" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οι 300 ήταν ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ !!!

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της Αλώσεως της Πόλης,πραγματοποιήθηκε η τρίτη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Ναύπλιο. Δεν ξέρω αν η μνήμη αυτή συνετέλεσαι αρνητικά στην διάθεση των Ναυπλιωτών και η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη ή ίσως-ίσως ο ακατάστατος καιρός κράτησε τους πολίτες στα σπίτια τους, το σίγουρο όμως είναι πως την Κυριακή το απόγευμα,αντί οι φωνές των Αγανακτισμένων να πληθύνουν αυτό δεν έγινε!!!

Για ακόμη μια φορά οι περίπου 300 έδωσαν το παρών στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων και σίγουρα το δικαίωμα στον εαυτό τους να είναι υπερήφανοι ότι όχι μονάχα στον αριθμό, αλλά και στο πείσμα έχουν να θυμίζουν κάποιες χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας,και με υπερηφάνεια να βροντοφωνάζουν "Εδώ θα είμαστε φρουροί των Ιδεών μας,μα κυρίως, φρουροί της Αξιοπρέπειάς μας που δεν επιτρέπει τον εξευτελισμό, την εξαθλίωση, το ξεπούλημα της χώρας" !!! Όπως χαρακτηριστικά έγραφαν στα πανό που είχαν αναρτηθεί!  
 Ο παραλληλισμός της σημερινής κατάστασης με κάποιες σελίδες της Ιστορίας μας,ακούστηκε κατ' επανάληψη στην χθεσινή συγκέντρωση-διαμαρτυρία! Και το σημείο που συγκέντρωσε τις περισσότερες επισημάνσεις ήταν αυτό του εθνικού διχασμού,του γνωστού ανά την ιστορία " Διαίρει και Βασίλευε" που τα τελευταία 180 χρόνια πρωταγωνιστεί σε καίρειες για την χώρα μας στιγμές της ιστορίας της! 
Και η σύμπτωση δεν είναι διόλου τυχαία,αφού η πλατεία των Τριών Ναυάρχων που φιλοξενεί την διαμαρτυρία των Αγανακτισμένων,συμβολίζει την έναρξη του Νεοελληνικού κράτους (Ναυμαχία του Ναβαρίνο 1827, ο Άγγλος Κόδριγκτον,ο Γάλλος Δεριγνύ και ο Ρώσος Χέϋδεν) και την άμεση παρέμβαση στα ελληνικά πράγματα των μεγάλων δυνάμεων! 
Μπορεί ιστορικά να φαντάζει ως Σωτήρειος Επέμβαση,μα το επέκεινα εκείνης της σωτηρίας έρχεται να αποδείξει πώς οι μεγάλες δυνάμεις επιτυγχάνουν μέσω παρόμοιων ενεργειών να ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ κράτη μικρά (που αυτοί βεβαίως έτσι θέλουν να είναι) τις τύχες αυτών και των πολιτών τους! 
 Αυτή η διαπίστωση έγινε και εχθές,και μέσα από τέτοιες διαπιστώσεις ζητείται το ΞΥΠΝΗΜΑ και το ΞΕΣΗΚΩΜΑ των πολιτών!!!
 "Βγείτε από τα σπίτια σας, αφήστε τους καναπέδες σας και αποσπάστε την προσοχή σας από την αποβλάκωση της τηλεόρασης,ελάτε ΕΔΩ να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να κεντρίσουμε το μυαλό μας να ΞΑΝΑ-ΣΚΕΦΘΕΙ" !!! " Μας θέλουν μόνους και απομονωμένους,να μας σερβίρουν ευκολώτερα αυτό που εκείνοι επιθυμούν να σκεφτόμαστε,μα όταν είμαστε μαζί,όταν ανταλάσσουμε απόψεις,τότε αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν και άλλες σκέψεις,υπάρχουν και άλλα προβλήματα,υπάρχουν και άλλοι συμπάσχοντες,υπάρχουν κι' άλλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ " !!! 
 Ήταν λέξεις που έβγαιναν μέσα από την Αγανάκτηση των σημερινών βιωμάτων και απεδείκνυαν την τραγική από κάθε άποψη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!! Ναι άν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να επιτύχουμε την καλυτέρευση για το μέλλον,όχι μόνον το δικό μας,αλλά κυρίως αυτής της χώρας, της ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας που βάλλεται πανταχόθεν,που βλέπει το αύριο όχι απλά μαύρο αλλά μάλλον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ !!! 
 Γι΄αυτό και το επόμενο κάλεσμα για την Τετάρτη 1η Ιουνίου,στην ίδια πλατεία στις 7.00 το απόγευμα ας έχει με την παρουσία όσο δυνατόν περισσότερων,την δυναμική της διαπίστωσης πως εν τη ενότητι η δύναμις!!! 
Και αν θέλουμε να στείλουμε το ΜΗΝΥΜΑ στους εξαπατητές της ζωής μας,πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , αφού το ίδιο ΟΛΟΙ υποφέρουμε!!! 
Ελάτε, οι 300 "Σπαρτιάτες" θέλουν και τους "Θεσπιείς" μαζί τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου