" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Πῆραν «φωτιά» τά τηλέφωνα !



Πρῶτα μίλησαν τηλεφωνικῶς ὁ Κούλης μέ τόν Τράμπ,γύρω στίς 8-9 ἀπόψε,μέ πρωτοβουλία τοῦ ἀμερικανοῦ προέδρου,ὅπως μαθαίνουμε  :

Με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά απόψε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντικείμενο της συνομιλίας, όπως έγινε γνωστό, ήταν η συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 ο πρωθυπουργός «έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες». (ἐδῶ)

Στήν συνέχεια καί πάλι μέ πρωτοβουλία Τράμπ,μαθαίνουμε γιά μία νέα τηλεφωνική ἐπικοινωνία του μέ τόν Ταγίπ Ἐρντογάν :


Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, την Πέμπτη (27/08), και σε αυτήν ο Πρόεδρος του Τουρκίας επεσήμανε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου στην Ανατολική Μεσόγειο.(ἐδῶ)

Ποιό εἶναι τό μήνυμα ἀπό τά ἀπανωτά τηλέφωνα; Ἑλλάδα καί Τουρκία συμφωνοῦν γιά τόν διάλογο.

Πιέζει τό πρᾶγμα,πιέζει.Καί γιατί βιάζονται τόσο πολύ;


Στις ανακατατάξεις που ήδη εκκολάπτονται στην περιοχή μας,Ελλάδα και Ισραήλ,είναι οι μοναδικές φιλελεύθερες δημοκρατίες με προωθημένο κράτος δικαίου και καλό έμψυχο υλικό...

 «Το Ισραήλ γνωρίζει καλά ότι είναι ενδεχόμενο να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί δυναμικά η επιθετικότητα της Τουρκίας κάποια στιγμή, στην προσπάθεια της τελευταίας να επιβουλευτεί πεδία υδρογονανθράκων που έχουν παραχωρηθεί νόμιμα σε εταιρείες

...Το Ισραήλ, χωρίς να ανήκει σε κάποιον ευρύτερο αμυντικό συνασπισμό, συνεργάζεται διαχρονικά πολύ στενά με τις ΗΠΑ, οι οποίες βρέθηκαν σταθερά στο πλευρό του σε κάθε δύσκολη κατάσταση, αφού είναι ανέκαθεν ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους στη Μέση Ανατολή.
Η Ελλάδα ανήκει σε κάθε περίπτωση στην Δύση. Είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και μάλιστα εξαιρετικά πιστό και αξιόπιστο μέλος των οργανισμών αυτών.... σε αμφότερους τους παγκόσμιους πολέμους βρέθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Δυτικών Συμμάχων, καταβάλλοντας τον ανάλογο φόρο αίματος σε αντίθεση με την Τουρκία που τηρούσε σε κάθε περίπτωση θέση ουδέτερη έως εχθρική προς τους συμμάχους. Στη συνέχεια, η γεωγραφική και γεωπολιτική θέση της χώρας μας είναι πλέον εξαιρετικά σημαντική για τα Δυτικά συμφέροντα, δεδομένης της αναξιοπιστίας που εκπέμπει για μια ακόμη φορά η Τουρκία για την Δύση.


...Το Ισραήλ δεν έχει χερσαία ή θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και επομένως δεν τίθεται ζήτημα διεκδίκησης εδαφών ή άλλων συνοριακών διαφορών. Κατά συνέπεια, η στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι σήμερα πέραν από κάθε αμφιβολία επιτακτική, επιπρόσθετα και εκ του λόγου ότι τις δύο χώρες συνδέουν και παλαιοί πολιτιστικοί δεσμοί. Καθίσταται δε περισσότερο επιτακτική λόγω της αποφασισθείσας πλέον συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού EastMed (East Mediterranean Pipeline). Πρόκειται για τον αγωγό μήκους περίπου 1800 χιλιομέτρων που συνδέει άμεσα τις ενεργειακές πηγές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μεταφέροντας φυσικό αέριο από την Λεκάνη της Λεβαντίνης (Levant Basin) και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα Αφροδίτη και Λεβιάθαν στην Ελλάδα, μέσω Κύπρου και Κρήτης. Εκτιμάται ότι ο αγωγός θα μεταφέρει 8-15 δις. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως. . Το έργο μετά την υλοποίησή του αποτελεί σημαντικό παράγοντα ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού, τόσο για τις συμβαλλόμενες χώρες, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. ( Ὁλόκληρο τό θέμα : Γιατί πρέπει να ενισχυθούν οι ελληνο-ισραηλινες σχέσεις)

Δένδιας: Η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και νότια της Κρήτης

«Σας προλέγω ότι έχει δοθεί εντολή για να αρχίσει η εργασία των ωκεανογράφων, ώστε να κάνουμε και επέκταση των χωρικών υδάτων στο πλαίσιο της ΑΟΖ που συνήψαμε με την Αίγυπτο. Και αυτό θα γίνει. Για τις υπόλοιπες περιοχές που δεν έχουμε ΑΟΖ θα προχωρήσουμε στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό τις διαπραγματεύσεις και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε και εκεί σε ανάλογες επεκτάσεις»

Νά ὑποψιαστοῦμε πώς ἡ ἐπέκτασις τῆς αἰγιαλίτιδος ζώνης  στό Ἰόνιο ἔχει σχἐσι μέ τόν συγκεκριμένο ἀγωγό; 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 μίλια στο... Ιόνιο


Λές; Καί λές,νά μήν ἦταν ἐνήμερος ὁ Τράμπ ; Γι᾿αὐτό καί τ᾿ἀπανωτά τηλέφωνα ; Χμμ...
Μωρέ,ὅπως καί νά τό δῇ κανείς τό πρᾶγμα,πάντα πίσω θά βρίσκῃ τούς ἰουδαίους... ! 

Μεγάλη ὑπόθεσις ἡ ἐνέργεια,πολύ μεγάλη !  

Ἄς βγάλει ὁ καθείς τά συμπεράσματά του.


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Η θεμελιώδης μύθοι της ισραηλίτικης πολιτικής ,κάτι λέει εκεί για την σχέση Αμερικής Ισραήλ και όχι μόνο...το έγκλημα της επιστήμης του πασσά, κάτι λέει εκεί για την κύπρο και την κρήτη,για ποιόν άραγες τα πολιτικά πιόνια του διεθνούς σιωνισμού της Ελλάδος κωλυσιεργούν τα δικαιώματα μας στην ανατολική μεσόγειο;να σταματήσω εδώ γιατί βλέπω τον δένδια να ξαναπηγαίνει ισραήλ(χαχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Εβραίοι ήσαν ανέκαθεν σύμμαχοι των Τούρκων. Αυτοί τους έφεραν από την Ισπανία και Πορτογαλία, εγκαθιστώντας τους σε ελληνικές πόλεις.
    Μέχρι το 2010 ήσαν επισήμως σύμμαχοι. Οι επίθεσις του σιωνιστικού στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά ανέτρεψε την συμμαχική σχέση.
    Στην Ελλάδα οι περισσότεροι μεταπολιτευτικοί υπουργοί Εθνικής Αμύνης ήσαν πράκτορες των Εβραίων.
    Αντιλαμβάνεσθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τηρηση ισων αποστασεων μεταξυ της επιτιθεμενης Τουρκιας των 82εκατομ και της αμυνομενης Ελλαδος των 11εκατομ συνιστα ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ της τελευταιας απο την πλευρα του ΝΑΤΟ!!! Η Ελλαδα μολις μπορεσει αν μπορεσει θα πρεπει να την κανει απο την συμμαχια αυτη που δεν μας προσφερει ΤΙΠΟΤΑ! Στην αρχη λογω της κομμουνιστικης επιβολης και απειλης η εισδοχη μας ειχε καποια βαση.Μετα εξελιχθηκε σε κανονικη κατοχη και εξαρτηση περαν των ανεκτων παραχωρησεων που μπορουσαμε να δωσουμε χαριν της Συμπραξης και της Συνεργασιας!Το ευκταιο θα ηταν να μπορουσαμε να σταθουμε αμυντικα μονοι μας.Δεν μπορουμε ομως και ας μη το συζηταμε.Μπορουμε να διερευνησουμε ομως την προσδοκομενη αμυντικη συμμαχια του Ευρωστρατου που διαισθανομαι οτι θα γινει πολυ γρηγορα και θα ειναι ανεξαρτητη απο το ΝΑΤΟ.Αν στριμωχτουμε και εξαναγκαστουμε μπορουμε να διερευνησουμε ακομα και την συμμαχια με την Ρωσια!!ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΜΗΛΙΩΝ ΕΠΙ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!!!Η συμμαχια αυτη για μας νομιζω εχει τερματισει και δεν μας προσφερει ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἀγαπητέ Θαλῆ,θά συμφωνήσω σέ πολλά σημεῖα τῆς τοποθετήσεώς σου,ἀλλά θά σοῦ θυμίσω πώς καί τό Ἰσραήλ εἶναι ἕνα μικρό κρράτος καί μάλιστα περιτριγυρισμένο ἀπό ἐχθρούς ( δέν ψάχνουμε τώρα ἄν δικαίως ἤ ἀδίκως βρίσκεται στήν θέσιν αὐτή),ὅμως ἀποτελεῖ μία δύναμις ὑπολογίσιμη.Ἀπό δέ στρατιωτικῆς πλευρᾶς,δέν τό συζητῶ,γιά τήν περιοχή τῆς Μέσης Ἀνατολῆς καί νοτιοανατολικῆς Μεσογείου,θά ἔλεγα πώς ἴσως εἶναι καί ἡ πλέον ἰσχυρή.Διότι ἡ δύναμις δέν βρίσκεται στό πλῆθος τῶν κατοίκων ἑνός κράτους ἀλλά στήν σωστή διακυβέρνησίν του,ἀπό κάθε ἄποψιν.

    Συνεπῶς,μᾶλλον κάτι δέν πάει καλά μέ τούς ἡμετέρους κυβερνῶντες,ὄχι τώρα,ἀλλά ἀπό συστάσεως νεοελλαδικοῦ κράτους.Ἄν μπορεῖ ν᾿ἀλλάξῃ κάτι σήμερα;Δέν νομίζω,εἶναι πολύ,μά πάρα πολύ ἀργά πλέον...

    Δέν γίνεται μέ τίποτα,λέμε,ὅσο καί ἄν κάποιοι πιστεύουν πώς μία ἐθνική κυβέρνησις θά μποροῦσε νά δημιουργήσῃ ἕνα κράτος ὡς ὑπολογήσιμη δύναμιν.Ἔχουν διαφοροποιηθῇ,τά πάντα,σέ παγκόσμιο ἐπίπεδο.Οὔτε ψυχρός πόλεμος ὑφίσταται ἀνάμεσα σέ ὑπερδυνάμεις,οὔτε κἄν ὑπερδυνάμεις.Ἡ σχεδιασμένη παγκοσμιοποίησις ἔχει σχεδόν ἰσοπεδώσῃ τά πάντα καί ἡ πραγμάτωσίς-ἐπικράτησί της,εἶναι θέμα χρόνου...

    Γιά δέ τούς Μηλίους,πού κάνεις ἀναφορά,νά δώσουμε κάποια στοιχεῖα στούς ἀναγνῶστες μας :

    «...οι Αθηναίοι εξεστράτευσαν μαζί με συμμαχικές δυνάμεις εναντίον των Μηλίων, που ήταν άποικοι των Λακεδαιμονίων και είχαν αρνηθεί να υποταχθούν στην τότε αθηναϊκή υπερδύναμη...η Μήλος κατελήφθη από τις αθηναϊκές δυνάμεις, οι κάτοικοί της εσφάγησαν και εξανδραποδίστηκαν...»
    Ἀπό ἐδῶ : https://www.in.gr/2019/10/16/apopsi/milioi-kai-athinaioi/

    ὅπου ὑπάρχουν καί ἀποσπάσματα ἀπό τόν Θουκυδίδη ( τελευταῖο μέρος τοῦ 5ου βιβλίου του),πολύ σημαντικά καί διδακτικά.

    Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ Θαλῆ,Καλησπέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή