" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ἡ Νύχτα τοῦ Ἁγίου Βαρθολομαίου γιά τούς Ἕλληνες τῆς Πόλεως καί τῆς Σμύρνης.



6η Σεπτεμβρίου 1955. «Ανάθεμα στους γκιαούρηδες»!


ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΑΣ!


ΟΛΑ ΚΑΛΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!

(ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ "ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΩΣ" - ΠΑΝΤΑ... - ΑΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟ & ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ! 
ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΓΟ.)




ΕΚΑΨΑΝ! ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ! ΒΙΑΣΑΝ! ΕΣΦΑΞΑΝ! ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ!
ΑΥΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.... (ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΣ).



Το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, μια μικρή ομάδα φοιτητών ήταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ταξίμ, στην κορυφή του Πέραν, διαδηλώνοντας εναντίον της Ελλάδος, διότι , δήθεν, «οι Ελληνοκύπριοι ετοίμαζαν σφαγή των Τουρκοκυπρίων», και «το Πατριαρχείο και οι Έλληνες της Πόλης ενίσχυαν οικονομικά την ΕΟΚΑ»

Η αφορμή για το πογκρόμ που ακολούθησε, δόθηκ
ε από την έκρηξη βόμβας στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, που την έβαλε ο Τούρκος κλητήρας του Προξενείου



Η Ελλάδα, ήταν πάντα ό συντηρούμενος από τις Τουρκικές αρχές στόχος του όχλου. Οι πέντε μεγάλοι δρόμοι πού οδηγούσαν στην Πλατεία Ταξίμ γέμισαν ξαφνικά με ένα μαινόμενο όχλο οπλισμένο με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, σκεπάρνια, σφυριά και σιδερένιους λοστούς πού φώναζε «Kahrolsun giavourlar!» (Ανάθεμα στους γκιαούρηδες!) και «Yikin, kirin, giavourdur!» (Σπάστε, γκρεμίστε είναι γκιαούρης!).

Όταν μαζεύτηκαν κάπου 50.000 μπήκε σε εφαρμογή η επόμενη φάση του σχεδίου. Ο αλαλάζων όχλος, επιδόθηκε στην καταστροφή όλων των ελληνικών περιουσιών και στην βεβήλωση όλων των Ιερών και Οσίων του Ελληνισμού της Πόλης. Οι οδηγίες πού είχαν δοθεί ήταν να μη μείνει τίποτα όρθιο.



Ακολούθησαν ώρες πραγματικής κόλασης. Ένα μέρος του όχλου κινήθηκε στο Istiklal Caddesi, το περίφημο Πέραν, πού στο ένα χιλιόμετρο της διαδρομής του είχε, το πιο φημισμένο εμπορικό κέντρο της Πόλης, 700 περίπου μαγαζιά πού το συντριπτικό τους ποσοστό ανήκε σε Έλληνες. Χρυσαφικά μεγάλης αξίας λεηλατήθηκαν μέσα σ' ελάχιστα λεπτά απ' τους συμπλεκόμενους μεταξύ τους διαδηλωτές. 

Όταν ο όχλος έφθασε στην Αγία Τριάδα, ακούστηκε το σύνθημα «Ανάθεμα στους άπιστους!» και ο όχλος εισέβαλε στην εκκλησία, που καταστράφηκε . 

Στην Παναγία των Βλαχερνών, πού χτίστηκε πάνω στα θεμέλια Βυζαντινού ναού του 470 μ.Χ., ο όχλος των διαδηλωτών κατέστρεψε με απίστευτη μανία ό,τι οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν για χίλια τετρακόσια ογδόντα πέντε χρόνια

Στον Άγιο Γεώργιο στα Ψωμαθιά, μια εκκλησία χτισμένη τον 13ο αιώνα πού οι Τούρκοι ονόμαζαν kanli kilise (ματωμένη εκκλησία) απ' το αίμα πού έχυσαν στο σημείο εκείνο την ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η μανία των διαδηλωτών μετέτρεψε την ιστορική εκκλησία σε σωρό ερειπίων. 


Η επιτροπή του Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών, στο ναό της Θείας Μεταμορφώσεως στο Σισλί.(φωτό)
Στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, γνωστή σαν Βαλουκλιώτισσα, οι αστυνομικοί και ο νυχτοφύλακας πού υποτίθεται ότι τη φύλαγαν, καθοδήγησαν τον όχλο στην καταστροφή και στη λεηλασία του ιστορικού Μοναστηρίου. 

Από τους τρεις μοναχούς πού βρισκόταν τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου στο Μοναστήρι , ο 90χρονος μοναχός Χρύσανθος Μαντάς βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες πού άναψαν για να τον κάψουν. 

Ό 60χρονος ηγούμενος, επίσκοπος Παμφιλίου Γεράσιμος, βασανίστηκε και βρέθηκε ζωντανός τραυματισμένος βαρεία στο κεφάλι. 

Ό 35χρονος ιερέας Ευάγγελος χτυπήθηκε και βασανίστηκε. Ό όχλος απαιτούσε τη σταύρωση του πού τελικά δεν έγινε, γιατί οι διαδηλωτές ήθελαν να απολαύσουν μία αργή και σαδιστική σταύρωση, αλλά καθυστέρησαν πολύ, τους πρόλαβε ο Στρατιωτικός Νόμος πού κηρύχτηκε τα μεσάνυχτα και φοβήθηκαν τις συνέπειες του. 

Οι Πατριαρχικοί Τάφοι και τα σκηνώματα των μεγάλων ευεργετών του Γένους που από το 1850 και μετά τοποθετούντο στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής, καταστράφηκαν με καννιβαλική μανία. 

Οι Πατριαρχικοί Τάφοι ανοίχτηκαν και τα οστά των νεκρών σκορπίστηκαν στους δρόμους. 21 ελληνικά εργοστάσια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Σε όσα βρισκόταν στα παράλια του Βοσπόρου οι μηχανές και τα εργαλεία πετάχτηκαν στη θάλασσα. 110 ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν ή παραδόθηκαν στις φλόγες. Λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν και τα 27 ελληνικά φαρμακεία. 



Οι βιασμοί γυναικών, ανεξάρτητα απ' την ηλικία τους, υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 200 τη νύχτα εκείνη, ενώ παρέμεινε άγνωστος ο τελικός αριθμός των νεκρών, πού ξεπέρασε τους 20, παρ' όλο πού οι οδηγίες πού είχαν δοθεί απαγόρευαν τις δολοφονίες. 
Το οργανωμένο σχέδιο της ολοκληρωτικής καταστροφής των περιουσιών των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης διήρκεσε 6 ώρες περίπου

Στις 12 τα μεσάνυχτα και, αφού οι τέλεια οργανωμένες ομάδες είχαν σχεδόν ολοκληρώσει το έργο τους, η Τουρκική Κυβέρνηση ευαρεστήθηκε να κηρύξει Στρατιωτικό Νόμο σε μια Πόλη παραδομένη στις φλόγες. Το σχέδιο τους σημείωσε καταπληκτική επιτυχία. 
Το σύνολο σχεδόν των ελληνικών περιουσιών καταστράφηκε. Ό ελληνικός πληθυσμός τρομοκρατήθηκε. Οι απειλές για τη ζωή όσων είχαν επιβιώσει ήταν διάχυτες στην ατμόσφαιρα. Ό στόχος τους λαβώθηκε θανάσιμα. 

Ό Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης που επιβίωσε απο την κατάληψη του 1453, και τις σφαγές του 1821, δεν επρόκειτο να συνέλθει ποτέ από το χτύπημα της νύχτας αυτής. Σιγά-σιγά οι Έλληνες εγκατέλειπαν την Βασιλεύουσα για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη ζωή τους. 

Υ.Γ. Το 2012 στον δήμο Ντιντιμ της Τουρκίας, υπογράφηκε «Πρωτόκολλο ειρήνης και φιλίας» ανάμεσα στο ...ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης,, και την οργάνωση του κόμματος CHP Αϊδινίου

Τα δύο κόμματα ανακηρύχθηκαν αδελφά !!! Ο αδελφός πρόεδρος της νομαρχιακής του CHP Αϊδινίου Μπαρκάν Καλινομούζ δήλωσε πως... «Ο λόγος για τα βάσανα που έχουν σε αυτό το διάστημα οι γείτονες δεν είναι η σοσιαλδημοκρατία. Και τα δύο κόμματα αγωνίζονται (;;;) ενάντια στον ιμπεριαλισμό»....

ΠΗΓΗ : ΔΕΛΤΙΟ 11

Ἀναδημοσιευσις ἀπό : Ὀδύσσειαtv 




Διαβᾶστε τό κύριο ἄρθρον τῆς ἐφημερίδος «Ἐλευθερία»,μέ τῖτλον : Τοῦρκοι,Ἄγγλοι καί ΝΑΤΟ





Οὐδέν σχόλιον...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Άς υποθέσουμε, πώς παίρνουμε τά πράγματα από τήν "αρχή".
    Άς υποθέσουμε, πώς ψάχνουμε το ζήτημα από το κάτω απο ΠΟΙΕΣ συνθήκες και ΠΩΣ οδηγηθήκαμε στήν ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ "ασθένεια" του Στρατάρχου Παπάγου και τήν "αφασία" του στο κρεββάτι γιά πολλές εβδομάδες, αρνούμενος να παραιτηθεί.
    Άρα η Ελλάς ήταν α κ έ φ α λ η....
    Ο ιατρός του ονομαζόταν Μπόμπολας (!!!!!!!) άν δεν μας απατά η (ιστορική) μνήμη μας.
    Έγραψε μάλιστα και βιβλίο.
    Αλλά αντίτυπο μάλλον δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ!
    Ούτε κάν στα παλαιοπωλεία....
    Λέτε να το έχει κανείς ...παππούς ξεχασμένο στήν βιβλιοθήκη του;
    Άς υποθέσουμε ότι ξεκινάμε - λέμε τώρα - απο το γιατί "απηύδησε" η σύζυγός του με τους Έλληνες ιατρούς, που ΔΕΝ μπορούσαν να βρούν μέ ΤΙΠΟΤΕ τί έχει ο Στρατάρχης και αναγκάσθηκε να τον πάει γιά "ψάξιμο εις βάθος" στήν Ελβετία...
    Άς υποθέσουμε πώς ΚΑΠΟΤΕ ίσως (ώ ναί, ίσως) μάθουμε από τί είδους "συστατικά" ΣΧΟΛΑΣΑΝ και τον Ιωάννη Μεταξά, όπως - προσέξτε εδώ - και τον βασιλέα Βόρι της Βουλγαρίας.
    Του οποίου η Ιταλίδα σύζυγος ΔΕΝ επέτρεψε "σκάλισμα" απο ιατροδικαστές...
    Άς υποθέσουμε ότι κάποτε θα μάθουν οι επόμενες γενεές ΠΩΣ γράφεται η Ιστορία στά ΑΛΗΘΕΙΑ!
    Έως τότε ΠΡΟΣΕΥΧΗ!
    (Μετά απο όλες αυτές τις υποθέσεις, γιατί όλα αυτά ίσως είναι "υποθετικά", τότε μπορεί να κατανοήσουμε και το "άψογο timing" των βανδαλισμών της Κωνσταντινουπόλεως.)
    Ο υποθέσας, του υποθέσαντος, τώ υποθέσαντι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσευχή ,περπάτημα στην φύση και ακροθαλασσιά ,εισροή πάντα οξυγόνου στους πνεύμονες .ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή