" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Ο Δήμος Μάρκου Μπότσαρης*, μέσα από τα βιβλία του ( Ανδρέας, Η Δυναστεία Παπανδρέου, Αποκαλύπτω τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ) φέρνει στο φως της δημοσιότητας ανατριχιαστικά στοιχεία για τον Α. Παπανδρέου, για την ζωή του στην αλλοδαπή κατά τα χρόνια της επταετίας, για τους δήθεν αγώνες του- ποιούς αγώνες;- κατά των συνταγματαρχών και για τα κυριότερα μέλη της "σοσιαλιστικής" του αυλής. Στοιχεία που δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ από κανέναν, μέσα ή έξω από τα δικαστήρια. 
Ο Δήμος Μ. Μπότσαρης καταθέτει:
  • Για τις συναντήσεις του Α. Παπανδρέου με τον στρατηγό Κ. Δόβα και τον πτέραρχο Χ. ποταμιάνο λίγο πριν ο Παπαδόπουλος πραγματοποιήσει το "άφρον" πραξικόπημά του
  • Για το ερώτημα του διάσημου Αμερικανοεβραίου συνεντευξιαστή Γουόλτερ Τζάκομπσον, που έμεινε αναπάντητο από τον Ανδρέα Παπανδρέου : " Άν είχατε ακόμη την αμερικανική υπηκοότητα, η χώρα σας περνούσε μια μεγάλη δοκιμασία και η C.I.A σας ζητούσε συνεργασία, τι θα αποφασίζατε;" Λίγο πριν ο Α. παπανδρέου είχε απαντήσει καταφατικά - ονοματίζοντας για παράδειγμα τον γεώργιο Παπαδόπουλο- στο ερώτημα , άν θα μπορούσε να γίνει στην χώρα του πρωθυπουργός ένα όργανο της C.I.A.
  • Για την απρόσμενη - και ανεξήγητη- μεταβολή τοποθέτησης, του αρθρογράφου Σάϊρους Σούλτσμπέργκερ που από εχθρός του Ανδρέα Παπανδρέου έγινε υποστηρικτής του.
  • Γι' αυτούς που τον βοήθησαν να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου και στο Μπέρκλεϊ, συγγράφοντας τα "βιβλία" του και με άλλους τρόπους... ( η δεύτερη σύζυγός του Μάργκαρετ Τσάντ σε συνεργασία με τον Πακιστανό φίλο της Ζιχάρ Ούρι συνέγραψε για λογαριασμό του Ανδρέα τα : Introduction to Economic Scince, Govermant Regulation of Business, Monopoly and Competition , The Economic theory of Change, τα οποία εκδόθηκαν από τον χρηματοδοτούμενο από την C.I.A.  εκδοτικό οίκο Weakel Publishing Company)(σ.σ. το ίδιο κάνει αργότερα και ο γιός του Γιωργάκης, όταν η πρώτη σύζυγός του Εύα είναι αυτή που έγραψε την διατριβή του με την οποία πήρε το πολυπόθητο "χαρτί". Το αναφέρει στο βιβλίο της :Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει)
φωτό
  • Για την μεγάλη χαρά του Ανδρέα όταν μάθαινε ότι κάποιο "γερό" έμβασμα είχε κατατεθεί στον "αντιστασιακό" τραπεζικό λογαριασμό, στην τράπεζα Νόβα Σκότια του Τορόντο ( το καλοκαίρι του 1970 οι καταθέσεις πλησίαζαν το 1.000.000 δολάρια), και στους άλλους λογαριασμούς ( Νέα Υόρκη, Δυτική Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Ελβετία). Στην Σουηδία όπου απέκτησε και την εξώγαμη κόρη του...
  • Για το σοσιαλιστικό ΠΑΚ επικεφαλής του οποίου "έγινε ένας πλούσιος και ιδιότροπος "αντάρτης", πετώντας μεταξύ Αμερικής-Σουηδίας-Γερμανίας-Ιταλίας, μέσα σε καμπίνες αεροπλάνων, πρώτης θέσης, όπου η σαμπάνια και το χαβιάρι προσφέρονταν δωρεάν. Προσπαθούσε με τον τρόπο αυτό ο Ανδρέας να κάνει αντίσταση στην ελληνική χούντα! με συντρόφους που κάπνιζαν πούρα αμερικάνικα και που συνήθιζαν να κοιμούνται στα Χίλτον με τις γκόμενες, περνώντας ζωή και κότα...
  • Για την υπόσχεσή του στον Αλέκο Παναγούλη για να δώσει κάθε είδους βοήθεια για την επιτυχία της απόπειρας κατά του Γεωργίου Παπαδοπούλου, υπόσχεση που δεν τηρήθηκε όπως επιβεβαίωσε και η Αμαλία Φλέμινγκ σε συνέντευξή της.


φωτό
  • Για την προτίμησή του προς στενούς κύκλους που αποτελούνταν από μέτριους και ασήμαντους ανθρώπους, γιατί ανάμεσά τους ένοιωθε σιγουριά και ασφάλεια 
  • Για την ανυπαρξία έστω και μιας πράξης βίας κατά των Αμερικανών και για την μετατροπή του "ανήμερου θηρίου του ΠΑΚ" σε ήρεμο και λογικό ΠΑΣΟΚ ( σ.σ. κάτι από Τσίπρα μου θυμίζει αυτό...) που κατέκτησε την εξουσία δίχως να ανοίξει ούτε μύτη αμερικάνικη
  • Για την απάντηση κορυφαίου στελέχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ( που τον φιλοξένησε το ζεύγος Ανδρέα-Μάργκαρετ Τσάντ) τα Χριστούγεννα του 1981 στο Καστρί, στην πρόβλεψη της Μάγκυ, ότι κάποια μέρα ένας από τους τρείς γιούς της θα γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδος και θα έκανε τους άλλους δύο γιούς της υπουργούς του: "Αυτό θα εξαρτηθεί και από εμάς" παρατήρησε χαμογελώντας πονηρά ο αμερικανός. "Χωρίς την δική μας βοήθεια κανένας δεν είναι δυνατό να γίνει πρωθυπουργός εδώ. Αυτό νομίζω το ξεχάσατε..."
  • Για τον δ/ντή της C.I.A. στην Αθήνα ( 1967-1974) που σύμφωνα με τον τότε ανθυπασπιστή της χωροφυλακής Τσακανίκα είχε επισκεφθεί δύο φορές στις φυλακές Αβέρωφ τον κρατούμενο των συνταγματαρχών Ανδρέα, δηλώνοντας πως δήθεν ήταν συνάδελφος καθηγητής του παπανδρέου. Ο Τόμ Καραμεσίνης συνήθιζε να λέει: "Να βάλουμε ένα αμερικανικό αστέρι στη γαλανόλευκη και να προχωρήσει η πατρίδα μπροστά! Όσο για τους πολιτικούς, να τους κλείσουμε σε μεγάλα τσουβάλια να τα δέσουμε καλά με γερό σύρμα και να τα πετάξουμε στην θάλασσα". Όχι όμως όλους τους πολιτικούς, ο Καραμεσίνης εξαιρούσε δύο και ο ένας ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.
φωτό
  • Για το "μπλοκάρισμα" του υπό έκδοσιν στην Αμερική "Ημερολόγιο της Επταετίας" του Αδαμ. Ανδρουτσόπουλου ο οποίος επέστρεψε ξαφνικά την προκαταβολή ( 70000 δολάρια) που είχε ήδη εισπράξει από αμερικανικό εκδοτικό οίκο και ανακάλεσε την ανάθεση σε αυτόν την εκτύπωση και διανομή. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι όπως αποκάλυψε ο Τόμ Καραμεσίνης, η C.I.A. έδινε καθημερινά εντολές και οδηγίες για την διαφύλαξη της ζωής και της ασφάλειας του "καθηγητή" ( κωδικό όνομα για τον Ανδρέα παπανδρέου) ενώ επίσης ο Καραμεσίνης προειδοποίησε πως κάτι ετοίμαζε τότε (1974) εις βάρος της Ελλάδος "αυτός ο σκυλοεβραίος ο Χένρι Κίσινγκερ" και προδιέγραφε  με απόλυτη ακρίβεια τα δραματικά γεγονότα που θα ακολουθούσαν και τον ρόλο του "καθηγητή" σε αυτά... Ο Δήμος Μπότσαρης προσθέτει: "Όμως ο Ανδρουτσόπουλος μιλώντας με το στόμα του Καραμεσίνη αναφέρεται με ακριβή γεγονότα πάνω στις σχέσεις του Ανδρέα με τις μυστικές (αμερικανικές) υπηρεσίες. Τέλος προσδιορίζει το συγκεκριμένο ρόλο και την αποστολή που του έχει ανατεθεί, γεγονός που επαληθεύτηκε. Μοιάζει απίστευτο και εγω το θεωρώ εκπληκτικό. Ο Ανδρουτσόπουλος όχι μόνο παραδέχεται ότι είναι σωστή η επιλογή των Αμερικανών ως προς τον Ανδρέα αλλά χαρακτηρίζει "λύση που και την Ελλάδα θα εξυπηρετήσει και την Αμερική..."
φωτό
  • Για τις αποκαλύψεις του δ/ντή ( επί Νίξον και επί Φόρντ) της C.I.A. Γουίλιαμ Κόλμπι, που παρέδωσε στην δημοσιότητα κατάλογο με ονοματα 350 καθηγητών πανεπιστημίου ή κατόχων πτυχίων Ph.D. ή  Master από διάφορες χώρες, οι οποίοι είχαν σπουδάσει με υποτροφίες στην Αμερική και είχεν "προγραμματιστεί" από την C.I.A. να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο στην χώρα τους. Ο κατάλογος εκείνος "αποσύρθηκε" πριν φθάσει στα πιεστήρια έστω και μιας εφημερίδας, αλλά ο κορυφαίος Αμερικανός δημοσιογράφος Τζακ Άντερσον δημοσίευσε αρκετά απο τα ονόματα που συγκράτησε - κανένας δεν τόλμησε να τον διαψεύσει- μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλοι εννιά Έλληνες καθηγητές, μερικοί από τους οποίους διετέλεσαν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος πάντως στον πίνακα ο Μουαμάρ Καντάφι και σε περίοπτη θέση ο Γιάσερ Αραφάτ.
Μην ξεχνιώμαστε στα ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ και ο γιός! φωτό
  • Για την αποκάλυψη του διάσημου Αμερικανού καθηγητή οικονομικών επιστημών Γουόλτερ Χέλερ ότι το 1975 ο Ανδρέας ταξίδεψε στην Λιβύη, για μυστική συνάντηση με τον Καντάφι. Για την οποία ήταν πάντως ενήμερος ο δαιμόνιος και ο δαιμονικός Χένρι Κίσινγκερ. Αργότερα ο Χέλερ -υψηλής στάθμης επιστημονικός σύμβουλος του Πενταγώνου και της C.I.A. -δήλωσε κατά τον Μπότσαρη πως έδωσε στο τέλος στη φιλία του με τον Ανδρέα γιατί κουράστηκε να τον χρησιμοποιεί ο Ανδρέας μόνο για τον εαυτό του και "γιατί άλλωστε τώρα εκείνος έχει μεγαλύτερη δύναμη μέσα στην C.I.A. από την δική μου". 
  •  Για την χρηματοδότηση από Έλληνα μεγαλοεφοπλιστή και μεγαλοεπιχειρηματία του αμερικανικού πλάνου οργάνωσης και προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981 ( ο οίκος Foster & Kleiser Co, του Λος Άντζελες, είσπραξε 600000 δολάρια από το λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρίας στην τράπεζα Chase Manhattan).
  • Για την αποκάλυψη σε τηλεοπτική της συνέντευξη της Χριστίνας Ρασσιά -Γουόκερ, ότι ο Ανδρέας παπανδρέου ενοχλούνταν τόσο πολύ από το επίθετό του που θα το αντικαθιστούσε ευχαρίστως με το επώνυμο της μητέρας του αν αυτό δε θα αποτελούσε εμπόδιο για τα μελλοντικά του σχέδια, ότι δεν αγαπούσε τους ανθρώπους και του άρεσε μόνο να τους χρησιμοποιεί, ότι θα ήταν κυβερνήτης επικίνδυνος για την πρώτη πατρίδα της και ότι η ίδια ευχόταν καλή τύχη στους Έλληνες και όχι στον πρώην σύζυγό της...
  • Για το ότι οι πόρτες των Κένεντι δεν άνοιξαν ποτέ για τον Ανδρέα μολονότι βάση τους ήταν η Βοστόνη όπου εκείνος σπούδαζε.
  • Για την εφημερίδα του Σικάγο που στα χρόνια της επταετίας έγραψε ότι ο Ανδρέας ήταν συνεργάτης και ειδικός επιστημονικός σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τα Βαλκάνια και που ζήτησε από τον παπανδρέου ή να την μηνύσει ή να την διαψεύσει. Ο ίδιος απέφυγε το δεύτερο και κάποιος εβραίος δικηγόρος του, έκανε  το πρώτο αλλά ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν εμφανίστηκε ΠΟΤΕ ενώπιον του αρμόδιου δικαστή παρά τις επανειλημένες προσκλήσεις του, για να καταθέσει και να υποστηρίξει την ποινική δίωξη. 
  • Για την απάντηση που έδωσε (1982) ο πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και τέως υπουργός εξωτερικών του Ρέϊγκαν στρατηγός Χέϊγκ σε ερώτημα Έλληνα καθηγητή του Πανεπιστημίου Λαϊόλα του Σικάγο, σχετικά με την τοποθέτηση της κυβέρνησης Ρέϊγκαν απέναντι στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα σε άλλα ο Χέϊγκ τόνισε:
"Όταν το πνεύμα και η νοοτροπία των γραφείων του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ μεταβλήθηκαν από την  " νέα αντίληψη" του δρα Κίσινγκερ, χρειάστηκε να υποστηριχθούν και άλλες πολιτικές φόρμουλες, ακόμη και σοσιαλιστικές με απεριοριστες δυνατότητες συνεργασίας...Το ΠΑΣΟΚ είχε γίνει μια υπόθεση σωστή και δική μας και η αναρρίχησή του στην κυβέρνηση ήταν ένα αποτέλεσμα που περιμέναμε αφού το ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ..." Φυσικά και το είχαμε βοηθήσει! 
  • Για την αραβική βοήθεια που συνεχίστηκε αδιάκοπα από το 1974 μέχρι το τέλος του 1981, πάντα από τον δρόμο της Ελβετίας με τον ιπτάμεο Μάνο Καφετζόπουλο ( αργότερα πρεσβευτή στη Λιβύη), και που το ποσό της αντιπροσώπευε την μηνιαία συνδρομή των τριών Αράβων "σοσιαλιστών" ηγετών ( Καντάφι, Σαντάμ Χουσεΐν, Γιάσερ Αραφάτ) και "ιδεολογικών αδερφών" του Ανδρέα, ξεπερνώντας συχνά τα 300.000 δολάρια!
Από το έργο του Κώστα Μπαρμπή "Τσακάλια και ύαινες της ελληνικής πολιτικής" τόμος Δ' σελ. 141-145.

 * Ο Μπότσαρης υπήρξε μέλος του ΠΑΚ, με έντονη αντιδικτατορική δράση και χρημάτισε επίσης και δήμαρχος Σπάτων με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και μάλιστα με έντονη δράση και αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση Καραμανλή, που είχε τότε σχεδιάσει ως τοποθεσία για το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας, τα Σπάτα. Λίγο αργότερα, παραιτήθηκε απο δήμαρχος για να βάλει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ το 1977 όπου και εκλέγεται βουλευτής μέχρι το 1981, χρονιά που παραιτήθηκε και διαγράφηκε οριστικά απο το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον συναγωνιστή του επίσης βουλευτή Διονύση Μπουλούκο, μη μπορώντας άλλο να αντέξει, όπως είχε πεί ο ίδιος, όλη αυτή τη βρώμα που αναδυόταν μέσα απο το Καστρί και τους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη.(πληροφορίες για Δ.Μπότσαρη ΕΔΩ, όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον βίο και την πολιτεία του Ανδρέα και των Παπανδρέου γενικότερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου