" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Τό μήνυμα τοῦ Ποῦτιν , μέσῳ τῆς φρεγάτας μέ τούς Zircon, πρός τό τρανς-ΝΑΤΟ

 Ο Πούτιν στέλνει πολεμικό πλοίο οπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους στον Ατλαντικό και Ινδικό Ωκεανό


Μια σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας φαίνεται ακόμη πιο αναπόφευκτη αυτή την εβδομάδα με βάση νέες κινήσεις και από τις δύο πλευρές.

Πρώτον, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε ένα πολεμικό πλοίο που μεταφέρει νέους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon σε μια αποστολή που θα το μεταφέρει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό, κάτι που αποτελεί σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ να μην κλιμακώσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία. μιας χειμερινής επίθεσης που θα περιλαμβάνει ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις.

«Η ανάπτυξη της φρεγάτας φαίνεται να έχει σκοπό να έχει τον μέγιστο δυνατό δημόσιο αντίκτυπο, δεδομένου ότι η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας του, Σεργκέι Σόιγκου», ανέφερε η  Zero Hedge  .

Εκτός από τον Σόιγκου, ο Πούτιν μίλησε με τον Ιγκόρ Κρόχμαλ, τον καπετάνιο της φρεγάτας που φέρει το όνομα «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Γκορσκόφ», υπενθυμίζοντας ότι το πλοίο είναι οπλισμένο με το ωφέλιμο φορτίο υπερηχητικού πυραύλου — «και πάλι, σε ένα συντονισμένο μήνυμα που αποκάλυψε την ανάπτυξη στο κοινό για πρώτη φορά», ανέφερε το πρακτορείο.

«Αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το πιο σύγχρονο υπερηχητικό σύστημα πυραύλων – «Zircon », είπε ο Πούτιν. «Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου καλή επιτυχία στην υπηρεσία του για το καλό της Πατρίδας».

Επιπλέον, το πολεμικό πλοίο αναμένεται να διασχίσει τη Μεσόγειο Θάλασσα ενώ θα εμπλακεί στο τμήμα της αποστολής του στον Ατλαντικό. Το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού, ωστόσο, παραμένει απόρρητο.

«Αυτό το πλοίο, οπλισμένο με «Zircon», είναι ικανό να πραγματοποιήσει ακριβή και ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στη στεριά», είπε ο Σόιγκου απαντώντας στην ανακοίνωση του Πούτιν. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορούν ν᾿ αντιμετωπιστούν αμυντικά οι Zircon, οι οποίοι μπορούν να αποφύγουν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας λόγω της ικανότητάς τους να πετούν με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου.


«Είμαι βέβαιος ότι τέτοια ισχυρά όπλα θα καταστήσουν δυνατή την αξιόπιστη προστασία της Ρωσίας από πιθανές εξωτερικές απειλές και θα βοηθήσουν στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας», είπε ο Πούτιν στους δύο στρατιωτικούς. «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με την  The Telegraph .

Εν τω μεταξύ, πιθανότατα ενόψει πολέμου είτε με τη Ρωσία είτε με την Κίνα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δοκιμάζει μια νέα τακτική που θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο για τις αντίπαλες δυνάμεις να υπερασπιστούν πολύτιμους στόχους.

Όπως αναφέρεται από το  Task & Purpose :

Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα : ΕΔΩ

Ὁ Ποῦτιν στέλνει τήν φρεγάτα μέ τούς Zircon στόν Ἀτλαντικό καί Ἰνδικό ὡς προειδοποίησιν πρός τίς ΗΠΑ καί τό ΝΑΤΟ. 

Κι᾿ἐγώ, ὅσο σκέπτομαι ποιοί εἶναι επικεφαλής στίς ΗΠΑ καί τό ΝΑΤΟ ...! ! ! 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα Πελασγικη μου.....θα πολεμησουν οι αμερικανοι λοατκι με αρχηγο τον κατουρλη μπαιντεν......ο Θεος να βαλει το χερι του.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χά,χά,χά !!!

      Ἔτσι ἀκριβῶς !!!

      Τ Ρ Ο Μ Α Ρ Α ΤΟΥΣ !

      Καλησπέρα ἀγαπητή Σοῦλα !

      Διαγραφή