" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Γιατί ήρθε στο Ναύπλιο ο ΓΑΠ;

Απορώ γιατί μας κουβαλήθηκε στην πόλη μας ο Παπανδρέου ! Τι ήρθε να κάνει Παρασκευιάτικα σε Άργος και Ναύπλιο ο ΓΑΠ ; Κατ'αρχήν έκανε μια περατζάδα στο Αρχαιολογικό μουσείο του Άργους, όπου λέει ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους του χώρου. Η απορία μου ΠΟΛΥ μεγάλη: "Κατάλαβε άραγε τίποτα από όλα αυτά που του είπαν; Γνώριζε ποιός ήταν ο Ίναχος ή ο Φορωνεύς, ο Ατρέας ή η Ιώ;Μήπως τάχα κατάλαβε οτιδήποτε του επιδείχθηκε από τα ευρήματα των αρχαιολογικών περιοχών της Αργολικής;". 
Δεν κοίταζε παρά μονάχα πότε θα φύγει από το αρχαιολογικό μουσείο Άργους ο ΓΑΠ. Σα να λέει: "Τί μου λες τώρα, άσε με να φύγω!!!"

Και προχωρώ στα του Ναυπλίου. Εδώ τα πράγματα ήταν πολύ-πολύ άσχημα,με όλους σχεδόν τους δρόμους αποκλεισμένους με απαγορευτικές κορδέλες,αστυνομικούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων λες και όλοι οι αναρχοεξτρεμιστές θα οργάνωναν το μεγάλο σχέδιο της επίθεσης κατά του "τεράστιου" αυτού πολιτικού άνδρα!!! Τι επέτυχαν; Απλά να μας δυσκολέψουν τόσο το πρωϊνό μας όσο και το μεσημέρι μας!!! 
Όσο αφορά αυτά που είπε στο κτήριο της πρώτης των Ελλήνων Βουλής ( Βουλευτικό) δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τις συνήθεις μπουρδολογίες και αοριστολογίες περί συστράτευσης και κοινής προσπάθειας στα δύσκολα χρόνια που μας περιμένουν!!! 
Για δε την συνάντηση με τους τοπικούς φορείς των ΟΤΑ, να σημειώσουμε ότι δεν άφησαν να περάσουν στο κτήριο σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου,όπως ο αντιδήμαρχος  Άργους Χρήστος Πετσέλης αλλά και άλλοι εκπρόσωποι των ΟΤΑ!!! 
αυτό ήταν το "μέγα πλήθος" που ήρθε να χειροκροτήσει τον ΓΑΠ!
Οι κ.κ. που κρατούσαν τον κατάλογο των καλεσμένων (απορώ τι σόϊ ανοικτή εκδήλωση ήταν !!!) ήταν άκρως αυστηροί στο ποιοί θα εισέλθουν στον χώρο, αλλά να αποκλειστεί Αντιδήμαρχος πρώτη φορά το ακούω!!! 
Εν κατακλείδι ο ΓΑΠ ήλθε,είδε και απείλθε αφού το μόνο που προφανώς κέρδισε ήταν το χειροκρότημα των 50 κλακαδόρων της τοπικής οργάνωσης του κόμματός του!!! 

Αλήθεια τι ήρθε να κάνει, τελικώς στο Ναύπλιο;; ; !!! Πιστεύω πως η μεγάλη είδηση που μπορεί να βγεί από αυτή την επίσκεψη στην Πρώτη Πρωτεύουσα του νέου-Ελληνικού Κράτους ήταν η δήλωσή του : " Τα δανεικά θα τα επιστρέψουμε στον μηχανισμό στήριξης" !!!


Λία Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου