" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στις φυλακές Ράικερς ο Ντομινίκ Στρος Καν

Σε μια από τις χειρότερες φυλακές της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του κόσμου μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν. Τις φυλακές Ράικερς !!!

Οι Αμερικανοί δεν έδειξαν έλεος, ούτε έλαβαν υπόψιν τους την θέση του Ντομινίκ, στέλνοντας τον σε ένα από τα πιο βίαια και κακοφημισμένα σωφρονιστικά ιδρύματα.


Όσοι έχουν περάσει έστω και λίγο καιρό μέσα στη φυλακή, κάνουν λόγο για απίστευτες σκηνές βίας, ενώ υποστηρίζουν ότι το να βρίσκεται κανείς μέσα στη Ράικερς, είναι χειρότερο και από το περιφέρονται στα σκοτεινά στενά σοκάκια της Νέας Υόρκης.


Τη δεκαετία του 90’ εκατοντάδες ιστορίες για μαχαιρώματα, ξύλο ακόμα και φόνους μέσα στις φυλακές, είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.


Τον τελευταίο καιρό βέβαια, οι Αμερικανικές αρχές πήραν τα μέτρα τους και θέσπισαν πιο αυστηρούς κανόνες. Μια πολύ συνηθισμένη  εικόνα στις φυλακές Ράικερς είναι ομάδες SWAT να εισβάλουν στο προαύλιο για να καταστείλουν τις ταραχές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου