" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όλοι πλην "Λακεδαιμονίων" ...

 Μετά την πρόταση από τον Γ. Παπανδρέου,για συναίνεση, (όσον αφορά το Μνημόνιο2 και τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ),πρός τους αρχηγούς κομμάτων (πλην ΚΚΕ το οποίο δεν δέχθηκε συνάντηση),τα αποτέλεσματα ήταν τα παρακάτω :

αξιωματική αντιπολίτευση :  Αντώνης Σαμαράς

" Στην αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας «όχι» 
στην πρόσκληση συναίνεσης της κυβέρνησης,την οποία κατηγόρησε ότι αφού επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη,υποβάλλει το λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική,


Το ΚΚΕ που δεν δέχθηκε την πρόσκληση, αφού το θέμα είναι ξεκάθαρο. 
Με τη φράση «πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού», το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να μην σκύψουν το κεφάλι «στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης - Ε.Ε. - πλουτοκρατίας» 
"Φρένο στην πτώχευση του λαού δεν μπορεί να βάλει η αγανάκτηση ή τα εκτονωτικά ξεσπάσματα. Αυτό που μπορεί να ορθώσει εμπόδια είναι η ριζοσπαστικοποίηση, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων", σημειώνει το κομμουνιστικό κόμμα, αντιδρώντας στις χθεσινές εξαγγελίες ιδιωτικοποιήσεων και νέων μέτρων από την κυβέρνηση. 

Συνασπισμός : Αλέξης Τσίπρας
 Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε πως "δεν ήρθα να συζητήσω με τον Γιώργο Παπανδρέου την λεηλασία της κοινωνίας, αλλά ήρθα να πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό έγκλημα κατά του λαού".
"Αυτός ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια", δήλωσε και εξέφρασε την πίστη ότι οι νέοι θα ακολοθήσουν το παράδειγμα των Ισπανών συνομηλίκων τους και θα διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.


...και η δήλωση του Καρατζαφέρη ...
«Εάν δεν δεχθεί ο πολιτικός κόσμος κι ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση άνευ της οποίας δεν έχει καμία ουσία η πρόταση, τότε με την υπάρχουσα ασύνδετη και αδύναμη κυβέρνηση οδηγούμεθα ή στην καταστροφή, ή σε εκλογές», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του και μετά τις δηλώσεις που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
  
Η συναίνεση για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτού του τόπου θα τον στιγματίσει για ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,μετά την πρώτη επίσημη με την ψήφιση του Μνημονίου1 !!! Έτσι για να ξεκαθαρίσει το θέμα του " πατριώτη" Καρατζαφέρη,που κόπτεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου