" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ" Ιδού ποιοι μιλάνε για "προβοκάτσιες" χωρίς αιδώ

φωτο
Ο γιος του Νίκου Βούτση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα χαρακτηρίζει "προβοκάτσια" την σφαγή των στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου έξω από τα γραφεία του κόμματος, συνελήφθη ως μέλος της συμμορίας των "πολιτικοποιημένων" "ληστών με τα μαύρα" τον Οκτώβριο του 2007 μετά από μια ληστεία στου Γκύζη. Τότε ήταν 23 ετών και ήδη γνωστός "αντιεξουσιαστής", κοινώς "light τρομοκράτης", με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του κλπ.
Συνελήφθη μετά την ένοπλη ληστεία ένας μία ημέρα πριν σε υποκατάστημα τράπεζας, στου Γκύζη. Στην κατοχή του 23χρονου, τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, δύο περίστροφα και μία χειροβομβίδα.
Στο σπίτι του 23χρονου στο Κουκάκι βρέθηκαν στην οδό Φράττι βρέθηκαν κουκούλες, γάντια, σφεντόνες και σιδηρολοστοί, που ενδεχομένως ο συλληφθείς να είχε χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος τραπεζών ή άλλων στόχων (όπως δημόσια κτίρια) στο κέντρο της Αθήνας.
Το 2004 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί επειδή σε έλεγχο που του είχε γίνει βρέθηκαν στην κατοχή του βόμβες μολότοφ (του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή), ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς είχε αρκετές φορές προσαχθεί στην Ασφάλεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο συλλαλητηρίων, όπως π. χ. συνέβη κατά τις φοιτητικές κινητοποιήσεις της περασμένης άνοιξης.
Η ένοπλη ληστεία που οδήγησε στη σύλληψη του Βούτση σημειώθηκε στις 11.45 π.μ. στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γκύζη 34 στις 3 Οκτωβρίου.
Ο Βούτσης μαζί με τον συνεργό του εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν όσους ήταν εκεί και άρπαξαν 23.000 ευρώ. Ως μέσο διαφυγής ο 23χρονος χρησιμοποίησε ποδήλατο το οποίο μάλιστα είχε φορτώσει με σακκούλες με ψώνια για να μην κινήσει υποψίες.
Περαστικοί ωστόσο που παρατηρούσαν τις κινήσεις τους τον ακολούθησαν και στη διασταύρωση των οδών Μπουκουβάλα και Ραγκαβή ο νεαρός οδηγός φορτηγού κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Στο σημείο έσπευσαν στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που προχώρησαν στη σύλληψη του 23χρονου.

Να δούμε και μερικούς από την λοιπή παρέα των "ληστών με τα μαύρα":

Μετά από μια αιματηρή ληστεία που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας 3 Μαΐου σε πολυκατάστημα στον Ταύρο συνελήφθη ο συνεργάτης του υιού Βούτση, ο ήδη επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα» Σίμος Σεϊσίδης.
Αρχικά, από την αστυνομία είχε θεωρηθεί πως επρόκειτο για έναν από τους καταζητούμενους για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι αυτή η εκτίμηση ήταν λανθασμένη.
Πάνω τους βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου Ζάσταβα και ένα ακόμη τύπου Glock των 9 mm, που χρησιμοποιήθηκαν στην ληστεία. Μεγάλη αδυναμία βλέπουμε ότι έχουν οι "λαϊκοί αγωνιστές" στα πιστόλια Zastava...
Ένα τέταρτο πριν τις 21:00 εισέβαλαν στο πολυκατάστημα, στην οδό Πειραιώς, και με την απειλή και χρήση όπλου άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία.
Οι δράστες πυροβόλησαν στο στήθος τον ταμία, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Ο Σίμος Σεϊσίδης εντοπίστηκε στα Πετράλωνα μαζί με ένα ακόμη άτομο, λίγη ώρα μετά την αιματηρή ληστεία στον Ταύρο. Οι αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους και τους ζήτησαν να παραδοθούν.
Ο Σεϊσίδης τους απείλησε με το όπλο του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον πυροβολήσουν στο πόδι. Το δεύτερο άτομο διέφυγε και εντοπίστηκε πάλι λίγο αργότερα στον Κεραμεικό, όπου και συνελήφθη.
Ο Σ.Σεϊσίδης μαζί με τον αδελφό του Μάριο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη έχουν επικηρυχθεί από τον Οκτώβριο με το ποσό των 600.000 ευρώ. Εις βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για αξιόποινες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Οι «ληστές με τα μαύρα» θεωρείται από την αστυνομία ότι ήταν η βασική ομάδα υποστήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου