" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ποιός πῆρε τελικῶς τήν θέσιν τοῦ Πάϊατ ; !

   
Ὅταν ἐπεσκέφθη τό καλοκαίρι ( τήν νέα βάσιν τῶν ΗΠΑ), τήνἈλεξανδρούπολι, ὁ Μενέντεζ ἔλεγε :« Από καιρό υποστηρίζω την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργειακής αλληλεξάρτησης και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών... Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και τις εισβολές της στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον ελληνικό εναέριο χώρο. Τελεία και παύλα...»
Ποιός θά ἔχη τό γενικό πρόσταγμα γιά τήν ...Ἀλεξανδρούπολιν ; Στόν Τσούνη θά μείνῃ ἡ ...ὑπερηφάνεια !   ( γράφαμε σχετικῶς ἐδῶ

Ὁ Μενέντεζ χρόνια τώρα, ἀλλά κυρίως ἐδῶ κι᾿ἕναν χρόνο ἱδρωκόπησε γιά νά ἑδραιωθῇ ὡς ἰδιαιτέρως σημαντικός γιά τήν Ἑλλάδα. Εἶναι σάν μέ τό φευγιό τοῦ Πάϊατ νά μᾶς κάθησε στόν σβέρκο ὄχι ὁ ...Τσούνης πού τιτλοφορεῖται Πρέσβης τῶν ΗΠΑ ἐν Ἑλλάδι,ἀλλά ο Πρόεδρος τῆς Ἐπιτροπῆς Ἐξωτερικῶν Ὑποθέσεων,ὁ γερουσιαστής Μενέντεζ. Θυμᾶστε πέρσι τόν Δεκέμωριο ἐκεῖνο τόν νόμο γιά τήν Ἀμυνα,τό 3+1 ( ΗΠΑ,Ἑλλάς,Κύπρος,Ἰσραήλ) καί τά πανηγύρια τοῦ Μητσοτάκη στό Ἀμέρικα ἀλά μπρατσέτα μέ τόν Μενέντεζ; Τίς καδραρισμένες ὑπογραφές ; Ναί,ἦσαν ὅλοι χαρούμενοι :  
 
Ως ισόβιος και σθεναρός υποστηρικτής των βαθιών αμερικανικών δεσμών με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, είμαι απίστευτα περήφανος που βλέπω το Κογκρέσο να κάνει ένα τόσο κρίσιμο βήμα για να επιβεβαιώσει τη συνεργασία 3+1 ως το στυλοβάτη της δημοκρατίας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειος και ως μια ανεκτίμητη συμμαχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μενέντεζ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Ο νόμος για την άμυνα και τη διακοινοβουλευτική εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας του 2021, ο οποίος στηρίχθηκε ένθερμα από τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Bob Menendez (DN.J.) και τον γερουσιαστή Marco Rubio (R-Fla.), συμπεριλήφθηκε στο ετήσιο νομοσχέδιο για την άδεια άμυνας, το NDAA, το οποίο πέρασε στις 8 Δεκεμβρίου...( γράφαμε  τόν Δεκέμβριο τοῦ 2021ἐδῶ
  
Ἔτσι,στά πλαίσια αὐτοῦ τοῦ 3+1, πρό ὁλίγων ἡμερῶν :


 «Είμαι απίστευτα περήφανος που είδα τη σύστασή μας να συμμετάσχει η Εθνική Φρουρά στο πρόγραμμα κρατικής εταιρικής σχέσης της Αμερικανικής Εθνικής Φρουράς με την Κύπρο. Τα γενναία στελέχη της Εθνικής Φρουράς του Νιου Τζέρσεϊ θα βοηθήσουν πολύ στην εκπαίδευση και την ενίσχυση των δυνατοτήτων ασφαλείας των Κυπρίων φίλων μας» ( ἀπό ἐδῶ

Τώρα ὁ Μενέντεζ πού ἔχει πάρα πολύ καλές σχέσεις μέ τήν ὁμογένεια τῶν ΗΠΑ, προσπαθεῖ νά δείξῃ πόσο μᾶς ἀγαπᾶ καί νοιάζεται γιά ἐμᾶς καί τήν ἀσφάλειά μας ὥστε μπαίνει σφήνα στό θέμα τῶν F-16 πού παζαρεύουν ἤ δέν παζαρεύουν,ἀναλόγως τῆς διαθέσεως τοῦ Σουλτάνου, οἱ τούρκοι μέ τίς ΗΠΑ. 

Διαβάζουμε : 

 ΗΠΑ: Τροπολογία Μενέντεζ βάζει όρους στην Τουρκία για τα F-16


Στην τροπολογία του γερουσιαστή Μενέντεζ αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος δεν μπορεί να πωλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογίας αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας, εκτός και εάν ο πρόεδρος πιστοποιήσει στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις επιτροπές άμυνας του Κογκρέσου:

  • ότι μια τέτοια μεταφορά είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • (αυτή η πιστοποίηση) πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή των συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί για να διασφαλιστεί ότι τέτοια F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για τις επαναλαμβανόμενες μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις εναντίον της Ελλάδας».

( ἀπό ἐδῶ

"Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος και απρόβλεπτος", είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Ο Μπομπ Μενέντεζ, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών στο Νιού Τζέρσεϊ, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα υποστεί τις συνέπειες σε περίπτωση που προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της Ελλάδος.


« Είναι ανόητο να κάνει κάτι, αλλά πολλές φορές αυτά γίνονται, όπως το έκανε ο Πούτιν. Θα υπάρχουν συνέπειες εάν συμβεί κάτι..Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος και απρόβλεπτος, ιδίως τώρα που θέλει να μείνει στην εξουσία. Δεν είναι ανόητος, όμως οι απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένες κινήσεις. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Η οικονομία καταρρέει και θέλει να κάτι για να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών, όσο πλησιάζουν οι εκλογές", τόνισε ο κ. Μενέντεζ.

» ...Αυτό που ρώτησα τον ΓΓ του ΝΑΤΟ είναι τι θα κάνουν εάν ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ επιτεθεί σε έναν άλλον. Εννοούσα την Τουρκία. Του είπα ότι έχετε έναν που είναι επιτιθέμενος. Εγώ δεν θέλω εκκλήσειςκαι στις δυο πλευρές. Με ενοχλεί όταν το κάνει αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αν και δεν το κάνει μόνο στην Ελλάδα και την Τουρκία. Θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρεις ποιος από τους δυο είναι επιθετικός. Η Ελλάδα έχει επιδείξει ξεχωριστή υπομονή για να μην εμπλακεί σε επεισόδιο...Έχω ξεκαθαρίσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι πρέπει να καταστήσουμε σαφές στον Ερντογάν πως, όσο υπάρχουν υπερπτήσεις και παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων, δεν θα είναι αποδεκτές. Κάθε πρόκληση εναντίον της Ελλάδας είναι πρόκληση εναντίον συμμάχου του ΝΑΤΟ, άρα λοιπόν θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες ...» 

( ἀπό ἐδῶ

Καί βεβαίως ὄχι πώς θά ἔμεναν ἀναπάντητα τά ὅσα εἶπε ὁ Μενέντεζ,εἰδικά γιά τόν Σουλτάνο : 

Παραλήρημα Ερντογάν μετά το «χαστούκι» Μενέντεζ

« Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια. Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο» 

χει καί ταμπελάκι μέ τ᾿ὄνομά του ὥστε ἄν γιά ὁποιονδήποτε λόγο χαθεῖ,νά γνωρίζουν ποιός εἶναι ...Χά ,χά ,χά  φωτό

Πρός τό παρόν φαίνεται νά τό ἔχῃ πάρει πολύ ζεστά τό θέμα μέ τήν Ἑλλάδα ὁ Μενέντεζ καί ἴσως ποιός ξέρει νά τόν ᾿δοῦμε καί σέ ἀκόμη πιό σημαντική θέσιν ὡς πρός τά ἑλληνοτουρκικά. Καί το ἐρώτημα ἔρχεται αὐθόρμητα,7 μῆνες μετά τήν παρουσία τοῦ Τσούνη ὡς Πρέσβη τῶν ΗΠΑ στήν Ἑλλάδα,μία ἄχρωμη,ἄοσμη σχεδόν ἀόρατη παρουσία. Αὑθορμήτως λοιπόν ἐρωτῶ : Ποιός πῆρε τελικῶς τήν θέσιν τοῦ Πάϊατ ; ! 

Ἔλα ντέ !!! 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου