" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ὅταν μιλᾶ ἡ Ἱστορία ἡ μικρότητα ἀποστομώνεται !

 
φωτό
Ο Πολωνοαμερικάνος Ανδρέας Παπανδρέου αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Κωνσταντίνο το 1994, παράνομα, ρατσιστικά και ανιστόρητα

Η ελληνική ιθαγένεια αφαιρέθηκε από τον Κωνσταντίνο Β' το 1994, με μια πρωτοφανή προσωπική απόφαση του...  Ανδρέα Παπανδρέου και με μια νομοθετική πράξη νομικά αν όχι επιεικώς απαράδεκτη, τουλάχιστον διάτρητη και σίγουρα ρατσιστική και ανιστόρητη...

Το σκεπτικό στην εισηγητική έκθεση ήταν επί λέξει το κάτωθι:

«...Η ελληνική ιθαγένεια ήταν συνυφασμένη με την ενεργή ιδιότητά τους ως βασιλέων. Η θεσμική απώλεια της βασιλείας οδηγεί αυτοδικαίως και στην απώλεια της ιδιότητας του βασιλιά και οδηγεί αυτοδικαίως και στην απώλεια της ελληνικής ιθαγένειας, εφόσον, άλλωστε, η οικογένεια των Γλύξμπουργκ ήταν και είναι χωρίς καμία αμφιβολία αλλογενής».

Πασοκικής έμπνευσης φρασεολογία, η οποία θα πρέπει να διδάσκεται στους μελλοντικούς νομικούς στα πλαίσια των πανεπιστημιακών σπουδών, με την προτροπή "μην βάζετε την υπογραφή σας σε σοφιστείες".

Αυτά από τον ανεκδιήγητο τύπο Ανδρέα Παπανδρέου, με την Πολωνή Μητέρα και την Αμερικανίδα γυναίκα, που ο παππούς του μηχανικός Μινέϊκο, είχε οχυρώσει το Μπιζάνι για λογαριασμό των τούρκων, που άλωσε τελικά για λογαριασμό των Ελλήνων απελευθερώνοντας τα Γιάννενα, ο παππούς του Κωνσταντίνου Β', ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος...  

Σ.

Ἀπό : lefteria.blogspot.com

Ὁ Ἀνδρέας ἀφαιροῦσε τήν ἑλληνική ἰθαγένεια ἀπό τόν Βασιλέα τῶν Ἑλλήνων. Πόσο ἀστεῖο ἀκούγεται ! Ποιός ὁ Ἀνδρέας πού χαρακτήριζε τούς Ἕλληνες καγκουρώ,στεροῦσε τήν Ἑλληνική ταυτότητα ἀπό τόν Κωνσταντῖνο πού τόσο ἀγάπησε αὐτό τόν τόπο καί τόν λαό του.  


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΩΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;»




Εὐχαριστῶ τούς σχολιαστές ἐδῶ κι᾿ ἐδῶ 


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,δυστυχώς ένα από τα λάθη που έκανε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν που δεν περιποιήθηκε όπως του άξιζε και τον Α.Παπανδρεου και άλλους λεβέντες που έγιναν αργότερα υπουργοι-ηρωες του άθλιου ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά πῶ ὅτι διαφωνῶ,μᾶλλον ψέματα θά εἶναι... Καί φυσικά ἀφορᾷ ΑΠΑΝΤΕΣ ὄχι μόνον τοῦ πασοκ.

      Καησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Η έννοια της ντροπής προϋποθέτει την απόκρυψη του προσώπου με ταυτόχρονο σκύψιμο της κεφαλής εις ένδειξη ενοχής για την άδικο πράξη, ομολογουμένης της παραδοχής της, με εκδήλωση αιτήματος δημόσιας συγχώρησης. Είναι δυνατόν να συμβεί στην Ελλάδα κάτι τέτοιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀπό τούς πολιτικάντηδες τῆς Ἑλλαδικῆς,πανδύσκολο ἕως ἀπίθανον.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Τι Πολωνοσμερικάνος γράφετε για τον Παπανδρέου; Η μάνα του ήταν Πολωνέζα. Ο πατέρας του όμως ήταν Έλλην, όχι Αμερικάνος. Στη δε βασιλική οικογένεια δυστυχώς δεν υπάρχουν ελληνικά γονίδια, γιατί ήρθαν από τη Δανία και κανείς άρρεν δεν παντρεύτηκε Ελληνίδα, πλην του άτυχου βασιλέως Αλεξάνδρου, που παντρεύτηκε την Ασπασία Μάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή