" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα παρέλειψε το «Θεός» από την ιστορική Ομιλία του Gettysburg


Όχι μόνο περιφρόνησε ο Ομπάμα την τελετή για την 150η επέτειο της ιστορικής Ομιλίας του Αβραάμ Λίνκολν στο Gettysburg (19 Νοεμβρίου 1863) την Τρίτη, αλλά αγνόησε και παρέλειψε τις λέξεις «κάτω από το Θεό» (under God).


Όλως περιέργως, στην ομιλία που επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα υπήρχε μία παράλειψη - σε μια φράση που κάθε άλλη διασημότητα στο παρελθόν έχει απαγγείλει στο «ότι αυτό το έθνος, κάτω από το Θεό, θα έχει μια νέα γέννηση ελευθερίας», ο Αμερικάνος πρόεδρος άφησε έξω τις λέξεις "κάτω από το Θεό." 




«Μετά από πέντε χρόνια κατεδάφισης της θρησκευτικής ελευθερίας, δεν είναι ούτε περίεργο, ούτε απρόσμενο ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έλαβε υπόψη του το ‘κάτω από το Θεό’, όταν απήγγειλε την Ομιλία του Gettysburg», λέει ο Mat Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της Liberty Counsel. «Σίγουρα έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τον Θεό και τις βιβλικές αξίες σε όλη την προεδρία του».


«Την Πέμπτη, πριν από 150 χρόνια, ο Αβραάμ Λίνκολν μας προκάλεσε όλους να «αποφασίσουμε ότι αυτοί οι νεκροί δεν έχουν πεθάνει μάταια - ότι αυτό το έθνος, κάτω από το Θεό, θα έχει μια νέα γέννηση της ελευθερίας και μια κυβέρνηση από το λαό, με το λαό, για το λαό, δεν πρέπει να χαθεί από τη γη», θυμίζει ο Staver.


«Σήμερα, η “νέα γέννηση της ελευθερίας” σημαίνει τη λήψη μια στάσης εναντίον μίας τυραννικής, αντιθρησκευτικής επίθεσης σε κάθε κυβερνητικό επίπεδο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έως τα δημαρχεία και τα δημόσια σχολεία », λέει .


Η δικαιολογία που δόθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Jay Carney ήταν : «Διάβασε την έκδοση της ομιλίας που του έδωσε ο Ken Burns», προσθέτοντας ότι ο Μπερνς είναι ένας «γνωστός μελετητής του “Εμφυλίου Πολέμου”».


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μπερνς, learntheaddress.org, υπάρχουν πέντε εκδόσεις της Ομιλίας στο Gettysburg και ο Ομπάμα κλήθηκε να διαβάσει την πρώτη, την έκδοση Νικολάϊ (“Nicolay Version”), από τον John Nicolay, του υπαλλήλου του Λευκού Οίκου που το διατήρησε.

Είτε με το ‘Obamacare’, είτε με την εχθρότητα κατά των στρατιωτικών και τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων, λέει ο Staver, «οι κοσμικοί που θέλουν να ξαναγράψουν το συνταγματκό μας δικαίωμα στην «ελεύθερη άσκηση της θρησκείας» έχουν βάλει στο στόχαστρο τα συνταγματικά μας δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης. Όπως και πριν από 150 χρόνια, ας είναι αυτό το αίτημά μας να πάρουμε θέση για μια «νέα γέννηση της ελευθερίας».  


Για την ιστορία, πολλοί πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες έχουν ηχογραφήσει τους εαυτούς τους να διαβάζουν την Ομιλία στο Gettysburg, συμπεριλαμβανομένων των πρώην προέδρων Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, του κωμικού Stephen Colbert, του Καρδινάλιου Timothy Dolan, του τηλεοπτικού παρουσιαστή Robin Roberts και άλλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου