" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ἡ ξεχασμένη μαζική δολοφονία τῶν «Anti-Gay» μαρτύρων


 Ήταν πρωί στην Ανατολική Αφρική. Η μέρα ήταν 26 Μαΐου 1886 και κατά μήκος της όχθης της λίμνης Βικτώρια η ομίχλη εξακολουθούσε να απλώνεται πυκνά στο χαμόκλαδο της ζούγκλας, αν και ο ήλιος είχε ανατείλει πολύ πάνω από τον ορίζοντα. Ο νυχτερινός θόρυβος της άγριας ζωής είχε απο ώρα υποχωρήσει και ο τόπος ήταν ήσυχος εκτός από το βουητό των εντόμων και το μουρμουρητό ψυθιριστών φωνών.

Σε ένα μεγάλο ξέφωτο σε ένα λόφο πάνω από τη λίμνη εκτυλίχθηκε μια δραματική σκηνή. Ο βασιλιάς Mwanga της Ουγκάντα ​​διεξήγαγε δίκη στον υπαίθριο χώρο συγκέντρωσης μπροστά από την προσωρινή κατοικία του, ενώ το βασιλικό του παλάτι ήταν υπό επισκευή μετά από πυρκαγιά

Αφορμή ήταν η δίκη του Charles Lwanga, επικεφαλής της βασιλικής σελίδας-boys και προσηλυτισμένου στον καθολικισμό. Πολλοί από τους νεαρούς υπό τη φροντίδα του είχαν γίνει επίσης Καθολικοί, ενώ άλλοι είχαν γίνει Αγγλικανοί.

Το "έγκλημα" του Λουάνγκα ήταν η περιφρόνηση του Βασιλιά, του οποίου η εξουσία στους υπηκόους του ήταν απόλυτη. Η φύση της περιφρόνησής του ήταν ότι αρνιόταν να υποβάλει τον εαυτό του ή τους προστατευομένους του στην ομοφυλοφιλική σοδομία από τον Mwanga, έναν βίαιο παιδόφιλο με αδηφάγες σαρκικές ορέξεις.

Ο Λουάνγκα ήξερε ότι δεν μπορούσε να περιμένει έλεος από τον βασιλιά Μουάνγκα. Τους προηγούμενους μήνες ο μονάρχης είχε δολοφονήσει πέντε άνδρες επειδή υποστήριζαν τις χριστιανικές αξίες, συμπεριλαμβανομένου του Αγγλικανού επισκόπου, Τζέιμς Χάνινγκτον, και του ανώτερου συμβούλου του Τζόζεφ Μακάσα (ένας νεόκοπος καθολικός προσήλυτος) που επέκρινε τον Μουάνγκα ότι σκότωσε τον Χάνινγκτον χωρίς να του δώσει το παραδοσιακό δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην δίκη . Γι' αυτό αποκεφαλίστηκε ο Μακάσα. Τρεις από τους Αγγλικανούς συναδέλφους του Χάνιγκτον διαμελίστηκαν και τα σώματά τους κάηκαν.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο Lwanga που θα πλήρωνε επειδή αρνήθηκε στον βασιλιά Mwanga το δικαίωμά του να κάνει «gay» σεξ. Είκοσι πέντε αγόρια και νεαροί άντρες θα μοιράζονταν επίσης τη μοίρα του, από τους δεκαπέντε που ήταν συμπολίτες του καθολικοί, μαζί με δέκα Αγγλικανούς.

Με τους ανυπάκουους να παρατάσσονται μπροστά του ως ομάδα, ο βασιλιάς Mwanga έβγαλε την όλη την μανία του, διατάσσοντας να δέσουν με σχοινιά, δεσμά, σιδερένιους κρίκους και ζυγούς σκλάβων τίς θαρραλέες ψυχές και βάδισαν στην κοντινή πόλη Namugongo όπου κρατήθηκαν υπ᾿ αυτούς τους ίδιους βασανιστικούς περιορισμούς για μια ολόκληρη εβδομάδα.

ἀπό ἐδῶ

Στις 3 Ιουνίου, χωρίς να υποκύψουν ακόμη και κάτω από τέτοια κακοποίηση, δολοφονήθηκαν ένας-ένας, τυλιγμένος ο καθένας σφιχτά σε ψάθες από καλάμια και ρίχτηκαν ζωντανοί σε μια δυνατή φωτιά.

Οι δήμιοι σοκαρίστηκαν όταν τ᾿αγόρια αντί να εκλιπαρούν για έλεος ή να θρηνούν για τη σκληρή μοίρα τους, έδιναν κουράγιο ενθαρρύνοντας το ένα το άλλο καθώς καίγονταν, όπως οι μάρτυρες των αρχαίων ρωμαϊκών αμφιθεάτρων.

Μέχρι σήμερα, η 3η Ιουνίου εορτάζεται σε όλη την Ουγκάντα ​​ως "Ημέρα των Μαρτύρων", που αναγνωρίζεται παγκοσμίως τόσο στην Καθολική όσο και στην Αγγλικανική ομολογία.

Η Ουγκάντα ​​είναι επομένως μοναδική σε όλο τον κόσμο για τον εορτασμό της απόρριψης της ομοφυλοφιλικής σοδομίας με τη δική της ετήσια γιορτή.

Αλλά είναι μια «αργία» που το κίνημα υπέρ της οικογένειας σε όλο τον κόσμο πρέπει να αγκαλιάσει, ως υπενθύμιση κατά τη διάρκεια του «μήνα υπερηφάνειας» του τι πραγματικά γιορτάζεται κάτω από το κλεμμένο λάβαρο του ουράνιου τόξου του Θεού. 

Το «Gay Pride» είναι μια κουλτούρα θανάτου, αρρώστιας και αυθάδους περιφρόνησης Εκείνου που μας δημιούργησε αρσενικά και θηλυκά κατ' εικόνα Του, για να δεθούμε μαζί –ένας άντρας και μια γυναίκαπου σφραγίζεται από τη συνθήκη του αληθινού γάμου.

( ἀπό ἐδῶ


*  Ο Δρ Scott Lively είναι ιεραπόστολος στο παγκόσμιο κίνημα υπέρ της οικογένειας για περισσότερα από τριάντα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τριών αποστολών στην Ουγκάντα. Αυτό το δοκίμιο είναι προσαρμοσμένο από το ημιτελές βιβλίο του σχετικά με αυτό το θέμα ως το πρώτο από μια σειρά άρθρων υπέρ της οικογένειας κατά τη διάρκεια του «μήνα υπερηφάνειας» του 2022 που αποκαλύπτει την αληθινά αποκρουστική ιστορία του κινήματος LGBT

φωτό

Ο Λουάνγκα και οι άλλοι Καθολικοί που τον συνόδευσαν στο θάνατο αγιοποιήθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 1964. διαβάζουμε σχετικῶς ἐδῶ
Ὑπάρχει σχολεῖο Γυμνάσιο, στήν Οὐγκάντα αφιερωμένο στό ὄνομα τοῦ μάρτυρα Τσάρλς Λουάνγκα. ἐδῶ  Τό ὁποῖο ἐπλήγη ἀπό τόν κυκλώνα idai τήν Ἄνοιξη τοῦ 2019 καί πρὄκειται νά μετεγατασταθεῖ. 

Μάθαμε καί σήμερα κάτι πού δέν γνωρίζαμε. Ἄν εἶναι χρήσιμο ; Κυττᾶξτε γύρω μας τί συμβαίνει μέ τήν ἀτζέντα LGBT τῶν νεοταξιτῶν παγκοσμιοποιητῶν τῆς ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ,πού ἐπιζητᾶ τόν ἀφανισμό τῆς Ἀνθρωπότητος καί θά νοήσετε τήν χρησιμότητα αὐτῆς τῆς γνώσης. 
Τί λέει πώς ἀποκαλύπτει ὁ δρ. Σκότ Λάϊβελι ;  
...την αληθινά αποκρουστική ιστορία του κινήματος LGBT

Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Γνωρίζουμε αν ο άναξ ήταν προϊόν των αγγλοσαξονικών κολλεγίων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄχι ἦταν αὐθεντικός Οὐγκα (γκα) ντανέζος ! Ἐξ οὖ καί ἡ «τελετουργική παιδοφιλία». Ἀντιμαχόταν μέ μένος τόν Χριστιανισμό. Διαβάζουμε γι᾿αὐτό τό τέρας :
      « ....Για τον Mwanga, η απόλυτη ταπείνωση ήταν οι ανδρικές καθολικές σελίδες του χαρεμιού του που αντιστέκονταν στις προόδους του
      Σύμφωνα με την παράδοση, ο βασιλιάς ήταν το κέντρο της εξουσίας και της εξουσίας και μπορούσε να απαρνηθεί οποιαδήποτε ζωή όπως ήθελε. Ήταν ανήκουστο για απλές σελίδες να απορρίπτουν τις επιθυμίες ενός βασιλιά. Δεδομένων αυτών των αντικρουόμενων αξιών, ο Mwanga ήταν αποφασισμένος να απαλλάξει το βασίλειό του από τη νέα διδασκαλία και τους οπαδούς της. ..»

      Λοιπόν γιά τήν λέξιν "page" διαβάζουμε ἐκτός ἀπό τήν γνωστή ἐρμηνεία "σελίς" καί τήν λέξιν "ἔδρα" μέ την ἔννοιαν ὀπισθίων πού στήν ἀγγλική δίνεται τό "ass" ( ὀπίσθια ). Ἔτσι ἔχουμε : τά ἀνδρικά καθολικά ὀπίσθια ( δῆλα δή τά παιδιά πού εἶχαν προσηλυτισθεῖ σέ Χριστιανούς δέν ἐνέδιδαν σ᾿ἀντίθεσιν μέ τά ντόπια πιστά σήν παραδοσιακή παγανιστική τους πίστιν ( ὅ,τι κι᾿ἄν ἦταν αύτή...).
      Ὅπου σελίδες διάβαζε όπίσθια :
      « ...Ως εκ τούτου, ο Mwanga προκάλεσε μια αναμέτρηση τον Μάιο του 1886, δίνοντας εντολή στους προσήλυτους στην αυλή του να επιλέξουν μεταξύ της νέας τους πίστης και της πλήρους υπακοής στις εντολές και το βασίλειό του...»
      ( https://en.wikipedia.org/wiki/Mwanga_II_of_Buganda)
      Μέ ἁπλά λόγια τούς εἶπε : Ἤ κάθεστε καί σᾶς κάνω ἀδελφάρες ἤ ἔχετε γειά βρυσοῦλες...

      Ὁ ἄναξ πού δέν σπούδασε σέ ἀγγλοσαξονικά κολλέγια διότι ἄν τό εἶχε κάνει δέν ά δημιουργῦσε μάρτυρες τοῦ Χριστιανισμοῦ...

      Ὁ Ἄναξ...
      Ἄ ΝΑΞ, γεν. ἄνακτος, ὁ᾽ ἐπ. δοτ, πληθ, ἀνάκτεσσι" κύριος, ἄρχων, δασιλεὺς (χρησιμοπ. ἐπὶ ὅλων τῶν
      Θεῶν, καὶ κυρ, τοῦ ᾿Απόλωνος).-- ΙΙ κάθε γήινος ἄρχων, ἡγεμών, ἀρχηγός, βασιλεὺς || ὡς ἐπὶ τῶν υἱῶν
      ἣ συγγενῶν τῶν βασιλέων, καὶ γενικῶς ἐπὶ τῶν προυχόντων μιᾶς πόλεως, ἐπὶ τῶν διαχειριζομένων
      τά κοινὰ ἑνός κράτους. 2) ὥσ. ὁ οἰκοδεσπότης (λατ.-herus, dominus). 3) γενικῶς, πᾶς ὅστις εἶναι
      ὑπεύδυνος διά κάτι, ὡς κώπης ἄνακτες, πύλης ἄναξ,ὅπλων ἄναξ (πρβλ. χειρ-ὥναξ) [<Fανα- + Τ κτ’ (τοῦ
      κτῶμαι:) πρβλ. σανcκ". vanoti=κερδίζειν).
      Λεξικό ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσης,Ἰω. Σταματάκου

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή