" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Γιά κακουργηματική ἀπιστία ἐλέγχεται ὁ Μ. Βαρβιτσιώτης! ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ !

Έχει και παρελθόν ο "κύριος "

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κ. Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία, κατά το διάστημα που.....
διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012).
Επίσης, η Εισαγγελία του Α.Π. διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, την υπόλοιπη δικογραφία προκειμένου να ασκηθούν
ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για την αγορά δύο ακινήτων στον εν λόγω Δήμο, που επέφερε ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, κατόπιν μηνύσεως πολίτη και σχετικής έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αγορά των δυο ακινήτων έγινε με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.
Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατομ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο Δήμο ύψους 2,8 εκατομ. ευρώ.


πηγή

Ας μας απαντήσουν όμως οι εισαγγελικές αρχές τι έκαναν και για τα παρακάτω :

Βαρβιτσιώτης - Μύκονος


 ( Ιούνιος 2007)

Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!! Από το γραφείο μου ανατέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος και αμέσως πήγα στην Μύκονο για το ρεπορτάζ. Τα όσα αποκαλύφθηκαν και όσα παρουσιάστηκαν από τις εκπομπές ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΖΟΥΓΚΛΑ σας τα τακτοποίησα και σας τα παραθέτω για να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης.

1ο συμβόλαιο

Το Σεπτέμβριο του 97 ο αρχιτέκτων μηχανικός Σωτήρης Μπλέτσας έχοντας πληρεξούσιο από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες Κουντουράκη και Παπαχριστοδούλου πουλά μια έκταση 143 περίπου στρεμμάτων στη θέση ΜΕΡΧΙΑΣ στη Μύκονο σε μια ομάδα 11 ατόμων μεταξύ των οποίων και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η μητέρα του Σοφία. Η έκταση αυτή των 143 στρεμμάτων κόστισε 85.500.000δρχ.

2ο συμβόλαιο

Τον Ιανουάριο του 99 οι ίδιοι 11 άνθρωποι ιδρύουν την off shore εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD. Αυτή η SANIBEL αγοράζει στην ίδια περιοχή άλλα 232 στρέμματα από τους ίδιους ιδιοκτήτες προς 210.300.000 δρχ. Συνεπώς αρχές του 1999 συνολικά η ομάδα των 11, δηλαδή ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η μητέρα του και 9 φίλοι του έχουν αποκτήσει 375 στρέμματα στη Μύκονο που τους κόστισαν 295.800.000δρχ.

3ο συμβόλαιο


ο συνεργάτης του μπαμπά του αλλά και του ίδιου του Μίλτου ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ
7 μόλις μήνες μετά, τον Αύγουστο του ίδιου έτους η ομάδα των 11 –σαν φυσικά πρόσωπα – και η λιβεριανή εταιρεία SANIBEL –που είναι στην ουσία οι ίδιοι άνθρωποι- πωλούν όλη αυτή την έκταση των 375 στρεμμάτων στην τεχνική εταιρεία Κοροντζής Α.Ε έναντι 2 δισεκατομμυρίων δραχμών!!! Αγόρασαν με 300.000.000δρχ και πούλησαν στα 2 δις!! Η έκταση άλλαξε μέσα σε 2 χρόνια 2 φορές χέρια και κατέληξε στην εταιρεία Κοροντζής Α.Ε. αφού εξαπλασιάστηκε η τιμή της. Χρειάστηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η παρέα του και μια off shore εταιρεία για να γίνει αυτό. Και όλα έγιναν όπως έπρεπε…!!

Η έκταση 

Αυτά τα 375 στρέμματα γης που τον Ιανουάριο κόστιζαν 300.000.000 και τον Αύγουστο 2 δις βρίσκονται στην Άνω Μερά, στην περιοχή ΜΕΡΧΙΑΣ στη Μύκονο εκεί που ήταν παλιά τα μεταλλεία της ΜΥΚΟΜΠΑΡ ( σημ. Ἑλλάς Αἰώνιον : Διαβᾶστε σχετικά μέ τήν MYKOBAR
ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΜΥΚΟΝΟΣ ( μέρος Γ'))
. Εν ολίγοις αυτό σημαίνει … σκαμμένη γη, γεμάτη υπόγειες στοές, με κίνδυνο κατάρρευσης λόγω των μεταλλευτικών εργασιών του παρελθόντος. Η έκταση παλαιότερα ήταν δασική αλλά κατά τη δεκαετία του 90 αποχαρακτηρίστηκε και αγοράστηκε ως αγροτεμάχιο! Η σημερινή αντικειμενική αξία της περιοχής ορίστηκε στα 1340 ευρώ το στρέμμα. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια 375 στρέμματα σήμερα για την εφορία αξίζουν 170.000.000 δρχ., δηλαδή σήμερα, 8 χρόνια μετά, 12 φορές κάτω από την τιμή πώλησης του 1999!!

Με την υπογραφή και τις ευλογίες του Εφόρου

Εκείνη την περίοδο στην περιοχή δεν είχε οριστεί αντικειμενική αξία και οποιαδήποτε μεταβίβαση γης θα έπρεπε να έχει την προεκτίμηση της εφορίας. Τότε προιστάμενος της εφορίας ήταν ο Σπύρος Αμπατζής. Από τα συμβόλαια λοιπόν προκύπτει ότι ο έφορος τον Ιανουάριο του 99 εκτίμησε ότι το στρέμμα αξίζει 1.200.000 δρχ και μόλις 7 μήνες μετά, ο ίδιος άνθρωπος εκτιμά 5.320.000 δρχ το στρέμμα. Στην ίδια περιοχή, για την ίδια έκταση, ο ίδιος άνθρωπος έδωσε την πρώτη φορά εκτίμηση 300.000.000 δρχ και τη δεύτερη 2 δις!! Ο κύριος Αμπατζής απάντησε ότι τη δεύτερη φορά, αγοραστής και πωλητής είχαν ήδη συμφωνήσει στο τίμημα και εκείνος δεν μπορούσε να αρνηθεί τη δήλωσή τους. Ωστόσο την επόμενη μέρα της εκπομπής Ζούγκλα, ο Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για τις 2 αντιφατικές εκτιμήσεις του εφοριακού με τη χαώδη διαφορά!!!

Από εκεί και μετά

Τον Αύγουστο του 1999 η εταιρεία Κοροντζής Α.Ε έχει στη διάθεσή της ένα ακίνητο που ο έφορος Μυκόνου υπογράφει ότι αξίζει 2 δις, γεγονός πολύ βολικό για την εταιρεία που εκείνη την περίοδο προετοίμαζε την εισαγωγή της στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Προφανώς είναι πολύ χρήσιμο για μια εταιρεία να μπορεί να εμφανίζει τεράστια ακίνητη περιουσία ειδικά ενόψει της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία Κοροντζής ήδη από το Φεβρουάριο του 1999 είχε εξαγοραστεί από τη Μαρία Πανούση, σύζυγο του Παναγιώτη Πανούση, ιδιοκτήτη της εισηγμένης ΑΤΤΙΚΑΤ. Τελικά η εταιρεία δεν κατάφερε να πετύχει την εισαγωγή της στο ΧΑΑ και τον Δεκέμβριο του 2000 εξαγοράζεται από την ΑΛΤΕ του Απόστολου Αλλαμανή, του επιχειρηματία που υποθηκεύοντας διάφορα ακίνητα στη Μϋκονο, μεταξύ των οποίων και την εν λόγω υπερεκτιμημένη έκταση, κατάφερε να πάρει δάνεια ύψους 146.000.000 ευρώ από την Αγροτική μόνο, δάνεια επισφαλή που ποτέ δεν πληρώθηκαν και έγιναν τα γνωστά…θαλασσοδάνεια.

Οι πρωταγωνιστές 

Οι χαρακτήρες αυτής της ιστορίας είναι πολλοί, όμως οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι είναι δύο και ανήκουν αναμφισβήτητα στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Ευγένιο Παπαδόπουλο. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατάφερε να πουλήσει σε μια εργοληπτική εταιρεία ένα ακίνητο τουλάχιστον 6 φορές πάνω από την αξία του. Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος είναι ο αφελής άνθρωπος που δέχθηκε να αγοράσει αυτήν την έκταση πληρώνοντάς την χρυσή ενώ γνώριζε ότι δεν αξίζει ούτε το 1/6 από την τιμή του συμβολαίου… Πάντως βάσει συμβολαίων, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κοροντζής δέχθηκε να αγοράσει κάτι 6 φορές πάνω από την αξία του. Πως είναι δυνατό τώρα να γίνει πιστευτό κάτι τέτοιο για τον πολυπράγμονα, ιδιαίτερα ικανό σύμφωνα με την πορεία του, υπάλληλο της ΔΕΗ, που σήμερα είναι σύμβουλος του Σάββα Τσιτουρίδη, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός… Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με δύο στοιχεία ακόμη.

Στοιχείο 1: Ξέρετε που ήταν αποσπασμένος ο Ευγένιος Παπαδόπουλος την τετραετία 1996 – 2000; Στο γραφείο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον πατέρα του Μιλτιάδη.

Στοιχείο 2: Ξέρετε που αποσπάστηκε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος την τετραετία 2000 – 2004; Στο γραφείο του ίδιου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε αυτή τη συμφωνία με τον συνεργάτη του πατέρα του, που μετά έγινε και δικός του συνεργάτης…!!!


Το θέμα με τις εκτάσεις στην Μύκονο ΕΔΩ 
Θυμηθείτε και αυτό: Με ελικόπτερο στην Μύκονο ο Μ. Βαρβιτσιώτης
αλλά και : Τα 66 ακίνητα του Μ. Βαρβιτσιώτη

Για να δούμε και τί έλεγε σχετικά με το χαράτσι : 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου