" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

«Δεν θα κάνουμε την χώρα μας στρατόπεδο προσφύγων». Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατήγγειλε την μετανάστευση, την πολυπολιτισμικότητα και την πολιτική ορθότητα


Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατά την ετήσια ομιλία του σχετικά με την «κατάσταση του έθνους», στη Βουδαπέστη στις 27 Φεβρουαρίου 2015, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την πολυπολιτισμικότητα, την μετανάστευση και την πολιτική ορθότητα.   (διαβᾶστε κι' ἐδῶ)
Ο Orban δήλωσε: «Ο Ούγγρος είναι από τη φύση του, μη πολιτικά ορθός. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει χάσει την κοινή λογική του».

Ο Orbán άσκησε κριτική στην «φιλελεύθερη πολυπολιτισμικότητα» και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη σκληρή αλήθεια για την αποτυχία της. "Οι μετανάστες που φτάνουν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης. Η Ουγγαρία πρέπει να παραμείνει ένα σταθερό και ασφαλές μέρος", πρόσθεσε ο Orbán.

Ο Ορμπάν έδωσε όρκο να καταπολεμήσει την μετανάστευση και είπε ότι η Ουγγαρία δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα «στρατόπεδο προσφύγων». Ο Ορμπάν δήλωσε ότι οι Ούγγροι «δεν θέλουν να δουν πλήθη ανθρώπων να ρίχνονται στη χώρα τους από άλλους πολιτισμούς που είναι ανίκανοι να προσαρμοστούν και αποτελούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια, για τη δουλειά τους και για τα προς το ζην τους».

Ο Ορμπάν κατήγγειλε τις αριστερές κοινωνικές πολιτικές, υπερασπίστηκε τον Χριστιανισμό, και ονόμασε την πολυπολιτισμικότητα «μια αυταπάτη» και έκανε έκκληση για την απόρριψη των «φιλελεύθερων κοινωνικών πολιτικών».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου