" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

CITY OF LONDON



Γρύπας, ο μυθικός φύλακας όλων των μυθολογικών θησαυρών δεσπόζει στο city of London, συνεχίζοντας ανά τις χιλιετηρίδες τα Μυθοπλαστικά καθήκοντά του. Στέκεται απέναντι από τις ζώνες οικονομικού ελέγχου των δούλων (!!!) με τις δικές της ζώνες των φορολογικών παραδείσων, πάντοτε «ελέω Θεού» (!!!) Για αυτό όταν δεν μπορεί να κρυφτεί κάτι, αυτό το κάτι δημιουργεί πολλά δογματικά παράγωγα, καμουφλαρισμένο ανάμεσα στην πολύμορφη σύγχυση που το ίδιο προξενεί και αναπαράγει. 




City of London, η πόλη - κράτος των «προβάτων» ! … Μην γελάτε, όταν δείτε το γιατί θα καταλάβετε. Η πόλη με τους δύο δημάρχους, ο ένας εκλεγμένος και ο άλλος όχι χαχαχαχα…. Η πόλη που δεν αναγνωρίζει τον οικονομικό όρο του φόρου και της διαφάνειας , κρυμμένη πίσω από το κατά τα άλλα «νομιμοποιημένο» τραπεζικό απόρρητό της. Το απόρρητο που κρύβει και αυτό με την σειράς του το μαύρο χρήμα των ναρκωτικών, της τρομοκρατίας κ.α.
 

Η «έξυπνη» πόλη που όταν πατούν στο εξωτερικό τα πλοκάμια της, έχει φροντίσει να προστατέψει τα νώτα της επιβάλλοντας τον όρο της «ρήτρας Διαφυγής» (!!!) σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος να ελεγχθεί ένα από τα πλοκάμια της. Η πόλη των υπερπλουσίων και επίτιμων πολιτών της, στην οποία τα πλούτη τους χαίρουν προστασίας και ασφάλειας. Είναι ο αχυρώνας – καταφύγιο μέσα στον οποίο θα κρύψουν την βελόνα για να μην βρεθεί ποτέ (!!!)
 

Η «έξυπνη» πόλη που προσλαμβάνει ακριβοπληρώνοντας κρατικούς λειτουργούς, έτσι ώστε να μάθει μέσω αυτών τα Εθνικά και δικονομικά τρωτά σημεία ενός κράτους, έτσι ώστε με νομική φόρμουλα να τα υπερπηδήσει (!!!) Έχει τον δικό της μη εκλεγμένο εκπρόσωπο στο Εθνικό κοινοβούλιο πάντοτε καθήμενος δίπλα στον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος φροντίζει όντας ένας εξαίρετος λομπίστας, τα συμφέροντά της «έξυπνης» πόλης ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις.
 

Το κερασάκι της «έξυπνης» πόλις είναι η συμμετοχή των μελών της, όπως deutche bank ή Bank of Ν.Υ ή μεγάλων εταρειών κ.α σε εθελοντικά προγράμματα «κοινωνικής» ευθύνης, ξεπλένοντας με αυτόν τον τρόπο την χρηματική άπληστη και αλαζονική συνείδησή της ….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου