" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ... ΔΕΙΤΕ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...!!!



ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΓΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟ... ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ ΛΕΜΕ...

Τα ακροδεξιά κόμματα εξαπλώνονται και αποκτούν όλο και περισσότερους υποστηρικτές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα αίτια για την αλλαγή στις πολιτικές προτιμήσεις των πολιτών είναι κυρίως οικονομικά, όπως τονίζει ο συγγραφέας Αντρέας Σπάιτ σε σχετικό δημοσίευμα στην «Deutche Well».
Σύμφωνα με τον Σπάιτ, τα ακροδεξιά κόμματα εξαπλώνονται σε διεθνές επίπεδο αφενός λόγω των οικονομικών δυσχερειών και αφετέρου λόγω της ανασφάλειας που νιώθει η μεσαία τάξη. «Μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων πολιτών στρέφεται στα ακροδεξιά κόμματα λόγω της μεγάλης δυσπιστίας που έχει για τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει» τονίζει ο Σπάιτ.

«Μπορούμε να αναμένουμε την ενδυνάμωσή τους στις επόμενες ευρωεκλογές» επισημαίνει ο Γερμανός συγγραφέας, ενώ προσθέτει ότι πολλά ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα έχουν άμεση σχέση με γνωστά μουσικά συγκροτήματα, κάτι που ενθουσιάζει ιδιαίτερα τους νέους στις επαρχιακές πόλεις.
«Η δράση τους εκτείνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται να πάρουμε άμεσα μέτρα. Μόνο εάν αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο τους ακροδεξιούς μπορεί να υπάρξει η ευκαιρία να τους αλλάξουμε».


Η Ιταλία είναι ένα από τα παραδείγματα χωρών όπου οι ακροδεξιές αντιλήψεις κερδίζουν έδαφος το τελευταίο διάστημα. Ο Μουσολίνι, ο οποίος είχε κυβερνήσει τη χώρα για παραπάνω από 20 χρόνια και κατέληξε στην κρεμάλα, φαίνεται πως αναβιώνει ως πρότυπο στην ιταλική κοινωνία, με τους οπαδούς των ακροδεξιών κομμάτων αλλά και των συντηρητικών να τον θεωρούν σημείο αναφοράς για το μέλλον της χώρας τους.

«Σήμερα τα πράγματα στην Ιταλία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Κάποτε κάτω από το φασιστικό καθεστώς η χώρα μας ήταν ευνομούμενη και ο καθένας ήξερε τη θέση του. Πλέον οι κακοποιοί και οι τσαντάκηδες δεν μας αφήνουν σε ησυχία» αναφέρει ένας οπωροπώλης, υποστηρικτής του φασιμού, στην πλατεία όπου ο Μουσολίνι κρεμάστηκε.
Πολλοί Ιταλοί δεξιοί εξτρεμιστές δηλώνουν ανοιχτά τις πεποιθήσεις τους. Η «Νέα Δύναμη», το ακροδεξιό κόμμα της Ιταλίας, έχει τουλάχιστον 2.500 εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία δηλώνουν εθνικιστές και μοιράζουν φυλλάδια στους δρόμους. Η ιδεολογία της «Νέας Δύναμης» αρχίζει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ιταλική μεσαία τάξη, ενώ τα μέλη του κόμματος έχουν φιλίες με πολύ σημαντικά πρόσωπα της ιταλικής πολιτικής σκηνής. Για παράδειγμα, ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο έχει παντρέψει την κόρη του με γνωστό νεοφασίστα.




Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Γερμανία. Εκεί πολλές νεοναζιστικές οργανώσεις επανέρχονται στο προσκήνιο σκορπώντας τη βία και την ανομία, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι δρουν σε διεθνές επίπεδο. «Ku Klux Klan», «Μάχη 18» και «Αίμα και Τιμή» επανειλημμένως έχουν φυγαδεύσει μέλη τους που διώκονται από τις Αρχές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως η Τσεχία.


Το φαινόμενο συνεργασίας των εθνικιστών από ποικίλες χώρες, σύμφωνα με τον Σπάιτ, αποδίδεται στο εξής γεγονός: «Οι νεοναζί δεν σκέφτονται με όρους εθνικών συνόρων. Η μία οργάνωση δεν επιθυμεί να εμποδίσει τη δράση της άλλης, παρά συνεργάζονται για να δουν τη λευκή φυλή να κυριαρχεί και να παίρνει στα χέρια της την παγκόσμια εξουσία».

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου