" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΤΩΡΑ ! Έκτακτο Εurogroup - Λύση ή ευρω-έξοδος και ... μια "βρώμικη" απόφαση της Αθήνας

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο ορίστηκε για σήμερα στις 20:00. Κύριο θέμα στην διάσκεψη το προτεινόμενο από την Κύπρο πρόγραμμα εσωτερικού δανεισμού για χρηματοδότηση του τραπεζικού τομέα της που έχει καταρρεύσει λόγω του ελληνικού "κουρέματος" των ομολόγων.

Αν απορριφθεί το προτεινόμενο κυπριακό σχέδιο, όπως έχει απορριφθεί από την τρόικα ο δανεισμός της χώρας από την Ρωσία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμα και για έξοδο από την νευρωζώνη μέσα στο σαββατοκύριακο.
Οι Κύπριοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται ούτε ένα ευρώ να κατασχεθεί από τις τραπεζικές καταθέσεις, όπως προβλέπει η γκανγκστερική απόφαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου που υπαγορεύθηκε από την Γερμανία.
To σχέδιο της Κύπρου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
- Την δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου το οποίο θα περιλαμβάνει:
- Το Ταμείο Αλληλεγγύης στο οποίο θα συγκεντρωθούν εκεί τα χρήματα τα οποία είναι διατεθειμένη να προσφέρει για παράδειγμα η Εκκλησία αλλά και
- Το ταμείο που θα συγκεντρώσει όλα τα αποθεματικά από τα ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών

Επίσης θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» της Λαϊκής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή", όπως έκανε η Ελλάδα με την Αγροτική Τράπεζα.
Στην πρώτη, στην "καλή" τράπεζα, θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία και οι ασφαλισμένες καταθέσεις έως 100.000 ευρώ ενώ στην άλλη την "κακή" τράπεζα, μεταφέρονται τα κακά στοιχεία θα γίνουν εκκαθαρίσεις και μετά θα επιστραφεί ότι περισσεύει στους λοιπούς καταθέτες.
Στην κακή τράπεζα θα περιληφθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάποια περιουσιακά στοιχεία.

Οι πληροφορίες από την Κυπριακή κυβέρνηση λένε ότι η τρόικα έχει ενημερωθεί για το νέο αυτό σχέδιο και είναι κατ’ αρχην σύμφωνη. Από την πλευρά των τροικανών τηρείται σιγή ιχθύος.

Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην δέχεται επιταγές των κυπριακών τραπεζών χωρίς καν να έχει λήξει η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΚΤ:  Σύμφωνε με έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προς τις ΔΟΥ, (το Ταμείο εγγυάται τις διατραπεζικές συναλλαγές με το κράτος), δίνει οδηγίες στους εφόρους να μην δέχονται (!) επιταγές των κυπριακών τραπεζών για πληρωμές στο Δημόσιο.
Η εγκύκλιος καλεί τους εφόρους να μη δέχονται «μέχρι νεοτέρας» επιταγές τραπεζών που εδρεύουν την Κύπρο, με υποκαταστήματα στην Ελλάδα και με την επωνυμία CPB Bank, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, για πληρωμές στο ελληνικό Δημόσιο.
Με βάση την οδηγία αυτή, επιχειρηματίες και συναλλασσόμενοι με το Δημόσιο δεν θα μπορούν να κάνουν πλέον χρήση του μπλοκ επιταγών τους για τις πληρωμές αυτές, ενώ οι εφορίες ίσως υποχρεωθούν να επιστρέψουν ως απαράδεκτες ακόμα και τις επιταγές που ήδη δέχθηκαν ως πληρωμή στη ΔΟΥ.
Πρόκειται για πισώπλατο κτύπημα στην Κύπρο της ελληνικής κυβέρνησης που ολοκληρώνει την προδοσία της 16ης Μαρτίου. Πιέζουν με τρόπο που ούτε οι Γερμανοί έχουν τολμήσει να κάνουν ακόμα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου