" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ἅπαντες εἰς τήν ὑπηρεσία τῆς «ποντικομαμῆς»...




Ἐπικεφαλής τῆς ἑλληνικῆς ὁμάδας στόν ἑλληνο-τουρκικό διάλογο πού ἀρχίζει στήν Ἄγκυρα ἀναλαμβάνει  μέ ἀπόφαση τοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη ὁ συνταξιοῦχος Πρέσβης,διοικητής τῆς ΕΥΠ ἐπί Κώστα ΣημίτηΠαῦλος Ἀποστολίδης.

Τί ἐστί Παῦλος Ἀποστολίδης;

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα εισερχόμενος σε αυτό το 1965. Το 1984 μετατατέθηκε στην Άγκυρα ως σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας.(ἐδῶ)

Ἀπό τό 1965 μέχρι τό 1984,σχεδόν 20 χρόνια,ποιά ἀκριβῶς θέσιν κατεῖχε καί κυρίως ποῦ ὑπηρέτησε μέσῳ τοῦ διπλωματικοῦ σώματος στό ὁποῖο ἀνῆκε; Κάποια πληροφορία; Διότι,2 χρόνια μετά τήν εἴσοδόν του στό διπλωματικό σῶμα,στήν Ἑλλάδα ἐπεβλήθη τό καθεστώς τῶν Συνταματαρχῶν.Ποῦ βρισκόταν ὁ κ. Ἀποστολίδης;

Ως γραμματέας Α’ υπηρέτησε στην Κύπρο κατά την κρίσιμη περίοδο ’73-’76 και ως σύμβουλος κατά την περίοδο ’76-’80 σε πολιτικές διευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας (στο γραφείο του γενικού διευθυντή πολιτικών υποθέσεων και στη διεύθυνση Τουρκίας/Κύπρου)-ΕΔΩ-

Καί πάλι χαμένη ἡ περίοδος ᾿67-᾿73...

Υπήρξε πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο (1990), την Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Ομάν, γενικός διευθυντής διμερών σχέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος (1995 - 1998) στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες. Το 1998 διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και το 1999 διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2004 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.(ἐδῶ)


Παύλος Αποστολίδης. Ο επικεφαλής της αποστολής σωτηρίας στο Ναϊρόμπι για τον Καλεντερίδη και τις τρεις Κούρδισες ( ἀπό : «Εἴμαστε ξυπόλητοι» )
είχε θητεύσει στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα τη δύσκολη εποχή της ελληνοτουρκικής καχυποψίας στα 80s, ενώ αργότερα διετέλεσε επί χρόνια διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην πλέον πολυσύνθετη περίοδο, την εποχή αμέσως μετά το φιάσκο Οτσαλάν, αλλά και αυτή των Διδύμων Πύργων, της αμερικανοβρετανικής εισβολής στο Ιράκ και της προετοιμασίας της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Τα ελληνοτουρκικά υπήρξαν μόνιμος καμβάς τόσο για τον διπλωμάτη, όσο και τον «αρχικατάσκοπο» κ. Αποστολίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε οργανώσει την πρώτη συνάντηση της ΕΥΠ με τη ΜΙΤ. (ἐδῶ)

Συνάντησιν ΕΥΠ-ΜΙΤ ; Δῆλα δή,τί ἔκαναν σ᾿αὐτή τήν συνάντησιν; Ἀντάλλασαν πληροφορίες; Ἤ ἔκαναν συμφωνίες κυρίων;
Τί ἄλλο μπορεῖ νά μάθῃ κανείς καί νά μήν τραβᾷ τά μαλλιά του,μ᾿ὅλους αὐτούς πού παίζουν μέ τήν τύχη τῆς Πατρίδος μας !


Κοεμτζόγλου/Χρυσοχοΐδης- Ἀποστολίδης : Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΥΠ
Ἄ,τώρα καταλάβαμε τόν σκοπό τῆς συναντήσεως ΕΥΠ-ΜΙΤ...

Ποια θα είναι η νέα αποστολή της Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΥΠ Ο θόρυβος για τη 17Ν, ο ρόλος της υπηρεσία στις έρευνες, η φημολογία και η πραγματικότητα.
...Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αρχίσει μια σοβαρή συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία θα υπαγόταν στο ΓΕΕΘΑ και θα χειριζόταν αποκλειστικά τη στρατιωτική κατασκοπεία. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν φαίνεται όμως να προωθεί το σχέδιο αυτό και οι αρμοδιότητες αυτές θα παραμείνουν στην ΕΥΠ. Η σημερινή διοίκησή της θεωρεί ότι είναι λογικό να δοθούν περιθώρια περαιτέρω ανόδου στην ιεραρχία του πολιτικού προσωπικού, γεγονός που θα λύσει το παραδοσιακό πρόβλημα των τριβών αξιωματικών και υπαλλήλων της υπηρεσίας που κατά το παρελθόν έχει δημιουργήσει σοβαρότατες παρενέργειες. Ενας ακόμη στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση του επιχειρησιακού κλάδου σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση προσωπικού για παρακολουθήσεις, ειδικές επιχειρήσεις κτλ. Τις αποστολές αυτές αναλαμβάνουν τώρα αστυνομικοί που έχουν αποσπασθεί στην ΕΥΠ χωρίς να έχουν περάσει από κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση....( Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΥΠ
)
Ἀγαστή ἡ συνεργασία τοῦ Κοεμτζόγλου/Χρυσοχοΐδη,θαμῶνα τοῦ Λάνγκλεϋ,μέ τόν Ἀποστολίδη τοῦ διπλωματικοῦ σώματος καί ἐν τέλει τῆς ΕΥΠ,τοῦ Σημίτη. Ὅπως καί τό ΕΛΙΑΜΕΠ,ὅπου κατέληξε μετά τήν σύνατξίν του ὁ Ἀποστολίδης,κι᾿αὐτό Σημιτικό δημιούργημα ἦταν,μήν τό ξεχνοῦμε...

Μετά την αποχώρησή του από το διπλωματικό σώμα διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος (2004 - 2011) του διοικητικού συμβουλίου της ALPHA Bank καθώς και ειδικός σύμβουλος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).
Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.(ἐδῶ)


H «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία» συζητά διαδικτυακά για τις εξελίξεις που αφορούν στα Ελληνοτουρκικά και την ΑΟΖ σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις 23 Ιουνίου 2020 
Το θέμα αναλύουν οι:
Παύλος Αποστολίδης, Πρέσβης ε.τ., πρώην διοικητής της ΕΥΠ
Χρήστος Βαϊτσης, Πτέραρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
Χρήστος Ροζάκης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής, Sciences Po, Παρίσι, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Κωνσταντίνος Φίλης , Εκτελεστικός Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Διεθνών
(ἀπό ἐδῶ ὅπου καί ὁλόκληρο τὀ βίντεο τῆς ἐκδηλώσεως)

Παντοῦ μέσα ὁ Ῥοζάκης/Ῥοζενστάϊν καί ἀπό κοντά κι᾿ὁ Τσούκαλης,τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ,ὅλοι ἔτσι; Πρώην καί νῦν...

Μέχρι πού ἔκρινε ὁ Κούλης τό πόσο ἀπαραίτητος τοῦ ἦταν (μέ τέτοιο παρελθόν,ἀλλοίμονο !) ὁ Ἀποστολίδης,γιά τόν διάλογον μέ τήν τουρκιά.Ὅπως καί ἡ Σουρανῆ,ἡ πρώην πρέσβης στά Τίρανα,ἡ ...τιμημένη μέ τό παράσημο τοῦ Σκερντέμπεη !

« ...εάν κάποιος έχει παιδια πρέπει να κοπεί το αφορολόγητο όριο ενώ και για τους πολύτεκνους κόβονται τα επιδοματα. Η πρόταση αυτή κ. Τσακλογλου είναι απαραδεκτη.

Είναι δυνατόν να κόβεις το αφορολόγητο σε μια οικογένεια έστω και με ένα παιδί; Δηλαδή μια οικογένεια στην οποία πλέον εργάζεται μόνον ένα μέλος δεν πρέπει να πάρει μια ανάσα έστω και μέσω του αφορολόγητου ορίου. Και οι πολύτεκνοι δεν πρέπει να λαμβάνουν το επίδομα που τους αναλογεί; Γιατί στερουμε το δικαίωμα σε κάποιον πολίτη έστω να έχει αυτή την μικρή φοροαπαλλαγη;

Επί της ουσίας , κ. Τσακλογλου, λέτε στις ελληνικες οικογένειες ότι το κράτος εκδικειται ακόμα και όσους έχουν ένα , δυο  η πολύ περισοτερο 3 και 4 παιδιά...Και αυτό θα το βρούμε μπροστα μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε Κίνα με 1,2 δις πληθυσμο. Ελλάδα είμαστε που γερνάει…

( 2012,ἀπό : Ο Στουρνάρας, ο Τσακλόγλου, τα παιδιά και τα κινεζάκια)

2015 : Λύσεις για την οικονομία παρουσιάζει το Ποτάμι

 Έχοντας στο πλάι του τα οκτώ πρόσωπα - κλειδιά...Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά και το οικονομικό του επιτελείο θα δώσουν τις απαντήσεις στις ανάγκες που έχει χώρα. Χάρης Θεοχάρης υποψήφιος βουλευτής και πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη καθηγήτρια οικονομικών...ο οικονομολόγος Πάνος Τσακλόγλου, που υπήρξε από τους πιο ικανούς συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ! 

ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Πάνος Βλάχος σκεπτόμενος πως στο ίδιο επιτελείο ανήκει και ο λογογράφος του πρωθυπουργού Γιάννης Βλαστάρης σχολίαζε μεγαλόφωνα: «Μα όλοι αυτοί πλην Πέτσα είναι κεντροαριστεροί, όλοι ΠΑΣΟΚ είναι!».

...Η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αποτέλεσε στο πρώτο της σχήμα ένα μείγμα μητσοτακικών, σαμαρικών (Άδωνις, Βρούτσης, Μηταράκης) αυτόνομων (Κεραμέως, Δένδιας, Σταϊκούρας, Κικίλιας) και κεντροαριστερών (Γεραπετρίτης, Μενδώνη, Πιερρακάκης, Χρυσοχοίδης, Λιβάνιος) Υπουργών μετά και τον ανασχηματισμό μετεξελίσσεται σε κάτι άλλο: Σε συγκυβέρνηση Μητσοτάκη- Σημίτη.



 επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στον ελληνοτουρκικό διάλογο που αρχίζει στην Άγκυρα αναλαμβάνει  με απόφαση του πρωθυπουργού ο συνταξιούχος Πρέσβης, διοικητής της ΕΥΠ επί Κώστα Σημίτη, Παύλος Αποστολίδης.

Έτσι ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που εμφανίστηκε σε δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας μετά από χρόνια, μπορεί να καμαρώνει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει φανερούς ή σκιώδεις ρόλους υπουργών στους κάτωθι συνεργάτες του ή προσωπικότητες που απηχούν τις θέσεις του:

Προεδρία της Δημοκρατίας: Κατερίνα Σακελλαροπούλου (είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης Παπακωνσταντίνου ως μέλος του ειδικού δικαστηρίου)

Τράπεζα Ελλάδος: Γιάννης Στουρνάρας (δεύτερη εξαετία)

Υπουργείο Εξωτερικών: Θάνος Ντόκος (ΕΛΙΑΜΕΠ- σύμβουλος Ασφαλείας) Χρήστος Ροζάκης (μετέχει σε συσκέψεις Μαξίμου) Παύλος Αποστολίδης (διάλογος με Τουρκία)

Δ.Ν.Τ: εκπρόσωπος Ιωάννης Μασουράκης (γνωστός για τις «εύστοχες» προβλέψεις του επί Μνημονίων)

Εσωτερικών: Τάκης Θεοδωρικάκος (γραφείο τύπου ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη) Θόδωρος Λιβάνιος (Συνεργάτης Γιώργου Καμίνη)

Ζητήματα θεσμών: Νίκος Αλιβιζάτος (μετέχει στην επιτροπή 2021 και σε επιτροπή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης)

Επιτελικό κράτος: ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Κοντογεώργης

ΕΡΤ: Φίλιος Στάγκος, Άρης Τόλιος

Επιτροπή Πισσαρίδη: Νίκος Καραμούζης, Διομήδης Σπινέλης, Πάνος Τσακλόγλου .

Μόνο ο… Γιώργος Πανταγιάς έχει μείνει αναξιοποίητος! Η κυριαρχία Σημίτη σε όλα τα καθοριστικά πόστα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πλέον πλήρης.

Η υπουργοποίηση του Πάνου Τσακλόγλου στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου το 2010, συμβούλου των κυρίων Παπαδήμου και Στουρνάρα το 2012-2014 επισφραγίζει την κεντροαριστερή κατεύθυνση της κυβέρνησης



Το 2010 ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με την τρόικα,ο Τσακλόγλου, δεν άντεξε τα προσβλητικά σχόλια Τόμσεν και ξέσπασε μπροστά στους τεχνοκράτες σε γοερά αναφιλητά και κλάματα.
Το επεισόδιο κατεγράφη στις παραπολιτικές στήλες της εποχής με την φράση «Όταν έκλαψε ο Πάνος».



Στις 8η Ιουλίου 1997 , στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη και μετά από πολύμηνες και έντονες παρασκηνιακές πιέσεις των Αμερικανών, και των Ευρωπαίων , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ συμφώνησαν σε ένα «Κείμενο Αρχών» που είχαν γράψει οι Αμερικανοί για να επιτύχουν την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο , την απομάκρυνση του κινδύνου στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδος-Τουρκίας, και το ξεμπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της Τουρκίας.

 Οι έξι «Αρχές» που επέβαλαν στον Σημίτη οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προέβλεπαν.


-Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.


-Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας.


-Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.


-Σεβασμό στα θεμιτά , ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. 


-Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση,


-Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών  με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας».(ἀπό ἐδῶ)


Ἀφοῦ εἶχαν προηγηθεῖ ἡ ὑπόθεσις τῶν Ἰμίων καί τό γκριζάρισμα τοῦ Αἰγαίου,ἐννοεῖται...


Ἀποστολίδης (στόν κῦκλο),Μανιάτης (ἄλλο νούμερο μεγάλο ! Ἐνέργεια-πετρέλαια-Αἰγαῖο,ὁ «εἰδήμων» Μανιάτης !) Ἀποστολάκης (μήν πῶ...) καί ἡ «ποντικομαμή». Στήν ἐκδήλωσιν τῆς Χάνα Ἀσημακοπούλου...
Καλεσμένοι καί κύριοι ὁμιλητές ὁ συνήθης ὕποπτος καί πανταχοῦ παρών,μέγας Ἀρμοστής τῆς Χώρας,Τζέφρυ Πάϊατ,ὁ ἰσραηλινός πρέσβης στήν Ἑλλάδα  Yossi Amrani (ἀλλοίμονον...) καί τῆς τουρκιᾶς Burak Özügergin (πρό πάντων !). Ἐννοεῖται πώς σέ τέτοιο θέμα δέν μποροῦσε νά λείπῃ καί νά μήν δώσῃ τά ...φῶτα του,ὁ «μεγάλος ἐγκέφαλος»,ὁ «εἰδήμων» ἐπί τῶν ἑλλαδο-τουρκικῶν Καιρίδης ! Ὁ : «Εἴμαστε παιδιά τῶν ὀθωμανῶν». ( ἀπό : Τό πρᾶγμα ΕΠΕΙΓΕΙ ! )

Σημίτης,ὁ δημιουργός τοῦ ἀνθελληνικοῦ,προδοτικοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Τι κοινό έχουν οι Αμερικανοί, ο Σημίτης, ο Κοτζιάς, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής εθνικός σύμβουλος Ασφαλείας του ΜητσοτάκηΘάνος ΝτόκοςΌλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, ωθούν ή ρίχνουν τον σπόρο για συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων με την Τουρκία! 
(ἀπό ἐδῶ)




« Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για προσωνύμιο που δόθηκε στον κρητικής καταγωγής παππού του -ο οποίος κανονικά ονομαζόταν Αβούρης-, επειδή φορούσε συνεχώς, όταν έφυγε από τη Δράκεια (ένα χωριό του Πηλίου, όπου έμενε και από όπου ήρθε στον Πειραιά), ένα μικρό μαύρο καπέλο που έμοιαζε με κουλούρι, γνωστό ως «σιμίτι»

Ἕνα μικρό μαῦρο καπελάκι φταίει γιά τό : Σημίτης καί τήν κακή μας τύχη !


Ἀεροδρόμιο Φρανκφούρτης (στά χρόνια τοῦ «ἀντιδικτατορικοῦ ἀγῶνα») : ἀπό ἀριστερά,Γιῶργος Κίσσονας,Σημίτης,Ἀνδρέας,Μάκης Παπασταύρου
Τά ἀργύρια τῆς ῥουφιανιᾶς ...



Μία νέα τριπλέτα σέ ἀναλογία ἐκείνης τῶν Ἀλιέκσι-Καμμένωφ-Πάκης Συμφωνία λιμνῶν,Κούλης-Φώφη-Ἀαρών Ἀβουρί/Σημίτης/Βεντούρα Διχοτόμησις Αἰγαίου ! ! !

Ὅλοι εἰς τήν ὑπηρεσίαν τῆς «ποντικομαμῆς»...



Ἡ Πελασγική

14 σχόλια:

  1. Κίνηση Πολιτών για την Ανοικτή Κοινωνία, δεν ενθυμίζει Σόρος;
    Iδρύθη το 1989 από τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΙΤΑΝ και θαμώνα της Λέσχης Μπιλντενμπέργκ. Μεταξύ των μελών Λεωνίδας Κύρκος και ο τροτσκιστής Μιχαήλ Ράπτης γνωστός ως Πάμπλο με δράση Γαλλία και Αλγερία.
    Σήμερα πρόεδρος ο πρώην πρέσβυς Ιωάννης Αλέξιος Ζερβός, διευθυντής του γραφείου του ΓΑΠ ως ΥΠΕΞ επί Σημίτου, και γεν. γραμματεύς ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση ΓΑΠ.Αντιπρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος!

    Ο πατέρας του Κων. Σημίτη, Γεώργιος, είχε διορισθή διοικητής Στερεάς Ελλάδος του ΕΑΜ,ως συνοδοιπόρος του ΚΚΕ. Ο πάππος Σπυρίδων, ο πατήρ, και αυτός καθηγηταί Εμπορικού Δικαίου. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Σπυρίδων διετέλεσε καθηγητής Νομικής σε γερμανικά πανεπιστήμια αλλά και διοικητής της γερμανικής «ευπ», που ονομάζεται Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος! Πρόκειται για το δουλικό καθεστώς που επέβαλον οι νικηταί αγγλοαμερικάνοι, δια το ακριβές οι Εβραίοι,στον γερμανικό λαό.
    Ο εκ μητρός πάππος του στρατιωτικός ιατρός με συμμετοχή στην Μικρασιατική Εκστρατεία εκ Κορακοχωρίου Ηλείας. Η γυναίακα του Δάφνη ανεψιά του Πέτρου Γαρουφαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστῶ πάρα πολύ γιά τίς σημαντικότατες πληροφορίες.Δεσμεύομαι γιά ἀνάλογο θέμα.

      Εἰλικρινῶς πάρα πολύ σημαντικά,ὅλα !

      Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΟ ΤΟΥ ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΗΤΑΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ Δ. ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

    ΜΙΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΚΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΜΥΣΤΙΚΕΣ".
    ΠΑΡΟΜΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ "ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ" ΕΥΠ-ΜΙΤ.

    Tinker Tailor Soldier Spy ΤΟΥ 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄχι,δέν εἶναι ἡ ἄλλη «ποντικομαμή» ὁ Κιτσίκης,αὐτός.Ὁ κιτσίκης εἶχε ...δεσμούς μέ τόν Ὀζάλ.Πολύ κολλητά φιλαράκια καί ...πολύτιμος σύμβουλος τοῦ τουρκαλᾶ Ὀζάλ,ὁ Κιτσίκης.Ὁ Κιτσίκης,ἡ μητέρα τοῦ ὁποίου (ἡ κομμουνίστρια καί μέλος τῆς ΟΠΛΑ,Μπεάτα) ἦταν προγονή τοῦ Ἀριστείδη Στεργιάδη,τοῦ Ὑπάτου Ἀρμοστοῦ τῆς Σμύρνης...
      ( Ὅλα τά στοιχεῖα περί Κιτσίκη,ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2019/08/blog-post_20.html)

      Εὐχαριστῶ γιά τήν ταινία,ἐάν τήν βρῶ,ἐννοεῖται πώς θά τήν ᾿δῶ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ῥόκκο !

      Διαγραφή
    2. Τήν βρῆκα,ἀλλά βρῆκα καί τήν μίνι ἐγγλέζικη σειρά (7 ἐπεισόδια) τοῦ ᾿79,μέ τόν Ἄλεκ Γκίνες.Θά προτιμήσω τήν σειρά.
      Θά σοῦ πῶ τίς ἐντυπώσεις μου.

      Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ άγαπητέ Ῥόκκο !

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΟΜΟΤΙΛΟ ΒΙΒΛΙΟ.
    ΝΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΠΡΟΦΕΣΣΟΡΑ.ΕΥΧΡΙΣΤΩ!! ΤΡΟΜΑΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΛΙΟΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ Κ.Ο.Κ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ
    https://www.kathimerini.gr/1045777/opinion/epikairothta/politikh/grammata-anagnwstwn

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ..
    Ο έλληνας ανθυπολοχαγός στο Αϊδίνιο και ο έμπορος Νικολαΐδης που ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ...

    ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΑΡΧΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑ ΑΚΟΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Ῥόκκο,δέν διέγραψα τό σχόλιο,διότι ἀφορᾷ κυρίως τό ἄτομο καί ὄχι τό προηγούμενο σχόλιο στό ὁποῖο ἀναφερθήκαμε.Καί κυρίως ἐπεί δή ἔχει πληροφορίες χρήσιμες γιά ὅλους μας.

      Λοιπόν,ὅντως εἶναι νά «τρομάζῃ» κανείς μέ τό ἐπίπεδο «συνωμοσίας»,ὅπως λές χαρακτηριστικά.Ἐγώ ὅλους αὐτούς τούς ἔχω βάλει στήν κατηγορία τῶν «ἐπιλεγμένων»,ἀφοῦ στήν κυριολεξία πρὄκειται γιά ἔνα πρός ἕνα καί μετά μεγάλης προσοχῆς ἐπιλεγμένα ἄτομα.Μέ ἄλλα λόγια,ἄν δέν ὑπάρχει τό ἀνάλογον «ὑπόβαθρον»,δέν μπορεῖς νά βρεθῇς σέ τέτοιες θέσεις,οἱ ὁποῖες,κυριολεκτικῶς,μποροῦν νά παίζουν μέ τήν τύχη μιᾶς ὁλόκληρης χώρας !

      Σ᾿εὐχαριστῶ καί πάλι,ἀγαπητέ Ῥόκκο !

      Διαγραφή
    2. Αυτό με τον Έλληνα ανθυπολοχαγό είναι απλά μια ανοησία...

      Διαγραφή
    3. Ἐσύ,μπορεῖ νά τό χαρακτηρίζῃς «ἀνοησία»,ὅμως οἱ ἄνθρωποι πού τό ἔζησαν προφανῶς εἶχαν τελείως διαφορετική γνώμιν.Ἄλλως τε,δέν τό λέει ὅποιος κι᾿ὅποιος,ὁ υἱός τοῦ στρατιωτικοῦ πού πρωταγωνίστησε στό συγκεκριμένο περιστατικό τό κατέγραψε ὡς μαρτυρία τοῦ πατρός του.

      Μπορεῖς,ἐσύ,«κριτή τῆς Ἱστορίας»,νά γνωρίζῃς γιά ποιόν λόγο βρέθηκε ἐκεῖ ὁ συγκεκριμένος καί ποιά ἀποστολή πιθανῶς ἐκτελοῦσε;Εἶσαι τόσο σίγουρος,πώς δέν ἐπρόκειτο γιά τόν Μουσταφᾶ Κεμάλ;

      Δέν μπορῶ νά καταλάβω,γιατί ὁρισμένοι, θέλετε νά κάνετε τούς ...ἔξυπνους ! Εἰλκρινῶς,μέ ἐντυπωσιάζει αὐτή ἡ «ἀπολυτότης τῆς γνώσεως» !

      Κάτι τέτοιες συμπεριφορές,μᾶς ἔχουν φέρῃ ἐδῶ πού εἴμαστε σήμερα,στόν πάτο δῆλα δή...

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Αὐτό μέ τόν «ἔμπορο Νικολαΐδη» δέν τό ἤξερα. Πραγματικῶς πολύ συγκλονιστικό !

      Εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ Ῥόκκο,γιά τήν σημαντικότατη αὐτή πληροφορία !

      Διαγραφή
  5. Κατακαϋμένη Ελλάδα, ποιό μέλλον σου επιφυλλάσσουν οι προδότες.... Υποτίθεται πως η πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο θα είναι το πρώτο σκέλος του καθορισμού της ελληνικής ΑΟΖ... Τόσο πολύ εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός τους μουσουλμάνους Αιγύπτιους, ενώ η ελληνική Κύπρος είναι άλλο κράτος για να καθορισθούν οι ΑΟΖ μας... Και τα Δωδεκάνησα παλιά ήταν προπύργιο του προδοτικού πασοκ... Και στην πατρίδα μας ασχολούνται με τον κοροϊδοϊό και να τα πρόστιμα, και να οι περιορισμοί των συνταγματικών μας ελευθεριών, και να το φίμωμα με τις απαράδεκτες μάσκες, και να ο αναπόφευκτος εμβολιασμός, και να τα κύματα λαθρομουσουλμάνων από την γείτονα, και να έξω το Καστελλόριζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήν ἀπογοητεύεσαι,ἀγαπητή Δωδεκανησία.Ὁ ἕλλην δέν ἔχει μιλήσει ἀκόμη...Ὅσο πιό βαθιά πέφτει,ὅσο πιό πολύ κατρακυλᾷ,τόσο μεγαλύτερη καί φοβερή θά εἶναι ἡ ἀπάντησίς του...Θά τό δῆς...Θά τό δοῦμε...

    Καλησπέρα ἀγαπητή μου Δωδεκανησία καί κράτα καλά στό μυαλό σου ὅλα αὐτά τά κατακάθια,τούς ἀνθέλληνες πού μᾶς ἐξουσιάζουν,διότι ἡ ὥρα τῆς τιμωρίας τους κοντοζυγώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ [ ΚΟΡΠΟ ].....




    ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή