" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ

Το δελτίο τύπου ανακοινώνει τον θάνατο:

" Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 84 ετών ο πιο «καλός» άνθρωπος της Ελλάδος, ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος. Ο σπουδαίος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου άφησε την τελευταία του πνοή στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο περίπου ένα μήνα."

Και εμείς μετά, σιγά-σιγά αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της απώλειας!

Ένας- ένας μας αφήνουν ορφανούς οι μεγάλοι του Ελληνικού Κινηματογράφου!
Από τους τελευταίους που είχαμε ως αποκούμπι μιάς νοσταλγικής και όμορφης, κυρίως όμως γνήσιας και απλής, αληθινής εποχής, ο Θανάσης Βέγγος , ο Καλός μας Άνθρωπος, όπως τον είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε, έφυγε σήμερα το πρωΐ, για το μακρύ ταξίδι το χωρίς επιστροφή σε τούτο τον μάταιο κόσμο!
Βέβαια η μνήμη και το όνομά του θα μείνουν αθάνατα ες αεί, αλλά όπως και να το κάνεις, επειδή η ανθρώπινη ματαιότητα δεν συνάδει με την λογική, ΠΑΝΤΑ θα μάς λείπει ένα ουσιαστικό κομμάτι- μέρος της μεγάλης Ελληνικής Οικογένειας. Γιατι έτσι νοιώθαμε όλους εκείνους τους σπουδαίους ερμηνευτές της καλής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου! Δικούς μας ανθρώπους, μέλη μιάς οικογένειας γιατί η αυθεντικότητά τους, η απλότητά τους, η αμεσότητα της συνύπαρξής μας ( εμείς από την πλατεία και εκείνοι από το λευκό πανί) ήταν αδιαμφισβήτητη και ανεπανάληπτη σίγουρα! 

Να σε χαιρετίσουμε Καλέ μας άνθρωπε, ΔΙΚΕ μας άνθρωπε και να δώσουμε ραντεβού σε μια άλλη αιώνια σχέση ΑΣΒΕΣΤΗ !!!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου