" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Λαός καί ...Κολωνάκι !


Πρό διημέρου,στό Ναύπλιον ἕνας φουκαρᾶς μαγαζάτορας,πού ὅπως ὅλοι οἱ ἐπαγγελματίες ἐδῶ καί 7 μῆνες ἀντιμετωπίζουν σοβαρότατα οἰκονομικά προβλήματα, ὅταν εἶδε τούς ἀστυνομικούς νά τοῦ ἐπιβάλουν πρόστιμο 10 χιλιάδων εὐρῶ καί στέρησιν ἄδειας λειτουργίας,δέν ἄντεξε καί στήν ἀπελπισία του,σέ κατάστασιν ἀμόκ,ἔπεσε στήν θάλασσα γιά ν᾿αὐτοκτονήσῃ.



...οι αστυνομικοί κατέγραψαν ότι στην εν λόγω καφετέρια βρίσκονταν περισσότερα άτομα απ’ότι ορίζει το επιτρεπτό όριο και ως αποτέλεσμα επέβαλλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ όπως και προσωρινό κλείσιμο του καταστήματος.Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας μόλις άκουσε την απόφαση, απηυδισμένος και απεγνωσμένος πήδηξε στη θάλασσα μπροστά στα έντρομα μάτια των θαμώνων...   (ἐδῶ)

Τήν ἑπομένη,βρέθηκε στό Ναύπλιον ὁ Χαρδαλιᾶς κι᾿ὅταν ἐρωτήθη γιά τό συγκεκριμένο περιστατικό,ἡ ἀπάντησίς του περιορίστηκε στό νά ἐπισημάνῃ πώς ὁ ἰός εἶναι πραγματικός καί γιά τό πόσο ἀπαραίτητη εἶναι ἡ χρῆσις τῆς μάσκας καί κυρίως ἡ τήρησις τῶν μέτρων ! Μάλιστα...

(τό σχετικό βίντεο ἐδῶ)

Πρίν προχωρήσω εἶναι ἀνάγκη νά σχολιάσω τήν «δημοσιογράφο» πού ἔκανε τήν ἐρώτησιν στόν Χαρδαλιά. Μήπως ἡ κυρία δέν κατάλαβε τί ἀκριβῶς ἐρωτοῦσε; Μπορεῖ νά μᾶς πῇ ποῦ βρῆκε τό ἀστεῖο καί χασκογελοῦσε περιγράφοντας τό γεγονός ἐνός ἀπελπισμένου ἐπαγγελματία πού προέβη στό ἀπονενοημένο διάβημα ; Πόσο ἡλίθιος πρέπει νά εἶναι κανείς ὥστε νά χασκογελᾶ μέ τήν ἀπελπισία ἐνός ἀνθρώπου; ! 
 Τό σχόλιο αὐτό,τό θεώρησα ἀναγκαῖο γιά νά καταδείξω τό ἐπίπεδο τῆς «δημοσιογραφίας» στήν ἐπαρχία. Χρόνια τώρα,πολλά χρόνια...Βεβαίως ὑπάρχουν καί οἱ ἐξαιρέσεις,ὅπως γιά ὅλους τούς κανόνες,ἐννοεῖται...Κλείνει ἡ παρένθεσις.

Προφανῶς,ὁ Χαρδαλιᾶς ( ναί,αὐτός μέ τό μπλουζάκι τοῦ Τσέ...) ἤξερε γιά ποιόν λόγον ἀπέφυγε ν᾿ἀπαντήσῃ ἐπί τῆς οὐσίας. Διότι,σοῦ λέει,ἄν κάποιος ἀπό «ἐμᾶς» (τῆς ἐξουσίας),παραβλέψει τά μέτρα καί ἐκθέσει κάποιο μαγαζί καί ἐπαγγελματία,νά μήν ἔχω ἐκτεθεῖ μέ βαρύγδουπες δηλώσεις...

Καί κῦττα πού δέν πέρασαν οὔτε κἄν δύο 24ωρα καί ὄντως συνέβη τό ...παράπτωμα :


...Ο «άριστος»,περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,Τζιτζικώστας και η «άριστη» παρέα του, λοιπόν, πήγαν στις 11:45 το βράδυ σε ταβέρνα του νησιού προκειμένου να περιδρομιάσουν.
Εκείνη την ώρα στην ταβέρνα υπήρχαν και άλλοι πελάτες, οι οποίοι περίμεναν τον λογαριασμό και ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, αλλά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τράβηξε κάποιος από τους πελάτες, ο «άριστος» και η παρέα του παρέμειναν και πολύ μετά τις 12 στην ταβέρνα και περιδρόμιασαν, παραδίδοντας μαθήματα… «ατομικής ευθύνης» στους… πλεμπαίους που αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον! (ΟΙ «ΑΡΙΣΤΟΙ» ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΩΡΑΡΙΑ! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ… ΠΛΕΜΠΑΙΟΙ!)

Λοιπόν,τί ἀκριβῶς πρέπει νά κάνῃ τώρα ὁ ἐπαγγελματίας ἀπό τό Ναύπλιο πού γιά 3-4 ἄτομα/πελάτες ἐπιπλέον τοῦ ὁρίου πού ἐπιβάλουν τά μέτρα καί πρόστιμο 10,000 εὐρῶ καλεῖτε νά πληρώσῃ καί τό κατάστημά του τό ἔκλεισαν; Ἐλπίζω νά πάρῃ τό ἀντίστοιχο ντοκουμέντο ἀπό τήν ταβέρνα στούς Παξούς ( τούς Παξούς τοῦ κόντε Δένδια...),μέ τόν περιφερειάρχη καί τήν παρέα του καί νά τό χρησιμοποιήσῃ ἀναλόγως...

Ἄ,νά σημειώσουμε ἐπίσης πώς ἐχθές,παραμονή τῆς Παναγίας,στήν Λαϊκή Ἀγορά,στό Ναύπλιον καί πάλι,ἔπεσαν σύννεφο τά πρόστημα. Μαζεύτηκαν πάγκοι,κατασχέθηκαν ἄδειες καί βεβαίως ἡ ἀπελπισία στούς ἐπαγγελματίες ὑπαιθρίων ἀγορῶν δέν μποροῦμε νά γνωρίζουμε ποῦ θά τούς ὁδηγήσῃ...

Ἀλλά ἔτσι εἶναι,ἄλλο λαός ἄλλο ...Κολωνάκι ! 


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Η καταφορα κατα των επιχειρηματιων(κυριως των μικρων) καλα κρατει. Παντα και διαχρονικα και οχι μονο τωρα με την οικονομικη κριση και τον κορονοιο. Παλαιοτερα(μεχρι και τωρα) τους ονομαζαν ΙΔΙΩΤΕΣ, στιγματιζοντας τους τους υποδορειως και εμμεσως με την αρχαιοελληνικη μομφη του ΗΛΙΘΙΟΥ-ΒΛΑΚΑ. Στο εισοδημα απο εμποροβιομηχανικες επιχειρησεις κατετασαν οι εφοριες επι δεκαετιες το εισοδημα ενος καφετζη η ενος περιπτερουχου η ενος ραφτη με οτι συνειρμους μπορει αυτο να παραξει στο θυμικο φθονερων και εκδικητικων κρατικων υπαλληλων. Διορισμενων κομματανθρωπων συνηθως. Οι μικρομεσαιοι (αλλη ρετσινια αυτη απο τον Α. Παπανδρεου) και οι εργαζομενοι σαυτους ειτε το ξερουν ειτε οχι ειναι ο ουσιαστικος αντιπαλος της ΝΤΠ και του κατευθυνομενου απο αυτην κρατους και μονοπωλιακων δομων καθε ειδους.Στην ατυπη και αχαρτογραφητη ουσιαστικα θεσμικη τους υπαρξη βασιζεται η παραγωγικη ανταγωνιστικη οικονομια η οποια στηριζει τις οποιες πολιτισμικες προνοιες της Δημοκρατιας, των Ατομικων Ελευθεριων και των εν γενει καθιερωμενων Συνταγματικων Δικαιωματων.Το κρατος στην κανονικη-φυσιολογικη του δομη ειναι απο την φυσει του ελεγχων και διαμεσολαβητικος εννομος δεσμος με ισορροπιστικες και κατασταλτικες ιδιοτητες και γνωρισματα.Δεν ειναι ομως κακο αυτο.Γιατι μπορει να παιξει τον αναγκαιο εποπτικο ρολο ΑΝ - ΑΝ-ΑΝ! συνυπαρχει η Ελευθερη Οικονομια.Αν οχι παιρνει το παιχνιδι επανω του και μεταλλασεται σε Σοβιετ η Ραιχ.Οπως τωρα δηλαδη. Στην Ελλαδα ολες οι συνιστωσες του κρατους(στενου και ευρυτερου) συμπεριφερονται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΧΘΡΙΚΑ εναντι οτιδηποτε δεν ειναι δημοσιο η κομματικο η ειναι διαφορετικο απο το φετιχοποιημενο κρατος.Ειτε αυτο ειναι το φαναριωτικο δεξιο κρατος ειτε ειναι ευθεως το καινοφανες και ακρως τοξικο μαρξιστικο.Και τα δυο συνυπαρχοντα στην μεταπολιτευση κρατη ηταν και ειναι στην ουσια ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! Ετσι εξηγειται η συνεχιζομενη και εντεινομενη ΕΠΙΘΕΣΗ του καθεστωτος κατα πολιτων οπως ο δυσμοιρος μικροεπιχειρηματιας. Προκειται περι προγραμματικης διωξης της επιχειρηματικοτητας που στοχο εχει την εξαθλιωση του λαου και την καταναγκαστικη του εξαρτηση απο την παγκοσμια χρηματοπιστωτικη Ελιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό ἔκανα θέμα τό σχόλιό σου,ἀγαπητέ Θαλῆ.

      https://sxolianews.blogspot.com/2020/08/blog-post_84.html

      Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ !

      Διαγραφή
  2. Τα Ανάβρυτα είχε βγάλη κι ο πατήρ Τζιτζικώστας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐννοεῖται πώς συμπληρώθηλε στό ἐν λόγῳ θέμα,ἡ πληροφορία : https://sxolianews.blogspot.com/2020/08/blog-post_58.html

      Εὐχαριστῶ πολύ,Διηνέκη !

      Διαγραφή
  3. Είναι πολύ προκλητικοί. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να τα αντιμετωπίζει κανείς εν ψυχρώ τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζιτζικώστηδες, Χαρδιαλιάδες και το σύνολο των πολιτικών καθαρμάτων είναι κατά βάθος παχύδερμα, δεν καταλαβαίνουν ούτε από φωτογραφίες, ούτε από τίποτα. Κανονικά, κάποιος από τους άλλους πελάτες όφειλε να καλέσει επί τόπου την αστυνομία, λέγοντας στο Κέντρο, ότι υπάρχει μιά μεγάλη παρέα στην τάδε ταβέρνα που δεν τηρεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα περί δημόσιας υγείας, δημιουργώντας, έτσι, μεγάλο πρόβλημα στον ιδιοκτήτη, υποχρεώνοντάς τον να κρατά το μαγαζί ανοικτό αποκλειστικά γι' αυτούς παρά τη θέλησή του, και πέραν του επιτρεπομένου ωραρίου. Είμαι βέβαιος ότι στην περίπτωση αυτή, η αστυνομία θα κατέφθανε αμέσως μη γνωρίζοντας φυσικά ποιά αρκουδοτόμαρα αφορούσε η κλήση. Στη θέα του Τζιτζικώστα, και φοβούμενοι μην απειληθούν με δυσμενείς μεταθέσεις ως είθισται στην Κολομβία των Βαλκανίων, θα έκαναν πίσω. Μονάχα στους φουκαράδες, τρομοκρατημένους και φτωχευμένους πολίτες ξέρουν οι μπάτσοι να πουλούν αντριλίκι και να κόβουν πρόστιμα. Στην παραπάνω περίπτωση, θα αρκούνταν σε συστάσεις (εάν θα γίνονταν και αυτές) καταλήγοντας, βεβαίως, στη μη επιβολή προστίμου, ως θα όφειλαν. Θα αποτελούσε βεβαίως υποχρέωση, κάποιος εκ των παρευρισκομένων πελατών (κοινών θνητών) με βάση τα όσα θα είχαν εξελιχθεί ενώπιόν του και αισθανόμενος προσβεβλημένος ένεκα της διαφορετικής αντιμετώπισης που θα απολάμβαναν οι "Κολωνακιώτες", να ζητήσει από τα όργανα της τάξης τα πλήρη στοιχεία τους ώστε να τους τραβήξει μιά καταγγελία ή να τους πάει στο Αυτόφωρο (εάν κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό), γιά καταπάτηση/παραβίαση των άρθρων 25 & 27 του Υπαλληλικού Κώδικα καθώς επίσης των άρθρων 184(παρ.4) και 259 του Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 4 (παρ.1&2) του Συντάγματος.
    Εννοείται, βεβαίως, ότι η παραπάνω καταγγελία θα συνοδευόταν από το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό. Δηλ. βίντεο της συνομιλίας του Τζιτζικώστα και της παρέας του με τους αστυνομικούς. Συμπληρωματικά, ο πολίτης αυτός θα μπορούσε να προχωρήσει και σε καταγγελία του ίδιου του Τζιτζικώστα και της παρέας του με βάση τον ποινικό κώδικα και το Σύνταγμα αλλά και γιά την μη τήρηση του νόμου και των μέτρων περί δημόσιας υγείας. Τώρα θα μου πεις, αυτοί όλοι οι λεχρίτες θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω του νόμου και βρίσκουν παραθυράκια. ΟΚ, σύμφωνοι! Αυτό ας το αφήσουμε στην άκρη γιά την ώρα. Θα έρθει η στιγμή που ένα σημαντικό μέρος των πολιτών θα τους "διορθώσει". Τώρα, γιά εμένα, έχει μεγαλύτερη σημασία η αντίσταση/αντίδραση του εκάστου πολίτη έναντι των αποφάσεων και της ψήφισης των "παράνομων" νόμων και διατάξεων που ψηφίζει η παρούσα εγκληματική οργάνωση που καμώνεται την κυβέρνηση. Αλλά και στον χειρισμό της των εθνικών θεμάτων από τα οποία εξαρτάται το μέλον της χώρας και τους έθνους μας. Ο κάθε πολίτης οφείλει (είναι δηλ. ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, αυτή η υποχρέωση απορρέει από το Σύνταγμα) να είναι ενήμερος όχι μονάχα γιά τις υποχρεώσεις του έναντι του κράτους, αλλά πάνω απ' όλα σε θέματα που αφορούν τα συνταγματικά του δικαιώματά (κάτι που δεν συμβαίνει επ' ουδενί στους νεοέλληνες) ώστε στο πρώτο "παραστράτημα" αυτών των αλητηρίων χουντικών, να τους τρίψει στα μούτρα τούς νόμους του κράτους, τα διατάγματα, τα άρθρα του ποινικού κώδικα και του Συντάγματος και να μην επιτρέπει να τον πιάνουν κότσο και να τον εκφοβίζουν με παράνομα πρόστιμα γιά μάσκες, κοροϊδο-ιούς και λοιπές αηδίες. Να είσαι δηλαδή ικανός να τους πολεμάς, με τα ίδια όπλα που εκείνοι σε πολεμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀκριβῶς αὐτό πιστεύω κι᾿ἐγώ,ἀγαπητέ μου Ἰωάννη :

      « Να είσαι δηλαδή ικανός να τους πολεμάς, με τα ίδια όπλα που εκείνοι σε πολεμούν»

      Ἔτσι ! Διά τοῦτο τό πιό χρήσιμο καί ὡφέλιμο,ἐν προκειμένῳ,θά ἦταν ὁ πολίτης νά μήν ἀρκεστῇ σέ μία φωτό,ἀλλά νά ἔκανε ὅλα ὅσα προανέφερες.
      Καί νά εἶχε καλέσῃ καί κάποιο τοπικό μμε,νά καλύψῃ τό θέμα. ( Ἄν καί γιά αὐτά εἰδικῶς ἔχω τήν χείριστη ἄποψιν,ἐξ ἰδίας πείρας.Ὅπως γιά τήν ἐν λόγῳ πού ἔκανε τήν ἐρώτησιν στόν Χαρδαλιά,τήν ὁποία γνωρίζω προσωπικῶς,ἀπό τήν δεκαετία τοῦ ᾿90.Καμμία προόδος,κρῖμα...Χαμένοι στόν «παράδεισο» τῆς ἠλιθιότητος...)

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἰωάννη !

      Διαγραφή