" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ἐν τάξει τελείωσε κι᾿αὐτἠ ἡ ὑποχρέωσις...


Την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον Αρχιραβίνο της Ρωσίας Μπερλ Λάζαρ και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων Αλεξάντερ Μπορόντα.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα!

Συναντιόμαστε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, των Ηρώων της Αντίστασης και η θέση της χώρας μας είναι γνωστή. Από όλους τους Εβραίους που εξοντώθηκαν από τους Ναζί, η πλειοψηφία ήταν απλώς πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης και αυτός είναι ο κοινός μας πόνος.

Γνωρίζετε τη θέση μας ακόμα και σήμερα. Βρίσκεται στο γεγονός ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την παράδοση στη λήθη εγκλημάτων αυτού του είδους, τα οποία δεν έχουν παραγραφή. Και το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε μια τέτοια πολιτική ώστε να μην ξανασυμβεί τίποτα τέτοιο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Γνωρίζω τη θέση της εβραϊκής κοινότητας της Ρωσίας, γνωρίζω τη θέση του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με τον ρόλο και τη σημασία του Κόκκινου Στρατού στη νίκη επί του ναζισμού, επί του φασισμού, και το εκτιμούμε ιδιαίτερα, αλλά, θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά, αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον λαό μας.

Γνωρίζετε επίσης ότι οι ανακριτικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η εισαγγελία εξακολουθούν να κάνουν σοβαρή δουλειά για να αποκαλύψουν εγκλήματα αυτού του είδους εναντίον όλων των πολιτών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αναμφίβολα, αυτό το έργο θα είναι και είναι μια σημαντική συμβολή στην αποκάλυψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά των ίδιων των Εβραίων.

Είναι επίσης γνωστό ότι εβραϊκές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν τέτοιες εργασίες από την πλευρά μας. Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα υποστηριχθεί και σε διεθνές επίπεδο. Δυστυχώς, με διάφορα προσχήματα, πολλές χώρες αποφεύγουν να εργαστούν αλληλέγγυα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα. Αλλά ανεξάρτητα από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Γνωρίζω ότι έχετε μια εκδήλωση αύριο, μια ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων που σχετίζονται με αυτήν την ημερομηνία και, φυσικά, θα σας ζητήσω να μεταφέρετε τις καλύτερες ευχές μου σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του προγράμματος που έχετε περιγράψει αύριο.

Boris Lazar: Σας ευχαριστώ πολύ, σας ευχαριστώ για τα λόγια σας.


Στην πραγματικότητα, για εμάς το Ολοκαύτωμα και όλα όσα συνέβησαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι τραγικά γεγονότα.
Το ξέρω αυτό, όπως λένε, από πρώτο χέρι: η οικογένειά μου, ο πατέρας μου επέζησαν από θαύμα από το Ολοκαύτωμα, κατάφεραν να φύγουν με το τελευταίο πλοίο και η μητέρα μου επέζησε από το Ολοκαύτωμα επειδή κάποιοι δίκαιοι άνθρωποι την έκρυψαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Επομένως, τα βάσανα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος - τόσοι πολλοί Εβραίοι υπέφεραν εκείνη την εποχή, έξι εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι πέθαναν - αυτά τα βάσανα είναι τρομερά για εμάς σήμερα. Κάθε χρόνο, όταν θυμόμαστε αυτά τα γεγονότα, λέμε πάντα: ποτέ ξανά. Δεν είναι τυχαίο ότι αύριο είναι επίσης η επέτειος της [άρσης] του αποκλεισμού του Λένινγκραντ - αυτή είναι επίσης η στιγμή που θυμόμαστε τα δεινά που ήταν τότε. Όταν αθώοι άνθρωποι υποφέρουν απλώς επειδή κάποιος τους επιτίθεται, είναι τρομερό, είναι ανεξήγητο και ανυπόφορο.

Σας ευχαριστώ πολύ λοιπόν για όλα όσα έχετε κάνει και κάνετε. Επιπλέον, σήμερα οι Εβραίοι αισθάνονται πραγματικά άνετα στη Ρωσία και ευχαριστούν τον Θεό για αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας σήμερα.

Από αυτή την άποψη, συνεχίζουμε να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε κάποιες ειρηνικές λύσεις. Επειδή οι άνθρωποι που υποφέρουν είναι κακό για όλους, όλοι υποφέρουν όταν υποφέρουν οι άνθρωποι γύρω μας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είμαστε όλοι παιδιά του ενός Θεού και επιθυμία μας είναι όλα τα παιδιά να ζουν με αδελφοσύνη, αμοιβαία κατανόηση, με φιλία, ώστε οι άνθρωποι να σέβονται πραγματικά ο ένας τον άλλον. Όταν οι άνθρωποι υποφέρουν, είναι επειδή κάποιος τους εμποδίζει να ζήσουν μια ήρεμη, φυσιολογική ζωή. Το Ταλμούδ λέει ότι αυτός που σώζει τη ζωή ενός ατόμου είναι σαν να έσωσε ολόκληρο τον κόσμο, και εκτιμούμε τη ζωή κάθε ανθρώπου.

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: εμείς, ως εβραϊκή κοινότητα, νομίζω, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε όλο τον κόσμο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε κάποιες ειρηνικές λύσεις, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν πραγματικά… Ίσως ο λαός μας καταλαβαίνουμε περισσότερο από οποιονδήποτε τι βάσανα, γι' αυτό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα ώστε να υπάρχει πραγματικά μόνο ειρήνη στον κόσμο και οι άνθρωποι να ζουν μια καλή ζωή.

Βλαντιμίρ Πούτιν:  Ωραία. Σας ευχαριστώ.

<…> ( Ἀπό : ἐδῶ


Σά νά εἶπε : Ἐν τάξει τελείωσε κι᾿αὐτἠ ἡ ὑποχρέωσις...

Ναί ἔτσι ! 


Ἡ Πελασγική

11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,πάντως ο Β.Πουτιν αναφέρει τους Εβραίους ως πολίτες της Σ.Ενωσης και διαφόρων εθνικοτήτων και όχι όπως μας ζαλίζουν στην Ελλάδα με τον όρο :ΕΛΛΗΝΕΣ-εβραιοι,που δεν μπορεί να ισχύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ σωστή παρατήρησις !
      Ἔτσι !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κα Ευαγγελία σ'όλους.
    Μεταξύ άλλων δακρύβρεχτων λένε οι διάβολοι με την μορφή ανθρώπου:
    *Το Ταλμούδ λέει ότι αυτός που σώζει τη ζωή ενός ατόμου είναι σαν να έσωσε ολόκληρο τον κόσμο, και εκτιμούμε τη ζωή κάθε ανθρώπου.*

    Λέει όμως και κάτι ακόμα το ταλμούδ τ' οποίο και δεν το λένε οι "σεβαστοί ραμπί"...
    Πως οι τζεντίλ είναι κτήνη με ανθρώπινη μορφή. Δηλαδή, μας βεβαιώνουν με τον πιό ασφαλή τρόπο πως δεν νοούμε τί εννοούν, ακριβώς, διότι όντως είμαστε κτήνη.
    Γι'αυτό και τους καρφώνει μ' αυτό το βλέμμα ο Βλαδίμηρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί βεβαίως λέει καί πολλά ἄλλα ὅπου ἀποδεικνύεται τό πόσο «φιλάνθρωποι» εἶναι. Ἔ καί νά μήν τά ἔλεγε ἡ ἀνθρωπότης τά ἔχει γνωρίσει ἀπό τήν καλή, βιοματικῶς...

      Ἔτσι : Μία εἰκόνα χίλιες λέξεις !

      Ἀλλά κι᾿ἐκεῖνη ἡ τελευταία φράσις : "Ωραία. Σας ευχαριστώ." !

      Καλημέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. O Πουτιν δεν ξεχνα, γι' αυτο και το '' Ωραια, σας ευχαριστω ''

    https://www.youtube.com/watch?v=GPxLNSrygIY&list=PLBA3ijso0hT26JDeUbJfq3V9CrpBXsP6R

    Το 2023 η Δυση εκληθη να περαση απο το ταμειο. Καλησπερα, αγαπητη Πελασγικη.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοπέρασαν τ᾿ἀμερικανάκια καί τότε,ἔτσι ;

      Ὅπως καί νἄχει πλέον γνωρίζουμε ποιός κρύβεται πίσω ἀπό τέτοιες καταστάσεις,διαχρονικῶς. Ἀκόμη καί μέ τήν ἐπικρατησιν τῶν μπολσεβίκων στήν Ῥωσσία καί τήν μεταμόρφωσίν της σέ κομμουνιστικό κράτος,πάλι οἱ γνωστοί ὠφελήθησαν. Τό ἴδιο προσπαθοῦν καί τώρα μέ ὄνειρο τήν ἀναβίωσιν τῆς χαζαρικῆς αὐτοκρατορίας καί φυσικά τήν διάλυσιν τῆς Ῥωσσίας.Ἀλλά,πῶς τό εἶπες ;

      « Το 2023 η Δυση εκληθη να περαση απο το ταμειο »

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει κανένας Ιουδαίος που να έχει τυπωμένο 7ψήφιο νούμερο στον βραχίωνα? π.χ.5.996.000? Ποιος τους μέτρησε? Το περιοδικό rinder's digest του 1910 που προφήτευε τον αριθμό των εβραίων που θα σκοτωθούν στην Ευρώπη θα είναι 6.000.000? Δικό τους περιοδικό ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καθε καμπ εργασιας κρατουσε δικο του πρωτοκολλο με αριθμηση οποτε δυσκολο αυτο που λες και εν παση περιπτωση ποτε δεν ηταν 6 εκ μονοι τους, μαζι με τσιγγανους, κομμουνιστες, χομος και αλλους μπορει.

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  5. παρακαλώ επισκεφθείτε τή Νάουσα. Έχει ένα ιστορικό μνημείο...διαβάστε γιατί στήθηκε τό μνημείο αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιό ἀπό τά ΜΟυσεῖα τῆς Ναούσης,ἀγαπητέ ; Πέντε διαθέτει : https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1#%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%B1

    Κάτι ὑποψιάζομαι πώς θέλεις νά μᾶς πῆς,ἀλλά γίνε πιό συγκεκριμένος.

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή