συνάντηση των κορυφαίων διπλωματών από τις τέσσερις χώρες.

....................( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ)

Αντιπροσωπείες της Σαουδικής Αραβίας και του Ομάν έφτασαν στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, ανέφεραν τα ΜΜΕ των Χούτι την Κυριακή, για να διαπραγματευτούν μια μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με αξιωματούχους των Χούτι.

Η επίσκεψη δείχνει πρόοδο στις διαβουλεύσεις με τη μεσολάβηση του Ομάν μεταξύ του Ριάντ και της Σαναά..... ( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ


Η διπλωματική αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας έφτασε στο Ιράν για να συζητήσει την επανέναρξη των αποστολών της μετά από επτά χρόνια απουσίας, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ριάντ.

Επικαλούμενος από το επίσημο πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας (SPA), ο υπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη μέρος της «εφαρμογής της τριμερούς συμφωνίας» που επιτεύχθηκε στις 10 Μαρτίου μεταξύ των δύο περιφερειακών δυνάμεων, με τη μεσολάβηση της Κίνας, για την αποκατάσταση των δεσμών που είχαν διαρρήξει το 2016..........( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ)

Ο διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς, πραγματοποίησε ένα απροειδοποίητο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα, όπου φέρεται να εξέφρασε την απογοήτευση της Ουάσιγκτον για το άνοιγμα του Ριάντ στο Ιράν και τη Συρία μέσω της μεσολάβησης των αντιπάλων των ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας.

«Ο Μπερνς εξέφρασε την απογοήτευσή του για τους Σαουδάραβες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Είπε στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ότι οι ΗΠΑ στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ από αυτή την προσέγγιση του Ριάντ με το Ιράν και τη Συρία»...( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ)

Ο επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο» να επιτεθεί στο Ιράν και θα μπορούσε να το κάνει χωρίς βοήθεια από τις ΗΠΑ.

«Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε εναντίον του Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός έχει την ικανότητα να χτυπήσει τόσο σε μακρινές χώρες το ίδιο όσο και κοντά στη χώρα », δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρζι Χαλέβι. Ξέρουμε πώς να ενεργούμε μόνοι μας. Είμαστε ένα κυρίαρχο έθνος που διατηρεί το δικαίωμα να παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Θα ήταν καλό να έχουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλευρό μας, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό », είπε...( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Είναι η Μέση Ανατολή η «Νέα Ευρώπη»;

Το 2018 ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε:

«  Η νέα Ευρώπη είναι η Μέση Ανατολή… Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν θα είναι διαφορετικά, ακόμα και το Κατάρ παρά τις διαφορές μας, έχουν ισχυρή οικονομία και θα είναι διαφορετικά σε 5 χρόνια.» 

Λοιπόν, τα "5 χρόνια" από το 2018 είναι τώρα: 2023.

Τό θέμα ἀπό ΕΔΩ

Μετά σειρά ἔχει ἡ Ἀφρική ! 

Καμπαλάκια,πῶς γρἀφεται τό ...Τέλος ; 



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ;;
    ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..
    ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΦΥΕΙΣ..
    https://www.youtube.com/watch?v=myIpvrBkYMo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τἰ ἐννοεῖς κάνω λάθος ;

      Κατέκτησαν τόν κόσμο τά μουσλίμια ;

      Συγγνώμη,μέ αὐτά πού δείχνει τό βίντεο οἱ στρατιὼτες μέ τίς ἀσπίδες πού φέρουν τό ἄστρο τοῦ Δαυΐδ ὑποτίθεται πώς ἐκκαθαρίζουν τόν ἐξω ἀπό ᾿δῶ. Καί μετά ἀπό τόν ἀστερισμό τοῦ Κυνός ἔρχεται ἕνα ἄστρο πού σηματοδοτεῖ ὁλόκληρη τήν Μέση Ἀνατολή ( Τουρκία,Λίβανο,Ἰσραήλ,Παλαιστίνη,Συρία,Ἰορδανία ὅλη τήν Ἀραβική Χερσόνησο,τό Ἰράκ καί τό Ἰράν) μέ ἄλλα λόγια τόν μουσουλμανικό κόσμο κι᾿ὅλη αὐτή ἡ ἔκτασις μετατρἐπεται σέ ἄγγελο πού ἀγκαλιάζει-προστατεύει τήν γῆ ;

      Παρακαλῶ,τήν ἄποψίν σας...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. καλημερα
    δηλαδη πουτιν και σιτζιπινκ θα φερουν την
    ειρηνη?
    δηλαδη τα παραπανω μαιμουνια θα τελειωσουν
    την καμπαλ?
    να αναπαυθω στην κριση σου η να πεσω απο
    τα συνεφα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « να αναπαυθω στην κριση σου η να πεσω απο
      τα συνεφα? »

      Θά σοῦ πρὄτεινα τό δεύτερο γιά νά μήν μᾶς ξαναπασχολήσῃς...

      Καλημέρα ἀγαπητέ/ή ...

      Διαγραφή